BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Oskarslundsbacken 7

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 3.995.000 kr /Bud
  • 2379
  • 1427
  • 7514
Värdera din bostad

Beskrivning

MAGISKT TAKHÖJD OM 3,4 METER!

Varmt välkommen till Oskarslundsbacken 7 – din drömbostad väntar på dig! Denna helt renoverade tvåa på 53 kvm är ett sant mästerverk av modern design och stil.

Det första som möter dig är det rymliga och öppna köket, perfekt för både matlagning och underhållning. Här hittar du en helt nybyggd köksö med vinkyl som är installerad i maj 2023. På köksön finns det plats att sitta två personer på bekväma barstolar och njuta av en härlig måltid tillsammans. De befintliga skåpen har lyfts upp för att nyttja den imponerande takhöjden om 3,4m och nertill har nya vitrinskåp satts in vilket ger en modern och luftig känsla i köket. Inte nog med det, en lyxig induktionshäll modell iQ100 från Siemens har installerats 2024 samt integrerad kyl och frys har installerats och är helt nya från 2023.

Renoveringarna slutar inte där. Ett nytt skafferi med tre utdragningsbara lådor och flera fasta hyllor har lagts till för att maximera förvaringsutrymmet. En ny köksho och bänkskiva ger köket en fräsch och modern touch, till det en nya blandaren och en praktisk avfallskvarn som blir pricken över i:et. Alla skåp har fått nya handtag och för att lyfta inredningen ytterligare finns det en elegant glashållare över köksön. För att nå dom översta skåpen har säljaren införskaffat en köksstege från Kvänum som följer med lägenheten, en extra touch av elegans och praktisk.

Badrummet är lika imponerande som resten av lägenheten. En ny takdusch från Tapwell har ersatt den gamla, och en ny duschvägg i glas ger en känsla av lyx och avskildhet. Förvaringsmöjligheterna har förbättrats med en ny fastmonterad förvaringsmodul på väggen i duschen. Dessutom har en helt ny golvbrunn installerats för att säkerställa en problemfri och funktionell upplevelse.

Förutom kök och badrum har hela lägenheten genomgått en omfattande uppdatering. Alla väggar och tak har målats, och ett vackert fondtapetserat sovrum ger en personlig touch. För att skapa mer utrymme och möjliggöra en mer flexibel möblering har den gamla skjutdörren mellan sovrummet och vardagsrummet bytts ut mot en integrerad skjutdörr. Alla golv och trösklar har slipats och behandlats med en fräsch lackering och vitpigmentering. I hallen har det lagts helt ny klinker, elegant och tidlöst. Njut av allt lägenheten har att erbjuda medan du tar en nypa frisk luft från den franska balkongen i vardagsrummet!

Intelligenta hemlösningar har också implementerats. Med Plejd-systemet kan du enkelt justera belysningen med dimmerfunktion i sovrummet, vardagsrummet och köket. Dessutom har ett nytt Verisure-larm installerats, vilket ger dig trygghet och direkt koppling till en larmcentral.

Som en extra bonus ingår även nya specialanpassade gardinstänger i taket i både vardagsrum och sovrum som stilfullt ramar in dom stora fönsterpartierna.
-Ring för visning-
Oskarslundsbacken 7 erbjuder dig en helt nyrenoverad tvåa där varje detalj har omsorgsfullt planerats och genomförts.

Upplev lyxen och bekvämligheten i denna moderna pärla genom att kontakta mäklare Pontus Wilhede för mer information och för att boka visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 8, hiss finns. Föreningen Brf Sjöviksbacken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr /Bud. Månadsavgift 3 429 kr (Värme och kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.3274 %.

Driftskostnad

Totalt 655 kr/mån (7 860 kr/år) varav El 500 kr/mån, Övrigt 155 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade. "Övrigt" avser Triple play och hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

674 931 kr

Allmänt om föreningen
Brf Sjöviksbacken är en äkta bostadsrättsförening med 229 lägenheter och 6 lokaler som byggdes av JM år 2019, på adresserna Oskarslundsbacken 1-13, Fredsborgsgatan 32-42, Sjöviksbacken 14-22. Total boarea ca 17 978 kvm, lokalarea 478 kvm. Samt 153 garageplatser.

