BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Sandalmakarbacken 9

  • 2 rum och kök
  • 65 kvm
  • 2.620.000 kr / Såld
  • 5902
  • 371
  • 2234
Värdera din bostad

Beskrivning

Ett välskött hem som med lite färg, nya golv och eventuellt nytt kök blir till en riktig drömbostad! En tilltalande planlösning med rymliga rum och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck väntar här på Sandalmakarbacken 9, en trappa upp i huset. Möjlighet finns att göra om bostaden till en minitrea. Vidare väntar ett vardagsrum, en balkong med härliga soltimmar och ett stort sovrum med klädkammare. Badrummet är stambytt och väl tilltaget i storlek samt förberett för tvättmaskin.
De stora fönsterpartierna åt två håll i kombination med det fria läget gör hemmet riktigt trivsamt. I Brf Sandalmakarbacken finns ett antal hyresrätter kvar och det här är en av dem som det nu blivit dags att upplåta. Upplåtelsen kommer resultera i ett tillskott till föreningens ekonomi. 

Omtyckt BRF med en trädgård som är alldeles underbar under sommarhalvåret, här finns bl.a sittplatser, grill, fina planteringar och cykelhus som smälter in fint med naturen.

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen finns på andra sidan gatan och ytterligare en bit bort finns populära parkleken Kristallen samt ett nyanlagt utegym. En ny stor lekpark finns precis bredvid föreningens tomtgräns som blev klar sommaren 2019. En nybyggd skateboardpark finns också i närheten.

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, bland annat mellan Folkparksvägen och Sandalmakarbacken. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/solberga/

Omtyckta förskolor- och skolor finns i området, flera förskolor finns t.ex inom 200m avstånd. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och Kämpetorpsskolan har byggts ut.

På kort gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Lite längre bort finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag.

Hall
Välplanerad hall med plats för hatthylla, skoskåp och förslagsvis en byrå. För de ting som inte får plats i bostaden så kommer källarförrådet till användning.

Sovrum 
Rofyllt och stort sovrum. Plats finns för en dubbelsäng, nattduksbord och läsfåtölj. I anslutning till sovrummet nås en rymlig klädkammare.

Badrum 
Stambytt badrum med öppningsbart fönster. Här finns handfat, dusch, vägghängd WC samt handdukstork. Det är förberett för tvättmaskin.

Kök
Ljust och trevligt kök med äldre köksinredning. Utformningen ger gott om skåpförvaring. Intill fönstret finns plats för ett matbord för 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys och spis. 

Vardagsrum 
Riktigt trevligt sällskapsrum med ljusinsläpp från två håll och utsikt över grönskan utanför. Här finns plats för en soffa och TV-möbel. Möjlighet finns att dela av vardagsrummet för den som är i behov av ett extrarum.

Balkong 
Underbar balkong med ett fritt läge samt trevliga soltimmar. Under sommarhalvåret blir balkongen till ett extrarum som man inte vill vara utan. Här finns plats för en utemöbel och en massa blommor.