BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Harpsundsvägen 87

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
  • 1809
  • 1175
  • 1589
Värdera din bostad

Beskrivning

**Möjlig uthyrningsdel** Varmt välkommen till en drömbostad! Med fritt läge ligger denna renoverade lägenhet med balkong mot innergården. Lägenheten går enkelt att göra om till en 4 rok och karaktäriseras av generöst ljusinsläpp och väl tilltagna rum. Välutrustat med två toaletter och kök i halvöppen planlösning mot ett stort vardagsrum. Mycket väl skött förening med låg avgift. En bostad att längta hem till! 

HSB Brf Högdalen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 740 st bostadslägenheter samt 59 lokaler. Föreningen har gjort om ca 11 lokaler till lägenheter som säljs av successivt och tillför kapital till föreningens kassa. Föreningen är den största i Högdalen och anses vara den bättre föreningen i området.

Och så läget! Läget är optimalt för dig som vill ha nära till puls och rörelse, men samtidigt bo mysigt och lugnt i en populär förening. I centrum finns det flera trevliga närbutiker såsom Ica, Coop, Lindex, Kicks, Jysk, bibliotek, bokhandel, gym/ utegym, simhall, apotek, kafé, restauranger m.m. Två minuters promenads avstånd till den stora parkleken Bandängen och som är en mötesplats för människor i alla åldrar. Under sommaren kan du grilla där med goda vänner på gräsmattan eller bada med barnen i den fina plaskdammen och alla djur som finns på 4 H-gården.
Högdalen är ett utav de snabbast växande områdena i Stockholm, nya bostäder byggs upp och en av Europas största skateparker finns i området. Kommunikationerna är mycket goda i form av både buss och tunnelbana, till T-Centralen tar det cirka 19 minuter med tunnelbana. Inte långt borta finns sjön Magelungen som inbjuder till härliga bad på sommaren.

Varmt välkommen till Harpsundsvägen 87!
- Går enkelt att göra om den till en 4:a, se alternativ planritning.
- Två toaletter.
- Den bättre föreningen i området (A).
- Föreningen har ett förmånligt el avtal, 1.30 kr/ kWh (I avgiften ingår samtliga kostnader såsom el, nätkostnader, moms, skatter och administration).
- Låg avgift!
- Nylagt parkett golv av ek i alla rum (2023), förutom vardagsrummet. Där är det nyslipat original parkett golv av högsta kvalité.
- Alla väggar spacklade och målade (2023).
- Garderob dörrar slipade och målade med original beslag (2023).
- Köket är ytskiktsrenoverat där man spacklat och målat alla väggar samt köksskåp och luckor (2023).
- Stambytt 1998.
- Lättmöblerade rum.
- Optimal planlösning.
- Rikligt ljusinsläpp från två väderstreck.
- Bra med förvaringsutrymmen.
- Stort badrum, handfat med kommod och nytt spegelskåp (2023).
- Källarförråd finns till bostaden.
- Ett stenkast från Högdalens Centrum med dess kommunikationer och serviceutbud.
- Vacker innergård att nyttja.
- Föreningen disponerar även 82 st garageplatser och 215 p-platser med värmeuttag.
- Gemensamma utrymmen: tvättstugor, cykel/barnvagns förråd, gym och bastu.
- Föreningens enda gym och bastu finns i grannporten.
- Fantastiska naturnära promenadstråk med massor med lekparker och barnens djur på 4-H gården i Bandängen, bara en bit ner för centrum, här hittar du också utegym.
- Rikligt utbud med service och kommunikationer.

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall med säkerhetsdörr som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här finns goda förvaringsytor via kapphylla och garderober. Vit målade väggar och nylagt klinker golv (2023). 

Vardagsrum – Ljust och fri utsikt
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av vackra fönster som bra med ljusinsläpp och härlig fri utsikt mot innergården, utan insyn. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner med social halvöppen till köket. Vit målade väggar och fint nylagt parkett golv av ek (2023). 

Kök – Praktiskt och funktionellt med välbevarade originaldetaljer
Ytskiktsrenoverat praktiskt kök (2023) som har mycket god förvaring bakom köksluckor och köksskåp, praktiska arbetsytor med kakel ovanför bänkytan. Köksutrustningen består av kyl/ frys, spisfläkt och ugn. Köket ligger i halvöppen planlösning till vardagsrummet och har en matplatsdel för 4-8 personer. Vit målade väggar och fint nylagt parkett golv av ek (2023). 

Sovrum 1 – Rofyllt med morgonsol.
Här finns ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljus. Rummet är stort och möbleringsvänligt med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna och garderober. Vit målade väggar och fint nylagt parkett golv av ek (2023). 

