BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjö-Boo - Telegrafberget

Telegrafvägen 38

  • 3 rum och kök
  • 79 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Telegrafberget, där detta extraordinära hem erbjuder en oslagbar utsikt över Stockholms inlopp och skärgården. Denna trerumslägenhet är en pärla på första parkett, med en panoramabalkong som förlänger hemmet och ger en magisk vy över Stockholms stad till vänster, Lidingö rakt över och skärgården till höger.

Det öppna och sociala vardagsrummet integreras sömlöst med det moderna köket och matplatsen, skapandes en harmonisk atmosfär där människor naturligt samlas för måltider, fikapaus och arbete. Stora fönstersektioner överallt ger inte bara rikligt med naturligt ljus utan också en känsla av rymd och frihet. Balkongen, med sitt inglasade utrymme, gör den till en perfekt plats för avkoppling året runt, från soliga sommardagar till mysiga middagar vintersäsongens norrsken.

Det stora sovrummet, med inbyggda garderober och tillgång till balkongen, erbjuder en fridfull morgon utan insyn, omgiven av natur, berg och skog. Det andra sovrummet, även det rymligt, passar lika bra som ett kontor eller gästrum och erbjuder en lugn och sval plats utan insyn.

Badrummet är smakfullt inrett med vita kaklade väggar och gråmelerade kakelplattor på golvet. En duschhörna bakom glasdörrar, byrå med handfat, spegelskåp, toalett och en tvättmaskin med torktumlare komplett gör detta utrymme både funktionellt och stilrent.

Bostaden på Telegrafberget är inte bara ett hem, det blir mycket mer. Upplev magiska soluppgångar, båtarna som glider förbi och ljudet av vågskvalp varje dag. Föreningen erbjuder också en takterrass med spektakulär utsikt, gym och ett spa för avkoppling.

Kontakta Anas Taba direkt för mer information.

Brf Kajen på natursköna Telegrafberget, där moderna bostadsrätter möter en idyllisk skärgårdsmiljö. Direkt vid kajen, med utsikt över Stockholms inlopp, bygger HSB 116 nya hem med 1-5 rum. Området är omgivet av Skarpnäs naturreservat.

Historiska tegelbyggnader längs vattnet bevaras, och Telegrafberget, en gång dominerat av industrier, förvandlas nu till en unik skärgårdsplats. Endast två kilometer från Orminge centrum, där skolor, förskolor, bibliotek och restauranger finns. Ny väg genom Telegrafberget förkortar resan till centrum till fem minuter med bil eller buss.

För fritidsaktiviteter erbjuder området en innergård för barn med grillplats, lekplats och bouleplats. En nybyggd förskola och lekplats finns bara 400 meter från lägenheten. Skogen, som är ett nytt naturreservat, har löparspår och barnvänliga stigar, samt en ny vägg runt en sjö för enkel passage med rullvagn eller barnvagn. Bussar och färjor ger smidig kommunikation till och från området.

Upptäck det bästa av både stad och natur på Telegrafberget - 25 minuter från Slussen och nära till allt du behöver för en bekväm vardag.

För mer information, besök HSB Telegrafberget.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 021. Föreningen HSB Brf Kajen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 718 kr (Kallvatten, Värme samt Kabel-Tv ingår. Internet, obligatorisk avgift om 200kr ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 850 kr/mån (10 200 kr/år) varav El 450 kr/mån, Vatten/Avlopp 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 4. Observera att detta är säljarens kostnader och att dina kan skillja sig beroende på avtal och liknande. .

Överlåtelseavgift

1 838 kr

Pantsättningsavgift

7 875 kr.

Byggnadsår
2022

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
HSB Brf Kajen i Nacka är en autentisk bostadsrättsförening som äger marken där den är belägen. Föreningen består av 116 lägenheter fördelade på tre byggnader som är sammanbundna i två våningar. Det finns även garage, förråd och gemensamma utrymmen inom föreningen. Föreningen är medlem i en samfällighetsförening i området som förvaltar gemensamma utrymmen som övernattningslägenheter, takterrass, gym och bastu.

