BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Sparfvenfeltsgatan 9

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • 2.775.000 kr Accepterat pris!
  • 2204
  • 543
  • 12178
Värdera din bostad

Beskrivning

 

- Ytterst välplanerad 
- Genomgående med fönster i två väderstreck 
- Sociala ytor 
- Stort sovrum 
- Fin gård 
- Utmärka kommunikationer 
- Nära natur och stadspuls 

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa på Sparfvenfeltsgatan 9! Här erbjuds ett optimalt boende för såväl singeln som paret, tack vare den fina planlösningen. Bostaden innehar ett stort kök med öppen planlösning mot vardagsrummet och ett väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng. Belägen i stabil Brf med flera gemensamhetsutrymmen så som fin gård.

På populära Sparfvenfeltsgatan bor du nära både natur och storstadens puls, med tunnelbanan endast ett par minuter bort. För den friluftsintresserade ligger Nackareservatet runt hörnet med sina unika ströv- och friluftsområden samt populära Hellasgården. Även kort avstånd till Årstaviken, där badmöjligheter och vackra promenadstråk finns. Södermalm med sitt breda utbud av kaféer, restauranger och barer ligger bara en behaglig promenad bort. Är du shoppingsugen ligger Globen shopping med sitt breda utbud i närheten och för dig som är idrotts- och evenemangsintresserad finns Globen, Hovet och Tele2 Arena inom behagligt avstånd.

Denna bostad får inte missas, varmt välkommen på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 25. Föreningen Brf Sparfvenfelt.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.775.000 kr Accepterat pris!. Andel i föreningen är 2.9796 %.

Driftskostnad

Totalt 386 kr/mån (4 627 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 186 kr/mån. Antal personer: 1.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

535 kr.

Föreningen
Brf Sparfvenfelt bildades 2008-04-17 och består av 35 lägenheter, varav 3 upplåtes med hyresrätt.

Utförda renoveringar
Huset byggdes 1936. 1997 renoverades fasad och tak. 2006 byttes stammar och omdragning av el i lägenheterna och översyn av värmesystemet. Egen fjärrvärmecentral installeras 2012. Målning av fönster utförs 2013. Under 2015 renoverades fastighets el och trefas el dras till alla lägenheter, detta ger möjlighet till byte från gas till elspis.

Kommande renoveringar
Föreningen är nyligen klar med fönsterrenovering (i denna lägenhet har fönstren målats på utsidan, målning mellansida samt en st droppnäsa och en st karmsida). Man upprättade en ny underhållsplan för hela fastigheten och gjorde besiktning av hyresrätterna. Det som behövs renoveras där är i första hand ytskikt och planen är att göra det i år. Föreningen planerar även att installera fastighetsboxar i trapphusen närmaste halvåret. (kontrollerat med styrelsen 2024-04-10). 

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till stadsnätet (Stokab). På www.bredbandswebben.se visas leverantörer och tjänster som kan beställas. Föreningen är även ansluten till Com Hem. Från 2018-10-01 finns gruppavtal, ComHem, för samtliga medlemmar. Internet 100/10 samt TV bas ingår i hyra.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en fristående tvättstuga och barnvagnsrum. Föreningen har även en mysig trädgård med åtta odlingslotter.

Parkering
I området råder boendeparkering.

Mark
Föreningens mark upplåtes med tomträtt.

Ekonomi
Föreningen tog upp ett nytt lån om ca 1,6 mkr under 2022 för att finansiera fönsterrenovering (kontrollerat med styrelsen 2023-5-29). Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2024-04-10).

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

 

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med ljusa väggar och ljusa golv. Goda avhängningsmöjligheter.

BADRUM
Helkaklat badrum utrustat med WC, handfat, spegelskåp och dusch. Smart vädringsfönster. 

SOVRUM
Rofyllt sovrum med ljusa väggar och ljusa golv. Plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Gott om förvaring i garderober. Stort fönsterparti.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Plats för soffmöblemang och TV. Stort fönsterparti. 

KÖK
Stilrent kök med öppen planlöning mot vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl/frys, diskho, diskmaskin, ugn, spis och fläkt. Generös arbetsyta samt gott om förvaring bakom ljusa skåpluckor.