BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Reimersholme

Anders Reimers Väg 4, 3-4tr

  • 3 rum och kök
  • 51 kvm
  • 7888
  • 783
  • 869
Värdera din bostad

Beskrivning

Här finns nu chansen att förvärva denna förtjusande vindsetage med en underbar utsikt över Pålsundet! Belägen med en fantastisk balkong där du kan avnjuta den vidsträckta utsikten över vattnet, grönskan och vackra träbåtar som guppar förbi. Här avnjuts gärna frukost och lunch i solen under sommarhalvåret, Det är sällsynt att lägenheter med sådan charm och vindskaraktär kommer ut till försäljning, och här har du chansen att förverkliga din dröm om ett unikt boende.

Lägenheten är omsorgsfullt planerad och har en ljus och öppen atmosfär. Det höga läget ger en magnifik utsikt över pålsundet och skapar en känsla av att ett lugn, mitt i den pulserande staden. Med bevarade detaljer, såsom träbjälkar och takfönster, ger lägenheten en genuin och rustik känsla. Här finns utrymme för både vardagsliv och avkoppling.

Det charmiga vardagsrummet är en inbjudande plats med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartiet. Det halvöppna köket har gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt moderna bekvämligheter. Här kan du njuta av att laga mat medan du samtidigt som gästerna är på besök. Sovrummet är mysigt och lugnt beläget mot Pålsundet, perfekt för avkoppling och god sömn. Det finns även ett extra rum på övervåningen, då tidigare ägare köpt loss vinden för att skapa ett drömhem. Här kan du njuta av relax och en fantastisk vy över omgivningen via takfönster. 

Området Reimersholme är känt för sin naturnära miljö och närhet till vatten. Här kan du njuta av promenader längs strandkanten, ta ett dopp på sommaren eller åka skridskor på vintern. Området har också en trevlig atmosfär med sina charmiga kaféer, restauranger och butiker. Du får en perfekt balans mellan stadsliv och avkoppling i denna eftertraktade del av Stockholm.

Belägen i en väl tilltagen och solid HSB-förening med en minimal skuldsättning och ägande av marken. Föreningen genererar en mängd förmåner till sina medlemmar såsom två stilfulla gästlägenheter, ett välutrustat gym, en avkopplande bastu, tillgång till en roddbåt. 

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt plats för hallmöbel samt ytterligare förvaring genom
flertalet garderober. Från hallen når man lägenhetens samtliga rum.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med plats för soffa, soffbord, mediemöbel och arbetsplats om så önskas. Golvet är en vacker parkett med ett holländskt mönster. 

Balkong
Möblerbar balkong med Långholmen, träkronor och vattnet som din närmsta granne. Fantastiskt rogivande utsikt med puttrande träbåtar utanför. Här åtnjuts eftermiddagsfikan efter en heldag på stan med Reimersholmes vackraste utsikt. 

Kök
Praktiskt kök renoverat 2015 med goda förvaringsmöjligheter via vita över- och underskåp. Klassisk bänkskiva i trä med moderna vitvaror. Den maskinella utrustningen består av ugn, spis (2022), fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt en blandare i rostfritt. Matplats invid ingången till sovrummet. 

Sovrum
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderobslösningar efter önskemål. Plankgolv från byggåret som skapar en trevlig karaktär.  Via sovrummet har man en makalös utsikt att vakna upp till. 

Sovrum 2/Loft 
Via trapporna upp når du lägenehetens andra sovrum. Här finns god plats för säng, soffmöbel och förvaring. Vid behov kan det även nyttjas som arbetsplats eller relaxhörna. Takfönster och träbjälkar ger trevlig vindskaraktär. Vackert trägolv ligger även här. 

Badrum
Helkaklat badrum från stambytet med klinker på golvet. Utrustningen består av WC, handfat, spegelskåp, tvättmaskin med kombinerad tork från 2022 och dusch. 

Förråd
Till lägenheten för nyttjanderätten till 2 st källarförråd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 29. Föreningen HSB Brf Pålsundet i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 506 kr (Värme, vatten, ett basutbud med tv-kanaler via Tele2. Obl.tillägg för bredband på 41kr/mån 200/200 Mbit/s via Stockholms Stadsnät. ingår).

Driftskostnad

Totalt 900 kr/mån (10 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån, Gas 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Pålsundet är Reimersholmes äldsta bostadsrättsförening och bildades redan 1942 Föreningen anses som äkta samt äger marken, föreningen har ägt fastigheterna sedan de byggdes. Föreningen består idag av 438 lägenheter samt 15 lokaler fördelade på sex fastigheter på Reimersholmsgatan och Anders Reimers väg. Fastigheterna omger Anders Reimers malmgård och vetter mot Långholmskanalen. Husen byggdes och parken anlades av HSB i början av 1940-talet. Total lägenhetsyta är 20 179 kvm.

Arkitekten
Föreningens bostadshus ritades i början av 40-talet av Sven Wallander vilken var en av grundarna till HSB. Sven Wallander har ritat ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Husen är välbevarade 1940-talsbyggnader som inte har genomgått några större förändringar exteriört sedan byggnadstiden. Fasaden är nyligt renoverad och tvåfärgad i ljusröd och gulorange puts, medan bottenvåningen består av en släthuggen natursten.

Byggnadsår
1942-1943

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god och de uppvisar ett positivt resultat och låg skuldsättning. Föreningen amorterar årligen på sina lån.