Sovrum 2 – Stort och ljust med eftermiddagssol
Det större rummet som går att göra om till en 4 Rok. Här får man plats med det mesta. Det morgonsvala rummet har ett härligt ljusinsläpp på eftermiddagen. Vit målade väggar och fint nylagt parkett golv av ek (2023). 

Badrum & WC – Stort, praktisk samt tvättdel
Praktiskt i anslutning till inre hallen ligger ett trivsamt och stilfullt badrum med hela kaklade väggar och klinkergolv.  Badrumsutrustningen består av badkar, wc, tvättmaskin, nytt handfat och kommod med spegelskåp (2023).

Gäst WC  Komfortabelt och funktionellt
Ett praktiskt WC som underlättar vardagen. Här finns även handfat med spegel och belysning.

Solig balkong utrustad med markis  Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen som har sol på eftermiddagen finns plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av det fina vädret.

Övrigt
Till bostaden finns ett tillhörande källarförråd på ca 5 kvm.

Lägenheten är omgjord till en trea och disponeras som sådan, lägenheten är registrerad som 4ROK i föreningens lägenhetsregister.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 99-2082-2-440-2. Föreningen HSB Brf Högdalen i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 494 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 0.1787 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

106 969 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av säljaren.

Föreningen
HSB Brf Högdalen är en populär förening bildad 1955 bestående av 13 fastigheter och 740 bostadsrättslägenheter samt 59 lokaler. Fastigheterna i föreningen är väl underhållna och föreningen har en stabil ekonomi. Föreningen är välskött och har tre anställda fastighetsskötare. Fastighetsexpeditionen ligger på Trollesundsvägen 108. Fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden löper fram till och med år 2024.

Byggnadsår
1955

Tv och bredband
Kollektiv anslutning för bredband till Telenor där föreningens medlemmar betalar 99 kr/månad för bredband och IP-telefoni.

Föreningens ekonomi
Föreningen är mycket stabil med god ekonomi. Höjning av bostadsavgiften skedde 1 januari 2023 för alla lägenheter med 2%. Inga övriga höjningar är planerade under året.

Renoveringar
2022 - 11 st lokaler omvandlats till bostadsrätter.
2021 - den femte tvättstugan digitaliserades och blev klar i januari och en sjätte har påbörjats. Arbete med ombyggnation av 10 lokaler till lägenheter har påbörjats och föreningen räknar med att slutföra detta under 2022.
2020 - 2 tvättstugor gjordes om till digital bokning.
2019 - målning av trapphus och belysningen är bytt. Uppfräschning av fasader dvs tvättning av balkonger från mögel och borttag av klotter. Målning av fasadsocklar och i valv mellan husen.
2018 - belysningen i trapphusen byts ut och en lokal ombyggd till bostadsrättslägenheter. En tvättstuga gjordes om till digital bokning.
2017 - lekplatser uppdaterade enligt EU-normer och ny styrelselokal på Harpsundsvägen 165 B.
2016 - OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll).
2014 - renovering av fönster.
2013-2015 - renovering av samtliga fönster och balkongdörrar.
2012 - reparerades fasaden.
2012 - byggnation av fler p-platser.
2011-2012 - reparation av taket, byte av fjärrvärmeväxlare, byte av ventiler för värme och varmvatten, byte av styr och reglerutrustning i undercentral samt fläktrum och injustering av värmesystem.
1998 - stamrenovering, fasadrenovering och balkongrenovering.
1997-1999 - byttes samtliga el-stigare.

Pågående renovering
Föreningen har en underhållsplan som omfattar 20-års perioden 2015-2035.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till lokal på Harpsundsvägen 85 samt träningslokal med bastu på Harpsundsvägen 93. Inom föreningen bedrivs även olika former av fritidsverksamhet såsom väv-, motions-, målar-, fotoklubb och pensionärsklubb. På föreningens gårdar finns även tillgång till grillplats.

Parkering
Föreningen har tillgång till 215 parkeringsplatser samt 82 garageplatser. Uthyrning av dessa platser administreras av HSB. I övrigt råder parkering längst gatorna.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande.

Överlåtelseavgift
1208 kr, betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
483 kr, betalas av panthavaren.

Pantsättning
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Högdalen
Tidstypiskt 50- tals område med mestadels trevåningshus och punkthus. Radhus tillkom senare del av decenniet. På senare år har även nyare produktion brett ut sig i Högdalen, och pågående just nu är ett helt nytt område med 450 st bostadsrätter under uppbyggnad. Högdalen är ett mycket populärt område som konstant är under utveckling. Området gränsar mot Örbys villor i väst. Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen. För det äldre finns Högdalens skatepark som är en så kallad "skatevärld", som ligger ett stenkast nedanför Högdalens Centrum.

Närservice
Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen. Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information.

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se