BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Folkparksvägen 182, vån 2

  • 4 rum och kök
  • 91.5 kvm
  • 4.495.000 kr /bud
  • 4104
  • 236
  • 4401
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen en 4:a till salu! Här bor du i en modern bostad med solig balkong och utsikt över grönskande innergård! Planlösningen är väl genomtänkt med tre rymliga sovrum och stora sällskapsytor där köket ligger i anslutning till vardagsrummet. Stora fönsterpartier i tre väderstreck i kombination med läget gör att ljuset flödar in vilket resulterar i ett ljust hem året runt. Den inglasade balkongen blir verkligen till ett extrarum under större delen av året, här kan du möblera med en utemöbel och en massa växter.

Badrummet är rymligt och har bl.a härlig golvvärme och hallen är alldeles lagom stor med perfekt garderobsförvaring längs ena väggen. Lite längre in i bostaden finns en stor klädkammare som också kan nyttjas som hemmakontor/hobbyrum. Bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett stort källarförråd som är beläget i grannfastigheten mittemot. Ett cykelförråd finns på entréplanet i föreningen.

Som boende här har du tillgång till bl.a pool, bastu, gym, festlokal, fyra tvättstugor, övernattningslägenheter, garage samt ett stort källarförråd. Det finns gott om gästparkeringar intill föreningen (avgiftsbelagd).

Runt hörnet finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som bland annat tar dig till Älvsjö och Telefonplan på några få minuter. Här bor du med ca 5 min gångavstånd till Älvsjö samt 15-20 min cykeltur till Hornstull.
Älvsjö torg erbjuder gott om serviceutbud, bland annat restauranger, caféer, matbutik och gym. Från Älvsjö station når du Stockholms central på 9 min via pendeltåg. På Telefonplan finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, vårdcentral, bibliotek och bra allmänna kommunikationer i form av T-bana och bussar.

Det finns gott om grönområden i närheten, bl.a Solbergaskogen och Älvsjöskogen. Lite längre bort finns vackra Långbro Park samt Långsjön där man gärna badar varma sommardagar.
Området har också omtyckta förskolor- och skolor, bl.a Engelska skolan och Kämpetorpsskolan. Engelska skolan i Älvsjö promenerar du till på ca 5 minuter. Med buss 142 tar du dig också snabbt till Engelska skolan Liljeholmen vid Telefonplan. 
Flertalet förskolor finns i nära anslutning till bostaden.

Området är i ett expansivt skede och fler bostäder planeras att byggas, bl.a längs/mellan Folkparksvägen och Sandalmakarbacken. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/solberga/

Balkong
Det som utmärker det här hemmet är bland annat den stora balkongen som har ett underbart läge med härliga soltimmar under sommarhalvåret. Under sommarhalvåret har du härifrån en härlig utsikt över den gröna innergården. Att balkongen är inglasad gör att den går att nyttja i princip året runt.

Vardagsrum
Bostaden har en riktigt trevlig layout med vardagsrummet i anslutning till balkongen och köket. Det här är ett sällskapsrum som bjuder din till umgänge. En fin detalj är det stora fönsterpartiet med utsikt över omgivningen. Här finns plats för en stor soffgrupp, fåtölj, bokhyllor och tv-möbel.

Kök
Köket är praktiskt utformat i vinkel och har vita släta köksluckor som bryter av fint mot de mörka beslagen. Här finns gott om skåpförvaring och intill fönsterpartiet finns plats för ett matbord. Fönster åt två håll gör köket ljust och trivsamt, läget mot öster bjuder på fin morgonsol och gör frukosten lite trevligare. Solen tar sig sedan vidare mot sovrum och balkong som vetter mot söder/sydväst. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, mikro, diskmaskin, ugn och hällspis.

Sovrum 1
Bostadens största sovrum nås i anslutning till hallen. Det här är ett riktigt trevligt sovrum med ett ostört läge, väl tilltaget i storlek och med stort fönsterparti som vetter mot den lugna innergården. Längs ena väggen finns snygga mörkblåa garderober som rymmer mycket i klädväg.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum nås också från hallen. Här har du utsikt över den trevliga balkongen. Plats finns för säng, nattduksbord och förslagsvis ett skrivbord.

Sovrum 3
Riktigt ljust och trevligt sovrum med fönster åt två håll. Bra storlek med plats för säng, nattduksbord och skrivbord.

Klädkammare
I anslutning till hallen finns den här rymliga klädkammaren som har plats för mycket i kläd- och prylväg. Nuvarande ägare nyttjar rummet som ett hobbyrum/musikrum. För de ting man inte vill förvara inne i bostaden så kommer det rymliga källarförrådet till användning, det finner du i källaren i huset mittemot.

Badrum
Härligt och stilrent badrum med golvvärme, tvättmaskin (år 2022) och torktumlare. Badrummet är också utrustat med handfat med kommod, spegel, WC och dusch med glasväggar som installerades år 2021. Längs ena väggen finns en praktisk bänk och vägghängda skåp.