Genomförda renoveringar
2022 - OVK
2021 - Blippsystem har uppgraderats
2017 - Fasad och tak
2017 - Installation av fibernätverk
2016 - Installation av elektroniskt bokningssystem för visa gemensamma utrymmen (så som gästlägenhet)
2016 - OVK åtgärder avslutade vilket gav ett godkänt resultat för alla lägenheter
2016 - Omläggning av taken i låghusen
2015/2016 Balkong- och fastighetsrenovering, har skett i etapper och ska nu vara färdigt
2011/2012 - Åtgärder med anledning av OVK utförda
2011 - OVK-kontroll genomförd i låghusen
2010 - Renovering av värmesystem
2009/2010 - Fönsterrenovering med byte till energiglas
2007 - OVK-kontroll genomförd i höghusen
2005/2006 - Byte av yttertak på höghusen
1991/1994 - Stambyte av köks- och badrumsstammar, samt kontroll och åtgärd av elstammar
1989 - Fasadrenovering

Planerade renoveringar
2023 - Renovering av elcentralen, gemensam el med individuell mätning och debitering (IMD) ska införas också.
2023 - Renovering av bastu.
2023 - Målning av källare.
2023/2024 - Trapphusrenovering samt byte av belysning i trapphus.
2022/2023 - Ommålning av utsidorna på fönster, kommer ske i etapper.
2027 - Renovering av hissar.
- Samtliga elstammar ska bytas. Projektering pågår. Styrelsen har till stämman föreslagit att gemensam el med individuell mätning och debitering ska införas också.
(Kontrollerat: 2023-02-16)

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgifterna med 5% från 1 januari 2023. Inga beslut om kommande avgiftsförändringar i dagsläget. (Kontrollerat: 2023-02-16)

Gemensamma utrymmen
Festlokal 
2st Gästlägenheter kan hyras för 3-500k/dygn 
Hobbyrum 
Fotorum 
Motionsrum/gym
Bastu och relax
Badbrygga
Kajakplatser (inomhus)
Roddbåt vid pontonbryggan 
Tvättstugor på Anders Reimers Väg 9, 10, 11, 15, 17 och Reimersholmsgatan 4
Grovsop- och miljörum

Kabel-TV, bredband
Föreningen är ansluten till Tele2 för Kabel TV. Bredband via fiber 200/200 Mbit/s ingår i avgiften (man kan betala extra för högre kapacitet genom att teckna avtal med Stockholms stadsnät). 

Garage och parkeringsplatser
Det finns endast en garageplats, några MC-platser och några P-platser utomhus. När någon blir ledig sker tilldelning via lottdragning. Grannföreningen, Brf Bränneriet, har stort parkeringsgarage. Kösystem via HSB Stockholm.

Medlemskap i HSB
Föreningen kräver medlemskap i HSB Stockholm, vilket kan tecknas via HSB:s hemsida - www.hsb.se/medlemskap. Ett medlemskap kostar ca 500 kr i insats och sedan utgår en mindre årlig avgift.

Överlåtelseavgift 
1312,5 kr, debiteras köparen

Pantsättningsavgift
525 kr, debiteras pantsättaren

Längehetens indirekta nettoskuld
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som 2rok, 49.5kvm enligt lägenhetsförteckning men nyttjas idag som 3rok och är uppmätt till 

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Du som köpare förväntas även ha tagit del årsredovisning och stadgar. 


Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Här på underbara Reimersholme bor du naturnära invid vatten och grönska i ett område som präglas av bad, båtliv och rogivande lugn. På sommaren finns fina badmöjligheter på ön samt på Långholmens populära klippbad. På vintern kommer man lätt ut för att åka skridskor på kanalerna och Riddarfjärden. Mysiga kvarter där du möts av närheten till vatten, massvis av charm och ett levande närområde med genuin kafé- och restaurangkultur. Här bor du lugnt men ändå centralt i ett område som verkligen kombinerar det bästa av myllrande storstad och avkopplande natur.

Närmsta grannen Hornstull
Från Reimersholme är det nära till butiker och caféer i Hornstull och längs Bergsunds Strand som endast ligger fem minuter promenad bort. Här finns bland annat "Cinammon" med underbart nybakat bröd samt flera populära restauranger såsom "Lasse i Parken", "Judit & Bertil" och "Debaser" m.fl. Restaurangstråket vid Verkstadsgatan ligger också nära. Hornstull har under de senaste åren genomgått en omfattande ombyggnation där biltrafiken har fått mindre utrymme till förmån för människorna. För ett par år sedan färdigställdes det nya Hornstull där ett torg skapades, en galleria i två plan med ett 40-tal konceptbutiker, caféer och restauranger.

Service
Coop Nära Matbutik finns på ön för daglig handel och inom bekvämt gångavstånd finns all tänkbar service som vårdcentral, systembolag, apotek, flertalet mataffärer och gym (SATS, Friskis & Svettis mm).

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med buss 54 och 66 som har hållplats precis vid infarten till föreningens hus. Vid Hornstull som ligger inom bekvämt gångavstånd finns tunnelbanans röda linje samt flertalet busslinjer som buss 4, 74 och 77. Med bil nås snabbt och smidigt E4:an, både norrut och söderut.

Båtplats
För den båtintresserade finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de båtklubbar som finns utmed Pålsundet.

Parkering
I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information besök Trafikkontoret hemsida på www.stockholm.se/boendep