BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Gladö Kvarn

Tallbarrsvägen 5

  • 4 rum och kök
  • 31 kvm
  • 3.795.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Beskrivning:

Välkomna till Tallbarrsvägen 5!

Här får jag äran att visa upp denna spännande fastighet som består av fyra isolerade stugor som ligger belägna på en av Gladös högst punkter som naturligt ger er sol under stora delar av dagen. Husen är i varierande skick, men fullt beboeliga.

Generös byggrätt medger en total BYA på 150 kvm i två våningar plus 40 kvm BYA för en komplementbyggnad. Skulle man bygga två våningar skulle det ge huset en underbar sjöutsikt mot Kvarnsjön. Säljaren har betalt kostnaderna för kommunalt VA/avlopp samt vägavgiften. Kommunalt vatten och avlopp är indraget till den röda stugan.

Gladö Kvarn kännetecknas av en grönskande omgivning med Kvarnsjön som ett populärt tillhåll med badstrand, fotbollsplan, padelbanor, glasskiosk, två populära ridskolor varav den ena i området Sundby Gård med möjlighet till lektioner och blomsteraffär med kafeteria. Man kan gå med i Gladös samfällighetsförening som anordnar aktiviteter såsom midsommarfirande, simskola för barn, kräftfiske, loppisar och mycket mer. På fredagar kommer en foodtruck till området för att ta emot beställningar för att fira in helgen.

I området går bussar löpande till Huddinge/Haninge som tar dryga 20 minuter. I Huddinge centrum ni hittar ett utbud om ett 80-talbutiker, restauranger och pendeltåg till stan på drygt 12 minuter. Närmsta förskola/skola hittar ni i Balingsnäs som ligger på 10 minuters bilvägs avstånd. I framtiden planeras även en förskola att byggas i inledningen av Gladö.

Sammanfattningsvis en ypperlig chans att skapa ert nya drömhem i ett expansivt och naturkärt område med sjöglimt.

Välkommen hem!


Rumsbeskrivning:
Hall

Välkomnande hall med bra avhängningsyta.

Vardagsrum
Trevligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från fönsterpartier i flera väderstreck. Utgång till altanen som vetter i söderläge!

Badrum
Mindre badrum med dusch, handfat och förbränningstoalett.

Sovrum
Litet sovrum med plats för en dubbelsäng.

Kök
Charmigt kök med bra förvaring i över/-underskåp.Spis, köksfläkt och kyl/frys.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt (Endast till den röda stugan). Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

El + luftvärmepump.

TV- och internetanslutning

Mobilt.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.795.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 2 617 kr/mån (31 400 kr/år) varav Värme 2 208 kr/mån, Vatten/Avlopp 208 kr/mån, Renhållning 200 kr/mån. Antal personer: 2. I uppvärmningskostnaden ingår även kostnaden för hushållsström. Kostnader kan variera beroende på antal boende, egen förbrukning och val av leverantörer. .

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 364 000 kr
Mark, totalt värde: 1 429 000 kr
Summavärde: 1 793 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1964
Värdeår: 1964

Fastighetsrättsliga förhållanden
Friköpt tomt

Fakta - Huvudbyggnad
Boarea: 31 kvm, enligt fastighetsregistret.
Byggnadstyp: 1-planshus
Grund: Torpargrund
Mellanbjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glasfönster
Takbeläggning: Betongpannor
Uppvärmningssystem: El/luftvärmepump
Vatten och avlopp: Kommunalt (indraget till den röda stugan)
Övrigt: Gatukostnadsersättning (s.k vägavgift) är betald av säljaren. 
På fastigheten finns idag totalt fyra separata stugor.

Tomt 
Areal: 1541 kvm.
Spännande tomt som är belägen på höjden i blandad kombination av mindre gräs ytor och kuperad naturmark.

Parkering
Uppfart med plats för 2-3 bilar.

Fullvärdesförsäkrad
Ja via hemförsäkring.

Kommunal avgift
9287 kr/år. Om man väljer att bygga ett nytt hus kommer man vara befriad från kommunal fastighetsavgift de första 15 åren till ett värde om ca 140.000 kr.

Lagfart
Lagfartsavgift för så kallad stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 2.260.000 kr i pantbrev. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Planbestämmelser
Huvudbyggnad får vara högst i 2 plan och med en byggnadsarea (BYA) på max 150 kvm. 
Huvudbyggnad ska placeras minst 6 meter från gatan och 4 meter från grannfastighet. 
Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad är 6.5 meter och nockhöjd 8 meter. 
Generationsbostad får finnas inom huvudbyggnaden och får ha högst 60 kvm i bruttoarea (BTA). 
Byggnadsarea för komplementbyggnad får vara max 40 kvm och högst i en våning. 
Komplementbyggnad ska placeras minst 6 meter från gatan och minst 1 meter från grannfastighet. 
Högsta byggnadshöjd för komplementbyggnad är 3 meter och nockhöjd 4 meter. 
Den sammanlagda byggnadsarean på fastigheten får vara högst 190 kvm.

