BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Sturehillsvägen 9

  • 4 rum och kök
  • 94 kvm
  • 6.895.000 kr /Bud
  • 2119
  • 703
  • 4077
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu finns äntligen möjlighet att förvärva denna smakfulla och verkligen perfekt planerade gavel 4:a med stor inglasad balkong med milsvid fri utsikt. Bostaden ligger i souterräng vilket motsvarar våningsplan 3. 

Lägenheten är stilren och modern med en mycket välplanerad layout där man har en god balans mellan de sociala ytorna och de rymliga sovrummen. Generösa fönsterytor i gavelläge i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Köket och de två badrummen är stora och smakfulla med påkostade och tilltalande materialval. Bostaden har även tre rymliga sovrum, alla perfekt utplacerade och lätta att möblera. Förvaringsytorna är verkligen optimala med stor inredd klädkammare som rymmer säsongens alla kläder. Bostaden är i toppskick med påkostade tillval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. På golvet ligger ett vackert parkettgolv och väggarna har ljusa harmoniska färger.

Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med god ekonomi i bästa läge. På Sturehillsvägen har man närhet till det mesta. Närområdet är perfekt för barnfamiljen med korta gångavstånd till flera populära skolor, förskolor och lekplatser. Både nya Sjöviksskolan (F-9) och Årstadalsskolan (F-6) ligger precis bakom knuten och nås utan att passera vägar. Förskolorna finns närmare än så, på samma gata finns 3st populära förskolor. Utanför porten finns fotbollsplan och en stor gård med perfekt lekplats för alla åldrar. Kommunikationerna är dom bästa med tvärbana, bussar och pendeltåg (citybanan) som nås med kort promenadavstånd. Härifrån finns även Årstabron som snabbt tar dig över till city med cykel eller till fots. Till Liljeholmen Centrum tar ni er till fots på ca 15 min och till Södermalm på ca 20 minuter. Liljeholmens Galleria har all tänkbar service med ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek.

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Generellt om lägenheten

Hall - Inbjudande och ljus
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv som löper vidare i hela bostaden. Hallen har säkerhetsdörr och erbjuder bra förvaringsytor med rymlig inbyggd garderob. 

Hemtrevligt kök - Plats för stora sällskap
Smakfullt och påkostat kök med fokus på njutning och umgänge. Goda förvaringsmöjligheter bakom vita stilrena skåp och perfekta arbetsytor med vitt kakel ovanför. Köksutrustningen består av hel kyl och frys, häll, integrerad diskmaskin samt inbyggda varmluftsugn. Matplatsen rymmer det stora sällskapet med fri utsikt över stans takåsar via stora fönsterpartier i gavel.

Balkong - Extra rum med milsvid fri utsikt
Från vardagsrummet når man en stor balkong om 9 kvm som blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. Balkongen har skjutbara glaspartier som kan öppnas och stängas sektionsvis, vilket medför att man med fördel kan nyttja balkongen året om. Här kan ni njuta av solnedgången på första parkett och blicka ut över Stockholm med flertal kända landmärken i blickfånget. Balkongen storlek gör att den kan nyttjas med matbord eller loungedel. Välj själv hur du vill njuta av solnedgången. 

Vardagsrum - Fokus på umgänge
Stort vardagsrum i delvis öppen planlösning till köket. Rummet karaktäriseras av generösa fönster som medför härligt ljusinsläpp och fri utsikt, utan insyn. Här finns mycket bra möblerbarhet och gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. Härifrån nås även det andra rummet för avkoppling, den magiska balkongen. 

Sovrum 1 - Stort och rogivande
Stort sovrum med gavelläge och plats för dubbelsäng och extra garderober. Rummet ligger med ostört gårdsläge med fri utsikt, utan insyn. Perfekt förvaring via en rymlig och full inredd walk-in-closet. Här kan man förvara säsongens alla kläder, eller skapa en arbetsplats.  

Sovrum 2 & 3- Rymliga med ostört läge
Båda rummen ligger intill varandra. Rummen är rymliga och kan med enkelhet möbleras både med säng och arbetshörna. Storleken och disponeringen av rummen gör det perfekt som barnrum eller kontor. Här har man stora fönsterpartier som medför rikligt med ljusinsläpp och utsikt över gården.