Byggnad
Fönster är 3-glas. Uppvärmning är fjärrvärme. Ventilation är mekanisk frånluft med värmeväxlare (FTX-system)
Energiklass C och energideklaration utförd 2022-11-20.

Övriga utrymmen
Gemensam innergård med cykelförvaring, lekytor, planteringar och sittmöbler. Lägenhetsförråd och barnvagns-/rullstolsförråd inom fastigheten. Cykelförråd I källarplan, entréplan samt på innergård.

Övernattningsrum
Föreningen disponerar övernattningsrum som kostar 300kr/dygn

Soprum
Soprum nås från gatan.

Tvättstuga
Gemensam tvättstuga är belägen i trapphus 9.

Garage / p-plats
Det finns 153 st. platser i ett underliggande garage. Kostnaden för att hyra dessa är 1 510 kr/mån. Separat kösystem förekommer. Finns lediga platser, kontakta Parking partner, uthyrning@parkingpartner.se

TV & bredband
TV och bredband via Telia Triple play. Avgift om 155kr/mån tillkommer.

Föreningens ekonomi
Avgiften höjdes med 7% från 1 januari 2024 för att skapa långsiktigt ekonomisk stabilitet för föreningen.
Förening med belåningsgrad om ca 14 562kr/kvm.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Kontakt
https://brfsjoviksbacken.se
brfsjoviksbacken@hotmail.com

Områdesbeskrivning

Allmänt om närområdet
Attraktivt läge intill Mälaren med härlig utsikt över Södermalm. Här är lika nära till storstadspulsen som lugnet och naturen. Här finner ni det mesta ni kan tänkas behöva nära till hands. Omedelbar närhet till Liljeholmstorget, här finns vårdcentral, BVC, MVC, banker, apotek och gym. Liljeholmstorget Galleria som 2013 fick utmärkelsen “Stockholmarnas favoritcentrum” i kategorin stadsdelscentrum med 90 butiker. För den med hund ligger en inhängnad hundrastgård vid Sjöviksbacken

Närmsta grannen - Södermalm
Gå över Liljeholmsbron, 5 minuters promenad når du attraktiva Hornstull. Här finns närhet till grönska som Tantolunden samt en mångfald av butiker och caféer som “Vurma” samt flera populära restauranger såsom “Lasse i Parken” och “Barbro” m.fl. 

Färgfabriken, Gröndal och Vinterviken - Inom kort promenadavstånd
För den kulturintresserade ligger konsthallen Färgfabriken ett par kvarter bort. Gröndals centrum ligger inom 15 minuters promenad och har en småstadscharm över sig. Här finns en blandning av gamla och nya småbutiker samlade runt huvudgatan. Strax intill finns vackra Vinterviken och Alfred Nobels gamla dynamitfabrik byggd 1891 med ett mysigt café och en festvåning. Dessutom finns där Vintervikens trädgårdar med sitt eget trädgårdscafé och växthus med många aktiviteter.

Natur och rekreation
Här bor man nära Årstaskogen som bjuder på fina motionsspår, perfekt för en joggingtur, promenader eller varför inte ett dopp. För den som vill träna finns det här även ett utegym. Området präglas av vatten och här finns gott med båtklubbar, kanotklubbar och bryggplatser.

Ypperliga kommunikationer
Lägenheten är belägen i nära anslutning till ett av Stockholms största kommunikationsnav för kollektivtrafik, där tunnelbana, bussar och spårväg möts. På torget finns tvärbanan som smidigt tar dig vidare mot Alvik eller Sickla Udde via Årstaberg och Gullmarsplan. Här finns också tunnelbanan och flertalet busslinjer. Med tunnelbanans röda linje tar du dig till T-centralen på endast ca 10 minuter. Vid tvärbanestation Årstaberg ansluter pendeltåget. Med buss från Liljeholmen har du även direktanslutning till Bromma Flygplats och Arlanda. Buss 749 går även den från Liljeholmen och tar dig direkt i Södertälje på 35 min. Med bil tar du dig lätt ut på E4/E20 norr- och södergående. Behändigt cykel-/gångavstånd till Södermalm.