Drift
El- och varmvattenförbrukningen mäts individuellt för varje lägenhet och kostnaden för förbrukningen faktureras i efterhand via månadsaviseringar.

Ekonomi
I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar - uppgifter hämtade från föreningen 2023-10-17.

Parkering
Det finns ett tvåvåningsgarage under föreningens fastighet. Garaget nås genom hissar vid varje ingång. Föreningen har tillgång till 100 parkeringsplatser i garaget och 16 utomhusplatser på kajen.

Reserverad plats - lediga platser finns
1333 kr per månad inklusive moms

Reserverad el-plats - fullt
1640 kr per månad inklusive moms (elförbrukning om 1,60 kr/kwh exkl moms debiteras separat av HSB) 

Reserverad MC-plats
666 kr per månad inklusive moms - leiga platser finns.

Platserna fördelas och förvaltas av Corepark. Vid frågor kan man kontakta Coreparks kundservice på telefonnummer 08-650 02 15 eller info@corepark.se

TV och bredband
Föreningen har tillgång till TV och bredband genom fiberanslutning via leverantören Telenor.

Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns på entréplan i hus 1 och 3. Alla trapphus har rum för barnvagnar och 
rullstolar på entréplan.
Gym/träningslokal finns på entréplan trh 6 . Bastu och relax finns på entréplan i trh 1.
Miljörum, grovtvättstuga samt styrelserum finns på entréplan hus 2.
Gemensam takterrass nås från våning 7 i trapphus 6.
Gångbro till Fyrhusen nås från våning 8 i trapphus 6.

En övernattningslägenhet finns i Brf Fyrhusen, hus 59 på markplan. Den är tänkt att användas av medlemmar och deras övernattande gäster, tillhörande Brf Fyrhusen, Brf Kajen och Brf Telegraf. Dvs inte för fester eller middagar. Lägenheten består av hall, duschrum och kök /vardagsrum /5 sovplatser.

Områdesbeskrivning

Telegrafberget är ett vackert och charmigt område som ligger i Saltsjö-Boo, en naturskön del av Nacka kommun strax utanför Stockholm. Det är en plats där historiska anor möter fantastisk utsikt och där invånarna kan njuta av både naturens skönhet och stadens närhet.

Beläget på en höjd erbjuder Telegrafberget en imponerande panoramautsikt över Stockholms inlopp och skärgården. Att stå på bergets topp och se ut över det glittrande vattnet medan solen går ner bakom horisonten är en upplevelse som sätter sig i själen. Utsikten är en perfekt förevigad vy av Sveriges natursköna landskap.

 

Området runt Telegrafberget är känt för sina vackra grönområden och vandringsleder. Här kan man promenera längs slingrande stigar, omgiven av frodig skog och fågelsång.

 

Telegrafberget har också en rik historisk bakgrund. Namnet kommer från tiden då en telegrafstation fanns på berget, där meddelanden sändes via telegraftrådar till och från Stockholm. Idag kan man se ruinerna av den gamla telegrafstationen och låta fantasin resa tillbaka i tiden.

 

Området kring Telegrafberget är präglat av en harmonisk atmosfär och en stark gemenskapskänsla. Det är ett populärt område för både unga familjer och äldre par som vill njuta av naturen och samtidigt ha närhet till stadens bekvämligheter via båt. 

Nacka centrum, med sina shoppingmöjligheter och nöjesalternativ, ligger bara en kort bil- eller bussresa bort från Telegrafberget. Här kan man upptäcka allt från moderna butiker till restauranger. För den som söker ännu mer puls och storstadsliv är Stockholm bara en kort resa bort, vilket gör Telegrafberget till en perfekt bas för dem som vill kombinera natur och stadsliv.

 

Sammanfattningsvis är Telegrafberget i Nacka ett unikt och charmigt område som erbjuder enastående naturskönhet och närhet till stadens bekvämligheter. Med sin spektakulära utsikt, historiska intressen och harmoniska atmosfär är det en plats som har allt för dem som söker en balanserad livsstil mellan stad och natur.