BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Zinkensdam

Hornsgatan 85, 6 tr

  • 3.5 rum och kök
  • 99 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges en unik möjlighet att förvärva en helt fantastisk sekelskifteslägenhet med fungerande kakelugn, generös takhöjd, originalgolv, underbara fönsterpartier, spegeldörrar och bygglov för terrass. Lägenheten har en smakfull och social planlösning med stora öppna ytor. Ni bor i en solid förening högst upp i huset!

Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Hallen leder er in till lägenhetens resterande rum. Längre in i lägenheten finner ni en stor klädkammare som sväljer en hel del förvaring. Ni möts av ett fint ljusinsläpp med en genomgående planlösning. I anslutning till hallen finner ni ett fantastiskt kök med generös arbetsyta. Tack vare bänkskivan som fortsätter framför det stora fönsterpartiet kan ni blicka ut från våning sex medans ni hackar grönsaker till middagen eller bakar. Inte nog med den generösa arbetsytan så finns här även bra med förvaring bakom vita lantliga köksluckor. Ni behöver inte oroa er över middagsbordet, det får utan tvekan plats större middagsbord i köket. Här finns alla maskinell utrustning så som dubbla kyl/frys, skafferiskåp, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. 

Vidare in lägenheten finner ni lägenhetens hjärta, vardagsrummet. Här möts ni av ett stort och luftigt rum med fantastiska fönsternischer med himlen som närmsta granne. Ni kan enkelt möblera med större soffgrupper där ni kan samla hela familjen och era vänner för att umgås. Tänd en brasa i den underbara kakelugnen och njut. I anslutning till detta rum finner ni det som idag används som barnrum. Här finns plats för säng, skrivbord, förvaring samt övrigt möblemang. Detta rum var tidigare en ännu större matsal som idag har delats av till två rum. Det andra sovrummet som idag används som gästrum och kontor når ni via hallen. 

Sist men inte minst har vi det som idag används som master bedroom. Stort och luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Här finns även garderober för ytterligare förvaring. Det finns även ett godkänt bygglov från Stockholm stad för att bygga terrass från detta rum. Nästa steg för att bygga terrass är kontakt med föreningen för planering av arbetet.

Badrummet är nyligen renoverat med smakfulla materialval och utrustat med dusch, wc, handdukstork, kommod och spegelskåp.

Detta är sammantaget en alldeles underbar sekelskifteslägenhet med många originaldetaljer bevarade och stora öppna ytor som tar er tillbaka till husets byggår!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3.5 rum och kök . Våningsplan 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 12. Föreningen Brf Markisen.

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav El 417 kr/mån, Försäkring 333 kr/mån. Antal personer: 3.

Fastighet
Fastighetsbeteckning: Pålen 4 Fastighetens byggnadsår: 1906

Föreningen
Brf Markisen bildades 1985, men huset förvärvades inte förrän i april 2001Själva huset är uppfört runt 1906. Fastigheten består av ett gat- och ett gårdshus på Hornsgatan 85 på Södermalm, Stockholm. Föreningen består totalt av 26 bostadsrätter och en hyresrätt; 10 ettor, 8 tvåor, 5 treor och 4 fyra-rums lägenheter. Dessutom ligger en indisk samt en thailändsk restaurang i gathusets bottenvåning. Föreningen äger marken.

Ekonomi  

Avgift  
Finns inga planer på att förändra avgiften i nuläget. Kontrollerat med styrelsen 2023-05-15.

Lägenhet

 

 

Planerade renoveringar
Fönsterrenovering mot Hornsgatan med start sent i augusti. Fettavskiljarinstallation i restaurangerna tidplan är inte satt. Kontrollerat med styrelsen 2023-05-15.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, barnvagnsrum som nås direkt från gatan, cykelrum samt en mysig innergård.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd samt ett litet förråd utanför lägenhetens dörr som ger plats för verktyg, krukor, städprylar eller liknande. 


Boendeform
Bostadsrättsförening. Medlemsstyrd och förvaltad av boende medlemmar  

Uppvärmning
Fjärrvärme (ingår i avgiften)

Vatten
Varmvatten (ingår i avgiften)

El
Varje lägenhet har egen mätare. Ålder och leveransförmåga (uppsäkring) varierar mellan lägenheterna beroende på vad innehavaren har utfört.

Gas
Finns i vissa lägenheter

Kabel-TV
Ja. Möjlighet till egen anslutning till ComHems analoga och digitala utbud.

Bredband
Ja. Fiber via Telenor (100/100mbit), en kostnad på 159 kronor läggs på utöver avgiften.

  Viktig information
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Mycket av informationen har även hämtats från föreningens hemsida. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar m.m. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är av väsentlig betydelse för köparen. 

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.