BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Långbro Park

Stora Kvinns väg 78, 2 tr

  • 1 rum och kök
  • 45 kvm
  • 4215
Värdera din bostad

Beskrivning

*** Kontakta mäklare för privatvisning! ***

Varmt välkomna till Långbro parks mest eftertraktade fastighet! En optimal bostad
om 1.5 rum och kök i anrik byggnad med unik sekelskifteskaraktär. Lägenheten karaktäriseras av en enorm takhöjd, stora vackra fönsterpartier med djupa fönsternischer och spröjs vilket bidrar till ljus och en härlig rymd. Den generösa takhöjden möjliggör två praktiska sovloft. Bostaden har en rymlig klädkammare samt garderob i hall för ytterligare förvaring. Brf Ekparken är en välskött förening med en stabil och god ekonomi som äger marken. För de boende finns flera gemensamhetsutrymmen att tillgå som t ex. festlokal och relaxavdelning med bastu. Det finns även en uteplats söder om huset med sittgrupper, boulebana, sandlåda och en platsbyggd grill. Här bor man i vacker omgivning med grönskan inpå och närhet till bad vid Långsjön samtidigt som kommunikationer och service finns inom kort avstånd vid Fruängen centrum.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 441. Föreningen Brf Ekparken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 975 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband ingår). Andel i föreningen är 0.008897 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskatt.

Lägenhetens nettoskuldsättning

4 234 kr

Förening
Den äkta bostadsrättsföreningen Ekparken (org. nr 769606-2111) innehar fastigheten Stora Kvinns 1, med ett flerbostadshus som ursprungligen uppfördes 1910 i Långbro/Älvsjö. Föreningen upplåter 73 st lägenheter med bostadsrätt. Föreningen bildades år 2000, föreningen äger marken. Huset byggdes 1909 och är Q1-märkt.

Förvaltare
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum UBC Förvaltning AB. Teknisk förvaltning sker av Wiab AB.

Gemensamma utrymmen
I källaren finns två stora tvättstugor samt bastu och gemensamhetslokal. Föreningens egen uteplats finns söder om huset, med faciliteter såsom sittgrupper, sandlåda och en platsbyggd grill. Rymliga källarförråd, cykelrum och barnvagnsrum

Parkering
Föreningen har 77 st egna p-platser (350 kr/mån), varav 18 av dessa är med elstolpe (650kr/mån). 6 st besöksparkeringar finns också. Med tanke på antalet p-platser tar det oftast inte lång tid att få en plats enligt kösystem. Bredband och TV Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, både analogt och digitalt. Samtliga lägenheter har även möjlighet till internetuppkoppling via Com Hem och Ownit via fiber (som ingår i avgiften).

Renoveringar
2000 - Totalrenovering och ombyggnation av fastigheten.
2009 - Fiberinstallation.
2010 - Takrenovering samt spolning av stammar.
2013 - Renovering av trapphus
2016 - Bergvärmesystem, uteplats, OVK.
2018 - Renovering av fönster. Stamspolning. Inspektion av tak m.m.
2019 - Fönsterrenovering.
2019 - Dränering av södra sidan av huset. Kommande renoveringar Föreningen följer en 30-årig underhållsplan,

Ekonomi
Föreningens skuld uppgår till ca 7874 kr/kvm. Se mer i årsredovisning.

Avgifter
Tidigare avgiftshöjning om 12% vid årsskiftet.

Andrahandsuthyrning
Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Övrigt
Föreningen har nyligen installerat bergsvärme och färdigställt en ny gemensam uteplats. Fjärrvärme systemet finns kvar som "back up". I samband med överlåtelsen tar föreningen ut en överlåtelseavgift av säljaren på 2,5 % av ett prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift på 1 % av ett prisbasbelopp per nytt lån av köparen. Läs mer på föreningens hemsida https://ekparken.se/

Rumsbeskrivning

Hall
Hall med möjlighet till avhängning och förvaring i garderober. Hallen leder till övriga rum.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med väl tilltagen takhöjd. Ett rum som enkelt kan möbleras med soffgrupp, soffbord samt tv-möbel. Här finns även ett praktiskt utrymme under sovloftet med spotligts i taket för arbetsplats, förvaring, sittgrupp eller vad man själv önskar. Stort fint dubbelfönster med djupa fönsternischer i söderläge med härligt ljusinsläpp.

Sovloft

Den väl tilltagna takhöjden möjliggör dessa två mysiga sovloft med plats för dubbelsängar eller för ytterligare förvaring. 

Kök

Välutrustat kök i gott utrustat med spishäll, ugn, spisfläkt, kyl & frys samt diskmaskin. Matplats för ca 4-5 personer intill de stora fönsterpartiet mot den lummiga parken.

Badrum

Fräscht och stort helkaklat badrum utrustat med badkar med, wc, tvättmaskin, badrumsskåp med speglar och spotlights. 

Klädkammare

Rymlig klädkammare som ger möjligheter till både praktisk och snygg förvaring.

Förråd
Till bostaden tillhör ett källarförråd

Områdesbeskrivning

Långbro är en del av Älvsjö som domineras av mysig villabebyggelse mellan Älvsjö C och Fruängens C. Här finns flera skolor och förskolor, fotbollsplaner, simhall, parker, lekplatser, bmx bana, populära restauranger och närhet till kommunikationer, naturreservat, vatten och serviceinrättningar.

Här bor man nära naturen med bland annat Älvsjöskogens naturreservat som erbjuder vacker natur med motionsspår, utegym och vintertid även pulkabackar. Långsjön som är väldigt omtyckt med badplats på sommaren och plogad skridskobana på vintern. Flertalet parker som natursköna Långbro park med både vatten och mysiga promenadstråk.

Långbro har även bra restauranger med omtalade Långbro värdshus och prisbelönta Aloë som har fått en stjärna i Guide Michelin samt Crispy duck café.

Nära till både Älvsjö Centrum och Fruängens Centrum som har ett stort utbud av service som tex mataffärer, banker, restauranger, bagerier, apotek, bibliotek, vårdcentral, BVC och gym. På nära bilavstånd når du Kungens Kurva med stort antal butiker. Det finns även Hemköp vid Blackensvägen och en ICA-buitk vid Svartlösavägen.

Utmärkta kommunikationer med pendeltåg från Älvsjö Station, tunnelbanans röda linje från Fruängens Centrum, Flertalet busslinjer som tar dig till Liljejholmen, Gullmarsplan, Gröndal, Telefonplan, Skärholmen och Kungens Kurva. Med bil tar du dig enkelt och snabbt ut på E4:an eller Huddingevägen.