Badrum 1  - Stilrent och påkostat
I anslutning till sovrummen ligger ett stort och stilfullt badrum med helkaklade väggar i vitt med grått klinkergolv. Badrumsutrustningen består av wc, spegel, dusch med glasvägg, tvättställ med tillhörande underskåp. I badrummet finns även en tvättmaskin och torktumlare (2022) med praktisk bänk yta med förvaring ovanför.

Badrum 2 - Modernt 
Intill hallen ligger ett badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv. Här finns dusch, wc, handfat samt spegel.  

Förråd
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. 

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 3tr (Våning 10), hiss finns. Lägenhetsnummer 61003. Föreningen Brf Vinbäret 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.895.000 kr /Bud. Månadsavgift 5 108 kr (Värme, Kallvatten ingår). Andel i föreningen är 1.22178 %.

Driftskostnad

Totalt 1 071 kr/mån (12 852 kr/år) varav El 580 kr/mån, Vatten/Avlopp 150 kr/mån, Försäkring 180 kr/mån, Övrigt 161 kr/mån. Övrigt avser 161 kr/mån för obligatorisk avgift för TV och bredband.

Bostadsrättsförening allmänt
Brf Vinbäret 1 förvärvade av 2012 två flerbostadshus med adresserna Sturehillsvägen 3 till 19. Husen som uppfördes av JM mellan 2012/2013 har en total lägenhetsyta om 7 304 kvm. Föreningen består idag av 98 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt samt ett garage med 69 garageplatser.

Garage
Föreningen förfogar över 69 garageplatser som hyrs ut för 1 500 kr/mån. Finns även laddstolpar för elbilar.Det är idagsläget ingen kö. I garaget finns även ett fåtal mc platser som kostar 750 kr/mån. Garaget administreras av SBC.

Lummig gård
Föreningen har tillsammans med sina grannföreningar en mycket trevlig och lummig gård och här finns bland annat utemöbler och grill att tillgå. För den som vill röra på sig så finns här även ett fast bordtennisbord.

Gästlägenhet
Föreningen har en gästlägenhet som är utrustad med sängplatser och ett pentry. I anslutning till lägenheten finns wc med dusch. Lägenheten kan hyras av medlem i bostadsrättsföreningen för 200 kr/dygn (gästlägenheten är en så kallad gemensamhetsanläggning (GA) och delas för tillfället med BRF Sturehillshöjden och BRF Liljeholmshöjden).

Gemensamma utrymmen
Fullutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel och ett torkskåp.
Föreningen har även cykelrum, barnvagnsrum och källsortering.

Föreningens gästparkering
Föreningen har två parkeringsplatser som är avsedda som gästparkering i det nedre garaget. Du kan hyra plats till dina bilburna gäster om du är medlem i föreningen för 100 kr/dygn. Ett flertal korttidsparkeringar finns även runt gårdsplanen där man som medlem i föreningen kan ge tillstånd till sina gäster att stå i upp till 6-timmar.

Bredband och TV
Obligatoriskt tillägg om 161 kr/mån läggs på avgiften gällande bredband (1000 Mbit) och TV via Ownit.

Varmvatten 
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften.

Planerade renoveringar/åtgärder
Föreningen följer en upprättad underhållsplan och medel reserveras årligen till de framtida planerade underhållen. Det finns idag inga större renoveringar planerade utöver normalt periodiskt underhåll. Föreningen ser över möjligheten till både solceller på taket och laddstolpar i garaget.

Föreningens hemsida
www.brfvinbaret1.se

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innerstaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek. På Sjövikshöjden har man närhet till det mesta. Närområdet är perfekt för barnfamiljen med korta gångavstånd till flera populära skolor, förskolor och lekplatser. Både nya Sjöviksskolan (F-9) och Årstadalsskolan (F-6) ligger precis bakom knuten och nås utan att passera vägar. Förskolorna finns närmare än så, på samma gata finns 3st populära förskolor.

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområdet Årstaskogen som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man invid vattnet och kan ta trevliga promenader utmed kajen eller ett dopp direkt från någon av bryggorna. Under kalla vintrar kan man även åka skridskor på Årstaviken.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.