BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sundbyberg - Ursvik

Gamla Enköpingsvägen 174, vån 4

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 5410
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade tvåa med moderna materialval genomgående, högt upp i huset med balkong i soligt läge. Goda förvaringsmöjligheter finns i hela bostaden. Här bor man i ett bekymmersfritt boende med alla bekvämligheter man kan önska sig såsom diskmaskin och tvättmaskin. Inbjudande lägenhet som är ljus och luftig. 

I närheten av bostaden finns restaurangen Krubb, Lilla Sara Pizzeria, Mama bear kafé, Ursviks kök och bar samt mini-livs, Puls & Träning. Flertalet skönhetssalonger finns i området. På andra sidan Enköpingsvägen ligger Willys, Hornbach och Coop. I närheten finns även nyöppnade SATS. Precis i närheten av bostaden går buss 504 som tar dig till Sundbyberg, Hallonbergen och Rissne. Därifrån kan du också ta tunnelbanans blåa linje i båda riktningarna och du når Stockholms central på ca 15 minuter. Vill du hellre ta cykeln till tunnelbanan så når du stationerna i både Rissne och Hallonbergen på 5-7 minuter. Tvärbana, tunnelbana och pendeltåg nås även från Sundbybergs Centrum. Närhet till alla stora gallerior såsom Bromma blocks, Kista galleria och Mall of Scandinavia. I närheten av lägenheten ligger Ursviks motionsområde. Ett naturnära och välutvecklat motionsområde med bra löp- och vandringsstigar utmärkta med slingor upp till 15 km. Ursviks skogar erbjuder fina naturreservat och mysiga lekplatser, grillplatser och fotbollsplaner. Under vintern utnyttjas motionsspåren till längdskidåkning. I Ursvik bor du nära både staden och skogen!

Varmt välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 1310. Föreningen RB Brf Gläntan i Syd.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 516 kr (Värme, Vatten, bredband, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 0.59003 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Schablonuträkning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

Föreningen tillhandahåller inte andel av årsavgift som krävs för uträkning av det nyckeltalet.

Förening:
Föreningen består av 140 st bostadsrättslägenheter fördelade i fyra huskroppar.
Föreningen är klassad som äkta och äger marken.

Avgift:
TV, bredband och kallvatten ingår. El och varmvatten debiteras månadsvis utöver avgiften.

Gemensamma utrymmen:
Föreningslokal med pentry samt wc/duschrum på entréplan.
Barnvagns- och cykelrum i trapphus A och D.
Styrelserum
Förenings- och fastighetsförråd.

Internet / TV:
Fastigheten är ansluten till fibernätet (250/100 Mbit/s) och leverantör är Sundbybergs Stadsnät.
Föreningen har förhandlat fram TV-paket Lagom med grundutbudet genom Telia och Sundbybergs stadsnät. Det finns tillgängligt för samtliga boende och ingår i månadsavgiften. TV-boxen med tillhörande fjärrkontroll och kablar ägs av föreningen.http://www.sundbybergsstadsnat.se/pages/tv

Förråd:
Alla lägenheter har tillhörande förråd i källaren.

Parkering:
Det finns 70 st garageplatser i föreningen, 3 st är utrustade med el-stolpe.
För övrigt gäller boendeparkering i området.
Pris för garageplats, ca 900 kr/månad
Pris för boendeparking, ca 600 kr/månad

Ägande:
Juridisk person: Godkänn inte
Delat ägande: Ja, det godkänns. Minsta ägande del är 10%

Ekonomi:
Från och med 1/1-23 höjdes avgiften med 25 %. Inga andra avgiftsändringar är planerade (enligt styrelsen 2023-04-27)

Kommande renoveringar:
Inga renoveringar planerade (enligt styrelsen 2023-04-27)

Genomförda renoveringar:
December 2017 gjordes ett antal större underhållsarbeten och reparationer av bl.a. glasportalen, garaget och ventilationen. Våren 2018 fortsatte arbetet på innergården med plattsättning, grusgångar, översyn av växter m.m.
Installerat solceller år 2021. Under 2022 har vi installerat ett nytt system för porttelefoner med digitala informationstavlor i alla portar.

Övrigt:
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Observera att nedtagning av väggar och/ eller väsentliga förändringar och ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

URSVIK - GRANNE MED NATUREN MEN NÄRA TILL STAN
I Sundbyberg, intill fantastisk natur och omtyckta idrotts- och rekreationsområden, växer Ursvik fram. Ett område med småstadskänsla och mysiga kvarter för boende och arbete som förenar trivsel och trygghet med livskvalitet för alla åldrar.

Alla som är med och skapar Ursvik drivs av samma sak; att med omtanke om invånarna skapa ett område med trivsamma kvarter, varierad arkitektur, vackra och gröna omgivningar och en service som gör tillvaron enkel och bekväm.

Här blandas villor, radhus och flerfamiljhus med butiker och service, natur och rekreationsområden. Allt för att skapa trivsel och bekvämlighet i vardagen. I området finns också goda möjligheter för småföretagare att hitta en stimulerande plats att arbeta på. I kombination med servicen och den stora bostadsvariationen, ger detta ett område som är livligt och befolkat både dag- och kvällstid. För varje år som går kommer Ursvik successivt att byggas ut med nya gatustråk, mysiga caféer, restauranger och ett levande kulturliv, där Ursvik torg kommer att spela en central roll.

SERVICE
Redan nu finns allt du kan tänka dig precis i närheten med Sturegatan i Centrala Sundbyberg, Kista centrum, Rissne torg och Hallonbergens centrum. Livsmedelsaffär finns precis på andra sidan E18 genom Willys och men även Coop.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna byggs ut allteftersom fler människor flyttar in. Idag är det bussar som trafikerar Ursvik. När ombyggnationen av Kymlingelänken och E18 är färdigställd väntas också tvärbanans Kistagren från Alvik passera här, rakt genom Ursvik och ha sin hållplats vid torget. Närmaste t-banestation är Hallonbergen dit du enkelt tar dig med buss från Ursvik Från Rissne t-banestation kan du cykla eller promenera.

Gång- och cykelnätet byggs ut successivt. Att cykla till Sundbybergs centrum tar inte många minuter. Faktiskt inte heller in till Stockholm city. På lite drygt 20 minuter är du inne i stan.

Buss 504 från Ursvik till T-banan i Hallonbergen och till Sundbybergs station. Från hållplats Rissneleden mittemot Ursvik, går buss 540 till Bergshamra och Universitetet via Hallonbergen (T-bana) och Ulriksdal (pendeltåg). Därifrån går också bussar till bland annat Spånga Station (pendeltåg) via Rissne (T-bana) och Danderyds sjukhus.

Kistagrenen mellan Alvik och Kista kommer att gå genom Ursvik med en station vid Ursviks Torg. SL:s planer är att få tvärbanan på plats under 2019.

En ny gång- och cykelväg finns nu från Ursvik, genom Milot bort mot Kista. Idag cyklar du enklast in till Stockholms city via Solna och Hagaparken.
Sundbybergs stad satsar mycket på cykelvägarna.

Ursvik har direkt anslutning till E18, Ulvsundaleden och Kymlingelänken med vidare anslutning till E4.

SKOLOR OCH OMSORG

I området finns idag flertalet förskolor och skolor och fler förskolor/skolor planeras i takt med att området växer. Läs mer på https://www.sundbyberg.se/forskola-utbildning.html