BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad

Lugnets allé 63

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • 5.495.000 kr
  • 3340
  • 457
  • 23036
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömmen om en stor, modern och trea (Möjlig mini-fyra) i Hammarby sjöstads idyll är nu över, Här är den! 
Starta dagen på den generösa balkongen i söderläge för att avnjuta en god kopp kaffe medan du blickar ut över grönskan som sträcker sig ner till det glittrande vattnet. Idylliska kvarter och nytänkande arkitektur hör här till vardagen.

Hammarby sjöstads charmiga kvarter är magiska och efter en promenad i området märker man också att omgivningarna har allt man kan önska. Här är lugnet påtagligt och närheten till både stad och natur är perfekt för den som vill ha det bästa av två världar. Sommartid hörs det glada sorlet från grannarna där de samlats i den sköna sensommarkvällen, caféstolarna är utställda och skratten studsar mellan anrika byggnader. Under sommaren är området ljuvare än någonsin. En stilla promenad bland vackra fasader, underbara rabatter fyllda av blommor och en älskvärd atmosfär gör en lycklig redan utanför lägenheten. Fantastisk närhet till vattnet, de fina bryggorna (bl.a. på Sickla udde), Nackareservatet, Hammarbybacken, fina promenad- cykel- och löpvägar runt Årstaviken, Sicklasjön. Gångavstånd till Sickla köpkvarter. Suveräna kommunikationer med buss till Slussen (15 min), Skanstull (15 min), färja till Södermalm, Djurgården och Nybroplan, och tvärbanan.

Det finns flera butiker som Coop, Lidl, ICA Supermarket, stort utbud av restauranger, Magnus Johansson Bageri, Konditori och Systembolaget och Carnegiebryggeriet som är både bryggeri och restaurang.

Här kommer med säkerhet en familjedröm gå i uppfyllelse,
Välkommen att anmäla dig till visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 4070. Föreningen Brf Sjöstadsudden.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.495.000 kr. Månadsavgift 4 992 kr. Andel i föreningen är 0.84924 %.

Driftskostnad

Totalt 1 150 kr/mån (13 800 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån, Gas 300 kr/mån. Antal personer: 5.

Lägenhetens nettoskuldsättning

928 075 kr Uträkningen baseras på årsredovisningen 2022, från SBC

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Sjöstadsudden registrerades år 2006 och förvärvade fastigheten Stockholm Viken 1 med tomträtt. Föreningen omfattar 126 st lägenheter varav 123 st är upplåtna med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt samt 9 hyreslokaler. Föreningens adresser är Lugnets Allé 61, 63, 65, 69, 71 samt Sickla kanalgata 3, 5, 7, 9 & 11.
Föreningens avtal gällande tomträttsavgälden sträcker sig till 2030-12-31.
För mer info se gärna föreningens hemsida; https://www.sjostadsudden.se/ 

Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Bergvärme

Utförda renoveringar
2019 - bergvärme installerades
2015-2017 - uppfräschning av portgångar
2014 - stamspolning

Kommande renoveringar
Det finns inga planerade renoveringar i dagsläget  - uppgifter hämtade från föreningen 2023-05-24.

Kommande avgiftsförändringar
"Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmsta året" -Enligt årsredovisning 2022 

Gemensamhetsutrymmen
Cykelförråd, grovättstuga med torkrum, innergård med 17 st kolonilotter med förråd. Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

TV- och internetanslutning
Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang hos valfri leverantör via OpenNet för internet och media. I övrigt är föreningen ansluten till Tele2 för leverans av kabel-tv, bredband och telefoni.

Parkering
Föreningen har ett garage med 48 st garageplatser 1500 kr/mån varav 12 st platser erbjuder laddmöjligheter för elbilar och laddhybrider 1750 kr/mån samt 7 platser på gatan 1100 kr/mån. Köhanteringen sköts av SBC, kundtjanst@sbc.se
I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från SBC 2023-01-24.
I övrigt råder boendeparkering i området.

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
1 313 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
525 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i garderobsvägg samt ytterligare förvaring finns i klädkammare. Vitmålade väggar samt mörk klinker. 

Kök: Välplanerat och stilrent kök där goda arbetsytor samsas med bra förvaring bakom de vita köksluckorna. Köket är inrett med gasspis, ugn, diskmaskin, fläkt samt fullstor kyl och frys.

Vardagsrum: Stort och härligt vardagsrum som får ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna. Vardagsrummet rymmer det med enkelhet såväl sällskaps- som middagsmöblering. 

Balkong: En helt enastående, stor balkong i absoluta toppläge! Plats för sittgrupp, odlingar och bara fantasin sätter stopp. 

Sovrum: Rogivande sovrum som är inrett med rymliga garderober och det fås med enkelhet plats en större säng med tillhörande nattduksbord samt övrigt möblemang om så önskas. Grå ton på väggar samt parkett på golv.

Sovrum 2: Perfekt barnrum, gästrum eller kontorsrum. Stort gavelfönster ger fint ljusinsläpp & rummet har grå ton på väggarna samt parkett på golvet.

Badrum: I badrummet finns all utrustning man kan förvänta sig av ett nyare badrum såsom golvvärme, WC, handfat samt spegel och avställningsyta. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare. Vitt kakel och mörk klinker på golv. 

Källarförråd hör till bostaden!