BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Wollmar Yxkullsgatan 52A, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 5.100.000 kr / Såld
  • 6529
  • 293
  • 2663
Värdera din bostad

Beskrivning

Mellan Zinkensdamm och Mariatorget ligger denna grönt inramade och ljusa hörnlägenhet tre trappor upp. Här finner ni flertalet originaldetaljer bevarade, såsom vacker fiskbensparkett, fönsterspanjoletter och generös takhöjd. För att förlänga livstiden av den mysiga känslan i lägenheten behövs ytskiktsrenovering. Bostaden är belägen på en lugn återvändsgata med närhet till det mesta. I och med hörnläget så har man fönster mot föreningens gård samt mot Mariaskolan, vilket är en vacker tegelbyggnad från 1893. Lägenheten är osedvanligt välplanerad och det finns bra förvaringsmöjligheter.

Lägenheten ligger i en välskött 30-talsfastighet med idyllisk entré genom grönskande trädgård – avskilt och lugnt men nära allt man kan önska. Föreningen har många stora renoveringar bakom sig samt äger marken. Med gångavstånd till såväl Mariatorget, Skinnarviksberget som Hornstull och ypperliga kommunikationer med tunnelbana, linjebuss och pendeltåg bara minuter från huset är detta en lugn oas precis runt hörnet från Söders pulserande hjärta.

- Attraktivt läge
- Stora fönsterpartier
- Fiskbensparkett
- Luftigt vardagsrum
- Välskött och stambytt fastighet
- Förening med god ekonomi
- Stora renoveringar gjorda
- Bastu, tvättstuga och cykelförråd

Entré
Välkomnande entré med ljust linoleumgolv. Ytterkläderna har en given plats vid hatthyllan direkt innanför dörren, alternativt i de gamla platsbyggda garderoberna med tillhörande överskåp.

Hall
Vidare kommer man in i den inre hallen. Omvigande väggar är ljusa och på golvet ligger vacker fiskbensparkett i ek. Behöver man jobba hemma är utrymmet perfekt för en stationär arbetsplats.

Vardagsrum
Så snart man kliver in i vardagsrummet slås man av det fantastiska ljuset, rymden och den grönskande utsikten. I och med att det är hörnläge har man fönster åt två väderstreck. Solens strålar letar sig in över parkettgolvet av ek och de ljusa tapetserade väggarna. Här finns eventuellt möjlighet att öppna upp väggen mot köket för att skapa en öppen planlösningen mot angränsande kök som skulle skapa en luftig sällskapsyta som blir en given plats för socialt umgänge. Rummet är möbleringsvänligt och man får plats med både soffa ett matsalsbord, där det sistnämnda går att förlänga i takt med storleken på kalaset. Hit lockas många nära och kära till härliga middagar med samtal som aldrig vill ta slut. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen med klassiska pardörrar. Balkongen vetter mot väst och föreningens gård.

Kök
Klassiskt ljust kök med härligt ljusinsläpp. Utrustningen består av gasspis, köksfläkt samt kyl/frys. Köksskåp med vita luckor och vitt kakel ovanför arbetsbänken i rostfritt.

Badrum
I angränsning till hallen ligger badrummet som har kakel på väggarna och klinkergolv. Här finns dusch, handfat, förvaringsskåp, spegel och wc.

Sovrum
Till höger om hallen ligger bostadens sovrum, som har fönster mot innergården. Här ryms dubbelsäng och övrigt möblemang efter behov. Det finns dels en inbyggd garderob i original samt lösställda garderober. Ljus linoleumgolv och ljusa tapeter på väggarna.

I föreningen finner du en härlig bastu som kan bokas av medlemmar. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd i bra storlek.

Varmt välkommen på visning!