BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sköntorpsvägen 1, 1 tr

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 2108
  • 265
  • 11649
Värdera din bostad

Beskrivning

Optimalt planerad med låg månadsavgift!

Välkommen till denna optimalt planerade tvåa i gavel med ett perfekt läge ett stenkast från kommunikationer! Här erbjuds en renoverad bostad i fastighet som äger marken och dessutom har en låg belåning per kvadratmeter. Lägenheten erbjuder ett hemtrevligt kök, ett ordentligt sovrum och ljust vardagsrum i gavel med stora fönsterpartier. Fräscht, stambytt och renoverat badrum med badkar. Lägenheten har ett gynnsamt läge i området med närhet till bland annat Gullmarsplan, Årsta torg, Årstaviken och Årstaberg. 

- Gavelläge
- Låg månadsavgift
- Brf äger marken
- Låg belåning 2676 kr/kvm
- Ljus lägenhet
- Bara att flytta in
- Hiss i huset
- Vindsförråd och matkällare
- Charmiga fönsterbrädor
- Rymlig balkong 
- Bastu och hobbyrum 
- Gullmarsplan ett stenkast bort

 

Rumsbeskrivning
Entré/hall med god avställningsyta och plats att hänga ytterkläder. En rymlig garderob med skjutdörrar för ytterligare förvaring. Praktiskt med snygg klinkers på golv. Säkerhetsdörr. Lägenheten har ett renoverat och fräscht kök med ljusinsläpp från två fönster. Gott om förvaring i bänk- och överskåp. Maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, häll med tillhörande ugn och fläkt, micro och vinkyl. Matplats för sällskap om ca 4 personer invid fönster. Ljust och lättmöblerat vardagsrum med gavelläge. Fina ytskikt och charmig fiskbensparkett. Här går det enkelt att möblera och få plats med både soffdel och matsalsdel utan att det känns trångt. Från rummet nås lägenhetens rymliga balkong. Lägenheten har ett ordentligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Här finns en garderob som sväljer mycket. Fräscht, stambytt och renoverat badrum. Här finns vägghängd wc, kommod med spegelskåp ovan och badkar. Till lägenheten hör ett vindsförråd och en matkällare. 


Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden. Endast ett stenkast från lägenheten ligger dessutom Gullmarsplan med utmärkta kommunikationer.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 01. Föreningen Brf Eken nr 22 .

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 602 kr (Värme, Vatten, Digital-tv, telefoni och , bredband (100/100Mbit) ingår). Andel i föreningen är 2.84943 %.

Driftskostnad

Totalt 537 kr/mån (6 444 kr/år) varav El 370 kr/mån, Försäkring 167 kr/mån. Antal personer: 3. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Föreningen
Brf Eken 22 äger och förvaltar fastigheten Säven 2 på adressen Sköntorpsvägen 1 i Årsta. Föreningen har 28 bostadsrätter och 3 hyreslokaler.

Byggår
1946

Uppvärmning
Fjärrvärme

Beslutade avgiftsförändringar
Månadsavgifterna höjdes med 10% 1 januari 2023 för att hålla jämna steg med kostnadsutvecklingen.

Kommande renoveringar
2023 -
Injustering och optimering av värmesystem
Energieffektivisering av fastigheten
Uppfräschning av bastun med nya lavar och målning av väggar i förrum

Utförda renoveringar
2022 -
Nytt styrsystem för fjärrvärmeanläggningen har beställs.
Uppföljning av garantibesiktning av reliningen av avloppsrör i källaren
Stamspolning av samtliga köksstammar

2021 -
Renovering av husets öppna spisar med tillhörande rökgångar
Installerat ett större brandsäkert skåp i arkivrummet
Ny torkutrustning i tvättstuga
Byggt om ett källarförråd till cykel- och barnvagnsförråd
Relining avloppsstam från en av lokalhyresgästerna
Linjemarkerat parkeringsplatserna
Energibesparande fönster har monterats hos lokalhyresgäst

2018 - Renovering och målning av tak
2015/2016 - Relining av de horisontala rören under fastigheten
2011 - Renovering tvättstuga
2005 - Balkonger renoverades
2003 - Fasaden putsades
1993 - Stambyte av kök, bad och elstammar

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum, hobbyrum och bastu.

TV- och internetanslutning
Digital TV, bredband och telefoni via Tele 2 (Obligatorisk kostad på 235 kr/månad,inkluderad i den redovisade månadsavgiften)

Bilplats
Föreningen har 13 p-platser som kostar 500 kr/mån. I övrigt är det boendeparkering på gator runtomkring (Taxa 4).

Ägande
Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift med 2.5% (1313 kr) och pantsättningsavgiften med 1% (525 kr) av gällande prisbasbelopp, enligt föreningens stadgar.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.