Områdesbeskrivning

Att bo i Gladö Kvarn

Gladö Kvarn är ett fritidsområde från 40- talet som nu genomgår en förvandling till permanentboende. I området finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Gladö Kvarn ligger i södra Huddinge, norr om Kvarnsjön, omgiven av Flemingsbergsskogen. 2015 fanns det 422 fastigheter, varav 269 var permanent boende, 158 var fritidshus och 15 tomter var obebyggda.

På grund av det utökade antalet permanentboende har Huddinge kommun beslutat att bygga ut vägar, vatten och avlopp. En ny detaljplan finns, som syftar till att förtäta och låta fler bo i tätorten. Byggrätterna har utökats och det är möjligt att avstycka fastigheter. På sikt kan 120 nya fastigheter uppnås den vägen och 10 därutöver, där kommunen nu själva äger marken.

Bebyggelsen ska fortsatt vara småhus. Det tillåts att man har en lokal för verksamhet i huvudbyggnaden, under förutsättning att den inte är störande för omgivningen. I Gladö Kvarn pågår därför nu en byggnation av gator, vatten och avlopp liksom gång- och cykelvägar samt belysning. Allt förväntas vara klart 2021. Berörda fastigheter kommer att faktureras för kommunens gatukostnader enligt en särskild utredning. Enligt uppgifter på kommunens hemsida blir kostnaden ca 200.000 för befintliga fastigheter och 411.500 för nya fastigheter. Kostnaden ska betalas när vägbygget är klart. Fastigheter som bildas därefter betalar i samband med att bygglov beviljas.

Stockholm Vatten tar ut en kostnad före anslutning till nätet. Kostnaden varierar beroende på tomtens storlek. Läs mer på Stockholm Vattens hemsida liksom Huddinge Kommuns hemsida för att ha aktuella uppgifter.

Med fler invånare i Gladö Kvarn uppstår självklart nya behov. 2018 väntas beslut om att senare bygga egen förskola och skola. Närmaste förskola och skola (F9) finns idag i Balingsnäs.

Tillfartsvägen till Gladö Kvarn kommer från väg 259, Haningeleden, 4,5 km söder om Huddinge C. Väg 259 är en viktig regional väg som sammanbinder E4:an i Vårby med väg 73 i Jordbro.

Buss 709Y är Gladö Kvarns busslinje. Den går till Balingsnäs (10 minuter). Därifrån kan man ta sig vidare till Huddinge Centrum, som är knutpunkt för många andra kommunikationer. Kortaste restid Gladö Kvarn-Huddinge station inklusive byte och väntetid är 22 minuter. De flesta turerna tar 35-40 minuter. I Huddinge finns pendeltågsstation med förbindelse till t.ex. Södertälje och Stockholm (15 min.). Med buss tar man sig till T-banans röda linje i Skärholmen och Högdalen. Huddinge Centrum, som också är kommuncentrum, är närmaste affärscentrum. Bilresan dit tar ca 10 minuter. Här finns ett rikligt utbud av butiker, restauranger, caféer och diverse servicefunktioner.

Gladö Kvarn är omgiven av Flemingsbergsskogen med många fina promenadstråk, svamp- och bärställen. I området finns Gladö Ridsällskap och en skjutbana vid Malms väg. Gladö Fastighetsägarföreningen har hand om två tennisbanor, två padelbanor och en dansbana. Det finns en kommunal badplats, Nybroviksbadet, i Kvarnsjön mitt i samhället. Där finns strand, bryggor och en fotbollsplan. Man kan ha båt i sjön. Som medlem i Gladö Kvarns Fastighetsägareförening går det att fiska, även nätfiske och kräftfiske.

I direkt närhet till Gladö kvarn ligger Sundby Gårds värdshus och konferens. För att nämna en del av deras utbud så erbjuder dem lunch på vardagarna, kvällsöppet under sommarsäsongen, brunch på lördagar & söndagar samt påsk- och julbord sittandes på året-runt verandor ut över vattnet. Gladö Kvarn ligger vid Orlångens naturreservat, som är populärt bl.a. hos fågelskådare. På vintern finns det skidspår. I Gladö Kvarn finns många fritidssysselsättningar att välja bland.