BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Marinstaden

Marinstadsvägen 5

  • 4 rum och kök
  • 99 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Här presenteras ett boende utöver det vanliga på en av Nackas bästa waterfront-adresser med stor terrass mot vattnet där man kan njuta av kvällssol, sjöutsikt och härliga solnedgångar samt stor balkong med magiskt söderläge som dränks i solsken. Ett vattennära boende mellan staden och skärgården i en privat oas med egen båtplats utanför huset och parkeringsplats som nås med hiss.

Läget direkt vid vattnet är svårslaget. Byggnaden är utformad så att att terrassen mot vattnet badar i en mild, varm kvällssol och balkonger i rakt söderläge. Inredningen i bostaden präglas av ett övergripande lugn med sobra färgval, karaktärsfulla material av hög kvalitet, distinkta designinslag och en mycket funktionell och flexibel förvaring. Ett gråpigmenterat ekgolv. Badrummen har en varm, balanserad känsla. Golv och väggar har klätts med granitkeramik i kombination med gråmålat tak och övre väggparti.

Lägenheten har en öppen och social planlösning mellan vardagsrum och kök. I vardagsrummet ryms större soffgrupp och matbord för 8-10 personer. Köket är modernt med köksö och fina materialval och förvaring. Här finns stora skjutdörrar från golv till tak som ger en fantastiskt ljusinsläpp och slående utsikt från hela bostaden. Tre stora sovrum som samt badrum och gästtoalett. 

Huset i Marinstaden är arkitektritat av Thomas Sandell och beläget i en rofylld havsvik intill Kvarnholmen. Alla detaljer är noga genomtänkta för att du ska få en nära kontakt med vattnet och naturen som omger byggnaden. Här kan man verkligen koppla av och njuta av en aktiv livsstil. En separat brygga leder ut till föreningens privata kallbadhus med omklädningsrum, bastu, duschar, pentry och ett vardagsrum/matrum. Från bastun nås en stor terrass. Det finns även en stor takterrass i huvudbyggnaden som är gemensam.

Att bo i Sjöhuset är den perfekta kombination av permanentboende och sommarhus. Du har båtplats utanför huset och bilen i garaget med hiss direkt upp till bostaden. Dessutom så nära till City, Sickla Köpkvarter och Nacka Forum.

Till lägenheten hör ett förråd!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 2503. Föreningen Brf Sjöhuset Marinstaden.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 6 242 kr (Värme, vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 2.0959 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 312 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
2018

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Brf Sjöhuset Marinstaden är en äkta bostadsrättsförening (äger marken) som sköter om tre fastigheter och gemensamma ytor. Fastigheterna stod klara för inflytt 2018. Arkitekten för husen är Thomas Sandell som är en av de allra främsta frontfigurerna för modern svensk design och arkitektur. Hans formspråk är sakligt, funktionellt, vackert, med lekfullhet i detaljerna. Med Sjöhuset har han ritat en byggnad som förhöjer en redan mycket speciell plats på ett inkännande sätt. Rikedomen av fönster och de symmetriska raderna med balkonger berättar att sjökontakten tas tillvara fullt ut. Antal lägenheter: 48

Kommande renoveringar
Föreningen planerar för att renovera fasaden under år 2024 - uppgifter hämtade från föreningen 2023-05-05.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftshöjningar i dagsläget - uppgifter hämtade från ekonomisk förvaltare 2023-05-04.

TV/Bredband
Fiberanslutning för bredband och tv. Obligatorisk kostnad 257 kr. 

Gemensamma utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd. Gemensamma ytor i form av rymliga cykelförråd, kylrum att nyttja för matleveranser dygnet runt och gemensam takterrass. Vid bryggorna direkt framför Sjöhuset erbjuds de boende egna båtplatser. En separat brygga leder ut till föreningens privata kallbadhus med omklädningsrum, bastu, duschar, pentry och ett vardagsrum/matrum. Från bastun nås en stor terrass.

Parkering
På entréplan finns garage att hyra för 880 kr/mån. Samtliga boende är garanterade 1 plats.

Föreningen har ett system att var och en kan köpa en laddbox till sin garageplats, detta beställs via Brf:en.  

Båtplats
Båtplats finns att hyra för 5 000-8 000 kr/säsong beroende på storlek på båt. Samtliga boende är garanterade 1 plats.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Överlåtelseavgift
1312 kr.

Områdesbeskrivning

I närheten
Sickla Köpkvarter erbjuder ett fantastiskt utbud av shopping. Här har de verkligen satsat på mångfald – det finns något för alla. Oavsett om du är intresserad av kläder, skor, inredning, elektronik, böcker, spel, sport eller husgeråd hittar du det här. Mindre specialbutiker ligger vägg i vägg med de stora etablerade kedjorna. I deras kvarter kan du också besöka ateljébutiker som inte finns någon annanstans.

Nacka Forum är ett av Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver i ca 150 butiker, caféer och restauranger. Här finner du full service, så som bank, vårdcentral, biltvätt, skomakare och kemtvätt. Det finns inte mindre än 1900 parkeringsplatser och här står du de 3 första timmarna gratis.

Barn och fritid
Det finns flera skolor i närheten bland annat Järla skola som erbjuder undervisning i åk F-6. Två närliggande högstadieskolor, Kunskapsskolan och Eklidens skola, samt att Nacka gymnasium är beläget i närheten. För mer information se www.nacka.se

Nacka erbjuder en stor mängd av fritidsaktiviteter med ett stort utbud av sporthallar, lekplatser, idrottsplatser och två stycken betongparker för skateboard, BMX och kickbike. I Sickla köpkvarter finner du även Klätterverket som erbjuder kurser, träning och tävling inom klättring.

Medley i Nacka simhall erbjuder en 25-meters bassäng med 6 banor samt undervisningsbassäng och plaskbassäng. Här anordnas det bland annat vattenträning och avkopplande motionssim med lugn musik. För mer information se medleys hemsida www.medley.se/nackasimhall

Kommunikationer
Närmaste busshållplats är Tallidsgården och ligger på ca 850 meters avstånd från området. Hållplatsen trafikeras av buss 469 som går mellan Finnberget och Nacka sjukhus via Sickla station, Nacka station och Nacka Forum. Linjen trafikeras på vardagar. Från bland annat Nacka station, Sickla station och Henriksdalsviadukten kan du byta till Saltsjöbanan.

De som bor i området promenerar eller cyklar oftast bort till Nacka Strand för att ta bussen därifrån eller ta båten in till stan. Går man istället till Finntorp kan man ta sig till T-centralen på 16-24 minuter i rusningstrafik. Här finns även nattbuss. Från Finntorp kommer man till slussen på ca 14 minuter.