BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Nynäsvägen 305

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
  • 7168
  • 1538
  • 3012
Värdera din bostad

Beskrivning

- Charmiga tidsenliga detaljer 
- Fastighet anno 1925 
- Smakfullt renoverad 
- Social planlösning 
- Två förråd
- Stabil BRF
- Nära T-Bana
- Lummig innergård med pergola
- Naturnära
- Avgiftsfri månad en gång om året senaste 4 åren
- Balkonger planeras!

Unik chans att förvärva denna smakfulla lägenhet som renoverats med eftertanke och osar charm! På Nynäsvägen 305 kliver ni in i bostaden belägen på våning två, av tre, där ni möts av ett genomgående ljusinsläpp, vackert plankgolv anno 1925 och generös takhöjd. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger er en socialt hem med möjlighet till goda middagar och härligt umgänge. Att köket dessutom renoverats med eftertanke och stilrena materialval gör det ännu mer trivsamt. En detalj mellan kök och hall är tegelväggen som tagits fram och ger en rustik karaktär som möter bostadens moderna tappning. Det charmiga trägolvet är genomgående i hela bostaden. Sovrummet är generöst till ytan och har en rofylld varm ljusare grön kulör på väggarna, samt platsbyggda garderober som erbjuder gott om förvaring. Plats finns även för möblering av rymlig kontorsplats och läshörna. 

Ett inflyttningsklart boende som passar Er som ställer krav på erat hem! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer L4157-1101. Föreningen Brf Futurum.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 087 kr (Värme, vatten ingår. TV och Bredband via Tele2 tillkommer med ett obligatoriskt tillägg på 191 kr/mån, ingår ej). Andel i föreningen är 2.68275 %.

Driftskostnad

Totalt 583 kr/mån (6 996 kr/år) varav Övrigt 583 kr/mån. Antal personer: 2. Övrigt är sammanlagda kostnaderna för elnät, el och hemförsäkring. Driftkostnader är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

89 067 kr

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Futurum äger och förvaltar fastigheterna Futurum 3 och Futurum 4 på adressen Nynäsvägen 303 i Enskede. Husen byggdes 1925. Föreningen har 28 bostadsrätter om totalt 1898 kvm, 8 lokaler om 243 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2001-06-05.

Ekonomi
Föreningen har mycket god ekonomi och planerar inte några ändringar av nuvarande årsavgifter för medlemmarna, info från styrelsen 2023-07-11. Avgifterna har varit oförändrad de senaste 10 åren och föreningen har de senaste 4 åren haft en avgiftsfri månad för samtliga lägenheter en gång om året. Detta beslutas om vid årets slut.

Balkonger
Föreningen är i en process med ansökan om bygglov för balkonger till lägenheterna på Nynäsvägen. Bygglovsansökan förväntas skickas in i slutet på sommaren.

Planerade Underhåll
Inga större underhåll planerade. Föreningen har en underhållsplan som kommer uppdateras under 2023. I dagsläget löper den fram till 2047.

Utförda renoveringar
2022 - Installation av ny värmepanna, ominstallation av 6 st laddboxar
2020/2021/2022 Trapphusmålning Nynäsvägen 301, 303 och 305, fönsterrenovering (målning av fönster utifrån) Skolvägen, ny pergola och utomhusgrill, belysning i trädgården
2017 - Renovering av skorstenarna
2017 - Singel har lagts längs med Nynäsvägenhusets gårdssida.
2017 - OVK - besktning
2003 - Stambyte

Tv och bredband
Föreningen har Tele2 som leverantör för kabel-TV samt bredband som är ett obligatoriskt tillägg om 191 kr/mån.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns cykelförråd, föreningslokal samt tvättstuga på Nynäsvägen 303 med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel och strykrum. Föreningens medlemmar har tillgång till den lummiga gården med grillplats och en trevlig pergola med sittgrupp. Här finns möjlighet till grillkvällar med vänner och familj, eller bara en mysig fika i grönskande miljö. En given plats från tidig vår, inpå hösten för odling, avkoppling och härliga dagar/kvällar. Som medlem kan du själv gå med i trädgårdsgruppen som sköter trädgården.

Parkering

Det finns 13 st parkeringsplatser på gården om en kostnad om ca 375 kr/mån. Finns en kölista man kan anmäla sig till, i dagsläget är det tre hushåll i kö (2023-07-11).

Mark
Marken innehas med tomträtt. Avgälden sträcker sig fram till 2032.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 313 kr. Betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr. Betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Hallen bjuder in till bostadens sociala planlösning. Avhängning finns för ytterkläder och skor. 

Kök 
Köket har smakfullt renoverats med eftertanke. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp, generös arbetsyta samt maskinpark bestående av spis, ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl/frys. Bänkskivan är i ljus sten som elegant bryter mot den ljusgrå kulören på luckorna. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum gör att bostaden passar perfekt för härligt sociala tillställningar. Intill fönstret, som vetter mot den grönskande innergården, finner ni den givna platsen för möblering av matbord med tillhörande stolar. 

Vardagsrum 
Vardagsrummet är ljust och socialt. Här finns plats för möblering med soffa, fåtölj och bord. En naturlig plats för att finna lugn och ro efter en god middag till bords. 

Sovrum 
Sovrummet är generöst till ytan och har ett vackert ljusinsläpp från fönsterpartiet. Förvaring finns i platsbyggda garderober som är rymliga. Här finns även plats för kontorsmöblering och mysig läshörna.

Badrum 
Badrummet går i ljusa kulörer, vitkaklade väggar mot ett ljusare grått klinkergolv. Här finns WC, spegelskåp, handfat, regndusch, även en praktisk hylla har installerats för att optimera förvaringen. 

Förråd 
Till bostaden hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.