Hall
Trevlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Längs ena väggen finns en garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas. Från hallen får du en trevlig vy över kök och vardagsrum.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 7053. Föreningen Brf Korstörnet.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.495.000 kr /bud. Månadsavgift 6 029 kr (värme och vatten ingår. Obl. tillägg om 89 kr/mån för bredband via Ownit ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 833 kr/mån (10 000 kr/år) varav El 833 kr/mån. Antal personer: 4. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Lägenhetens nettoskuldsättning

891 178 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 891 178 kr beräknat utifrån uppgifter i bostadsrättsföreningens årsredovisning för räkenskapsåret 2022. Uppgiften grundar sig på det andelstal som tillhandahållits i mäklarbilden.

Allmänt om föreningen 
Föreningen förvärvade fastigheten Sjöstöveln 4 i Stockholms kommun 2005-09-07. 
Föreningens fastighet består av två flerbostadshus i nio respektive två våningar med totalt 37 bostadsrätter. Den totala boytan är 2 920 kvm. 

Fastigheten färdigställdes 2006 av JM.

Till föreningen hör en samfällighet, Solberga Gård, som administrerar pool, garage ,gemenskapslokal, tvättstugor mm.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 891 178 kr beräknat utifrån uppgifter i bostadsrättsföreningens årsredovisning för räkenskapsåret 2022. Uppgiften grundar sig på det andelstal som tillhandahållits i mäklarbilden.

Samfälligheten Solberga Gård
Pool/bastu: bokas via webben eller via terminalerna i poolhuset, port 172. Avgift 40 SEK per bastupass debiteras på månadsavier efterföljande kvartal.
Föreningslokal: i gemensamhetsanläggningen (poolhuset, Folkparksvägen 172) ligger föreningslokalen. Lokalen är godkänd för max. 100 personer. Stolar finns för 80 personer. Bord för ca 40 sittande och porslin för minst 40 personer. Kostnad: 250 kr/pass om 6 timmar
Tvättstugor: det finns totalt fyra tvättstugor som alla ligger i gemensamhetsanläggningen, en av dem har även en grovtvättmaskin och en stor torktumlare.
Gym: en lokal för gymaktivitet finns i Brf Tulpanträdet på plan 1 i port 160. Träningslokalen drivs av en fristående grupp utan vinstintresse. Kostnad för gymmet är för ny medlem 200 kr i registreringskostnad samt 200 kr i årsavgift per lägenhet, alltså 400 kr per lägenhet.
Gästlägenheter: tillgång finns till två gästlägenheter; gästlägenhet nr. 1 i port 172 på gården samt nr. 2 i källargången innanför port 160. Kostnad: 400 kronor per dygn från klockan 14.00 till utcheckning senast 13.00 påföljande dag.
P-plats/garage: föreningen disponerar 26 garageplatser.
Snickerirum: det finns möjlighet att låna ett snickerirum. Rummet ligger på plan 1 i port 160, bredvid gymmet.


Garage 
Korstörnet disponerar 26 bilplatser och två MC-platser i garaget. Två av bilplatserna är avsedda för ladd-bilar.
Korstörnets styrelse administrerar platserna. Samtliga garageplatser är f.n. uthyrda (2023-05-09). Kontakta styrelsen för uppgifter om pris och kösituation.

Bredband/TV
Ett obligatoriskt tillägg om 89 kr/mån tillkommer för internet via Ownit. Internetuppkoppling med 100Mbps ingår.
TV (grundutbud) via ComHem ingår i månadsavgiften.

Planerade avgiftsändringar och renoveringar/reparationer
Avgiften höjdes med 20% fr.o.m. januari och styrelsens bedömning är att det kommer att krävas ytterligare höjning fr.o.m. januari 2024. Avstämt med styrelsen 2023-05-09.

Inga större renoveringar/åtgärder är planerade. Avstämt med styrelsen 2023-05-09.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av gällande prisbasbelopp per pantsättningstillfälle, f.n 525 kr.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen, f.n 1 313 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad:
https://vaxer.stockholm/projekt/
https://vaxer.stockholm/omraden/solberga/

Budgivning
Notera att det kan finnas högre bud än det högsta budet som är publicerat här på hemsidan. Bland annat så kan publiceringen av nya bud ha en fördröjning av olika anledningar, samt att alla lämnade bud inte alltid publiceras. Ifall det skulle finnas några oklarheter kring hur en budgivning brukar gå till kan du kontakta mäklaren. Lycka till med ditt bostadsköp!

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.
Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra: Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!
Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.
På Telefonplan finns anknytning till tunnelbana och fler bussar. Välbyggda och nyrenoverade cykelbanor leder snabbt vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m .

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a restaurang, café och frisör. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. Närbelägna Västberga handel har Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation.
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. Telefonplan och Midsommarkransen är en kort promenad bort och där finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, Svenska Hamburgerköket, butiker och bibliotek.

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 
I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.