BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Borensvägen 33C

  • 3 rum och kök
  • 65 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna underbart ljusa lägenhet belägen högst upp i huset i mycket populär förening! Denna fantastiskt välplanerade lägenhet med högt i tak har ett genomgående härligt ljus tack vare flertalet fönster i olika väderstreck. Lägenheten är delvis renoverad med mycket smakfulla färg och materialval som tillsammans med det insynsskyddade läget förstärker den lugna och harmoniska känsla man får när man kommer in. Underbart kök med direkt angränsande matplats samt direkt närhet till vardagsrummet ger möjligheter för stora sällskap! Här kan man även sätta upp en vägg och återställa originallösningen av en trea. Från det ljusa vardagsrummet når man lägenhetens mysiga balkong i perfekt söderläge som ger sol under större delen av dagen. Populär och välskött förening med bra ekonomi. Bra läge med direkt närhet till Årsta torg och alla butiker och restauranger som där erbjuds. Närhet även till  Gullmarsplan och Liljeholmen, 10 minuters cykelfärd till Södermalm, utmärkta kommunikationer mm. samt även till omtyckta Årstaviken med populära promenadstråk. Välskött förening med stambytta fastigheter.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Föreningen Brf Örsbaken 6.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 432 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 900 kr/mån (10 800 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån, Gas 400 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1 313 kr

Fakta om bostadsrättsföreningen
Brf Örsbaken 6 registrerades 2014-05-05 som en bostadsförening i Stockholms kommun. Föreningen består av 25 lägenheter varav 7 st fyrarummare och 18 st tvårummare. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Fastigheten uppfördes ursprungligen år 1947 i för området tidstypisk stil med putsad fasad. Huset består av 4 trappuppgångar i 3 våningsplan. Utöver bostäder inrymmer huset källarutrymmen och driftutrymmen.

Tomträtt ligger till och med 2026-03-31.

Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi med en belåningsgrad om 4 443 kr/kvm.

Avgifterna höjdes med 10% den 1/1 2023 pga höjda kostnader för bla värme och vatten.

I avgiften ingår värme, vatten och basutbud från Tele2 till TV.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. Tvättstugor, cykel-/barnvagnsförråd, hobbyrum, pingisrum samt ett mindre gym finns för medlemmarna. På innergården finns grillmöjligheter.

Byggnadsår
1947

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2022 Ommålning och renovering av alla balkongdörrar och fönster.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar detta eller kommande år.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2050.

Tv- och internetanslutning
Kabel-TV: Comhem Bredband: Fiber IP-Only

P-platser
Föreningen har två parkeringsplatser som lottas ut vid årsstämman varje år. Man är då garanterad att ha parkeringen i ett år i taget och får vara med vid nästa utlottning. Platsen kostar 1000:- styck. Boendeparkering i området kostar 500 kr per månad.

Energiprestanda
146 kWh/m² och år.

Överlåtelseavgift
1 313 kr.

Pantsättningsavgift
525 kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt

Föreningen har ett stort utrymme som används som snickarverkstad där man kan utföra diverse arbeten.

Föreningen har också ett stort utrymme med ett pingisbord och ett utrymme med enklare gymutrustning.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och ljus hall med slitstarkt klinkergolv och ljusa väggar. I hallen finner man en avhängningsyta för ytterkläder och skor samt även tre garderober med överskåp som ger ytterligare bra förvaringsmöjlighet.

SOVRUM 
Ljust och trivsamt sovrum med gott om plats. Här finner man ett laminatgolv och ljusa väggar samt gott om plats för generös förvaringsmöbel om så önskas. I dagsläget finns det en dubbelgarderob samt även flertalet lösa enkelstående garderober.

VARDAGSRUM
Underbart luftigt vardagsrum med nyslipat vackert parkettgolv och en ljusgrön tapet. Härliga stora fönsterpartier ger ett trivsamt ljusinsläpp och ett ljust boende. Från vardagsrummet når man lägenhetens balkong som är belägen i perfekt söderläge som ger sol under större delen av dagen.

KÖK
Ett arbetskök med avdelning till en större matplats som rymmer större sällskap. Här finner man laminatgolv och en ljust mönstrad tapet. Vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytan förstärker den redan ljusa känslan. Den maskinella utrustningen består av gasspis, fläkt och kombinerad kyl/frys. Mellan kök och matplats kan man enkelt sätta upp en vägg och få tillbaka lägenhetens originalplanlösning som en trea.

BADRUM
Stambytt badrum med blå våtrumsmatta på golv och vita kaklade väggar med blå bård. Badrummet är utrustat med WC, handfat och badkar. I badrummet finns även ett fönster som ger ett trivsamt ljusinsläpp och bra vädringsmöjligheter.  

ÖVRIGT
Möjligheten finns till att bygga ett extra sovrum genom att dela av köket. 

 

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.