BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Maria Prästgårdsgata 8, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 38 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges chansen att förvärva detta enastående hem, beläget i en vacker fastighet från 1929 vid Mariatorget.

Här finner du en lägenhet renoverad med varsamhet och omtanke från några år tillbaka. Genom att bevara de tidsenliga detaljerna från den ursprungliga arkitekturen, som det vackra plankgolvet, fiskbensparketten, fönstren med djupa nischer och den ansenliga takhöjden, skapar detta hem en unik och genuin känsla. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök ger dig möjlighet till daglig samvaro med dina nära och kära under tiden du lagar mat. Stort sovrum mot innergård med plats för 160-säng, god förvaring via garderob samt garderobsvägg. Här bor du i en förtjusande bostad med fönster i två väderstreck som ger naturligt ljus och bekvämlighet året runt. Sovrummet i norr ger svalka på sommaren och vardagsrummet ligger i söder. Badrummet är renoverat i tidlös design från tidigare stambyte.

Föreningen är äkta och äger marken.

Belägen vid Mariatorget på en av de mest eftertraktade adresserna i Stockholm. Här bor du med närhet till grönska och goda kommunikationer. I närheten finns också många populära restauranger och caféer.

Rumsbeskrivning:

När du kliver in genom den välkomnande hallen möts du av flertalet förvaringsmöjligheter såsom praktisk väggfast hatthylla som gör det enkelt att organisera din vardag. Fiskbensparkett och ljust målade väggar ger en känsla av hemtrevlighet och omsorg. Stig på! 

Köket är en dröm! Det är renoverat från 2019 och har gott om plats för allt du behöver. Den öppna planlösningen gör att du kan umgås med dina nära och kära medan du lagar mat. Den maskinella utrustningen består av kyl & frys, diskmaskin, spis/ugn. Fiskbensparkett och vitmålade väggar återkommer även här och ger en fin kontinuitet i bostaden.

Vardagsrummet är lika härligt som resten av lägenheten. Det är lättmöblerat och luftigt med gott om plats för större sällskap. Vackert spröjsat fönster för gott om ljusinsläpp året om. Tidsenlig garderob ger goda förvaringsmöjligheter för kläder och annat du vill förvara.

Sovrummet är stort och rymligt och har gott om plats för 160 säng. Det är placerat mot innergården vilket ger dig möjligheten att sova ostört. Platsbyggd hylla invid sängen samt en garderob längre in till förvaring. Vitmålat originalgolv och ljust målade väggar ger en harmonisk och avslappnad känsla.

Badrummet är tidlös renoverat vitt kakel och en mörk klinker ned till. Här finns allt du behöver för en praktisk vardag - duschväggar, handdukstork, wc och handfat. Badrummet renoverades vid stambytet 2013/2014, det är även utrustat med tvättmaskin. Du behöver inte oroa dig över elen heller. Alla eluttag är utbytta, det finns en ny elcentral och elen är indragen i badrummet.

Vi hoppas att du kommer att känna dig som hemma i denna gemytliga bostad!

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 380. Föreningen Brf Småländska Björnen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 515 kr (inkl. värme, vatten, bredband, basutbud kabel-tv ingår). Andel i föreningen är 2.29737 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen och Fastighet
Brf Småländska Björnen är en äkta föreninng som äger marken. Föreningen förvärvade fastigheten 2010. Föreningen upplåter i dag 36 st lägenheter med bostadsrätt, 3 st lägenheter med hyresrätt och 3 st lokaler med hyresrätt. Småland 10 är ett vackert bostadshus som ligger i en sluttning och är uppfört i fyra till sex våningar. Ventilation genom självdrag, därav skall köksfläkten vara kolfilterfläkt.

Byggnadsår
1929

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2013- Stambyte
2012/2013 Taket renoverades
2013/2014 Stamrenovering
2015 Ny entrédörr
2015/2016 Byte expansionskärl
2015/16 byte entrédörrar, målning trapphus.
2016/17 hissrenovering och postfack. 2019 fönsterrenovering.
2019 Fasadrenovering mot gatan, besiktning av radiatorer, OVK.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstugan ligger på plan ett på Björngårdsgatan 11 och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen har en fin innergård. Cykelhus med tak finns på gården. Soprum på bottenvåningen. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV genom Com Hem. Internet 100/10 mbit finns, leverantör Com Hem. Både basutbud TV och internet 100 mbit från Com Hem ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Boendeparkering i området.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar finns i dagsläget. 

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, lägsta gräns 10%. Delat ägande mellan förälder och barn godkänns. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift 
1312,5 kr, debiteras köparen

Pantsättningsavgift
525 kr, debiteras pantsättaren

Längehetens indirekta nettoskuld
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Lägenheten
OBS! Lägenheten är registrerad som 1rok samt 36kvm enligt lägenhetsförteckningen men säljs och nyttjas idag som en 2rok. Mätbevis om 38kvm finns. 
En vattenskada har uppstått på grund av en spricka i grannfastighetens fasad, vilket har resulterat i fuktintrång i en del av väggen i garderoben i köket. Problemet uppstod eftersom väggen hade målats med fel typ av färg. För att lösa detta har färgen tagits bort från den drabbade väggen. Både bostadsföreningen och grannföreningen har planer på att åtgärda sprickan i fasaden. Vänligen kontakta mäklaren för mer information. 

Övrigt
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Du som köpare förväntas även ha tagit del årsredovisning och stadgar. 


Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger. Däribland Drop Coffee, Johan & Nyström och Kaffebar. Frestande mat-, och fikabröd från bagerier som Fabrique samt Petrus på Swedenborgsgatan. Trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Folkbaren, Racamaca eller populära morfar Ginko - allt i omedelbar närhet! All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare. Exempelvis Papercut och Nitty Gritty. Det finns även flera populära inredningsbutiker som Gamla Brandstationen och Wigerdals värld med second hand möbler. Åt andra hållet ligger Medborgarplatsen med både biograf, saluhall och uteserveringar. Mariagårdstäppan ska kopplas ihop med Fatbursparken och här kommer Söders nya stadspark växa fram med klättervägg, pulkabacke och utegym. 
En bit bort finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På gångavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken. Kommunikationerna är bästa möjliga. T-bana Mariatorget (röda linjen) eller Medborgarplatsen (gröna linjen). Det är även ett stenkast till pendeltågen vid Stockholm Södra. Dessutom finns flera busslinjer i området, däribland buss 4 (till bl.a. Kungsholmen), 74, 55, 57 och 66.