BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 6A, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 90 kvm
  • 8.695.000 kr Utgångspris
  • 6206
  • 728
  • 25520
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna fantastiska och välplanerade bostad belägen på första parkett vid kajen på eftertraktade Kvarnholmen. Här får du en spektakulär utsikt över Stockholms inlopp och Kungliga Djurgården, en utsikt du aldrig kommer att tröttna på. Bostaden är en 3:a men den går lätt att göra om till en 4:a för den som vill.

Tänk dig att vakna till ljudet av vattnet som kluckar mot kajkanten.

Här får ni allt, fri utsikt, vattenkontakt, ingen insyn, balkong och uteplats. Kök i öppen planlösning mot vardagsrum samt två stora sovrum, badrum, gäst wc och egen tvättstuga. Bostaden ligger i ett perfekt läge med vattnet som granne och närhet till Stockholms innerstad.

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den öppna och trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsmöjligheter och förvaring i form av garderober. Från hallen når man köket som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Här man kan umgås och samtidigt njuta av den slående utsikten och alla båtar som passerar förbi. Rummet kan även enkelt avskiljas med en vägg för att skapa ett tredje sovrum för den som önskar, se alternativ planlösning.

Köket är mycket välplanerat med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, spishäll, inbyggd ugn och micro samt diskmaskin. Från vardagsrummet når man den härliga inglasade balkongen som ligger med fantastisk utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården. Balkongen rymmer enkelt större sittgrupp och gröna växter. Här kan man njuta av kvällssolen och vackra solnedgångar.

Bostaden erbjuder även två sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Samtliga sovrum rymmer enkelt dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Från det ena sovrummet når man bostadens trevliga uteplats som ligger mot innergården och har härlig förmiddagssol. Även här ryms grill, odlingsmöjligheter och sittgrupper. Från detta sovrum har man även en rymlig klädkammare.

Stort och fräscht badrum med wc, dusch, golvvärme och handfat. Unikt med denna lägenhet är att det även finns en gäst wc samt en egen tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

- Ingen insyn

- Härligt vattenutsikt mot Djurgården och Stockholms inlopp från både vardagsrum och balkong

- Stor inglasad balkong i frontläge mot vattnet med eftermiddags och kvällssol

- Egen härlig uteplats som tillhör lägenheten mot innergården med förmiddagssol                                                    
- Två rymliga sovrum

- Ett stort badrum samt en gäst wc

- Egen separat tvättstuga i bostaden

- Bostaden går lätt att göras om till en 4a.

- Föreningen har 4 gemensamma takterrasser och övernattningslägenhet.

- Direkt närhet till Stockholm city med buss eller pendelbåten till Nybrokajen

- Närhet till matbutik, skolor och förskolor, caféer samt restauranger.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 31205. Föreningen Brf Kajplats Kvarnholmen.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Telia.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.695.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 5 572 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.5036 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Föreningen
Längs kajen vid Stockholms inlopp och med utsikt över Djurgården ligger Kajplats Kvarnholmen. Bostäderna, om ett till fem rum och kök, har öppna och flexibla planlösningar. Majoriteten har balkong eller uteplats och en av Stockholms bästa utsikter. Brf Kajplats Kvarnholmen består av 5 huskroppar med 223 lägenheter och 5 lokaler.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-06-15.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-08-07.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har gemensamma takterrasser med magisk utsikt. Det finns även styrelserum, övernattningslägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighetsförråd, rullstolsförråd och kajakrum.

Källarförråd hör till lägenheten, det går även att hyra extra förråd för medlemmarna, kostnad 500kr/mån.

Kabel-TV och Bredband
Bredband, telefoni och TV finns via fiber och leverantör är Telia. Obligatorisk kostnad om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Parkering
Det finns 179 garageplatser varav 15 MC-platser. Garageplatserna kostar 1470 kr/månad för bil och 525 kr/månad för MC.

I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från Parkman 2023-09-14.

Parkit har hand om köhanteringen.

Övrigt
Varmvatten debiteras efter förbrukning var tredje månad och kommer på första avin i varje kvartal.

Marken
Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår om 2,5 % (1 313 kr) av aktuellt prisbasbelopp och betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift utgår om 1 % (525 kr) av aktuellt prisbasbelopp.

Ägande
Juridisk person godkännes ej som medlem i föreningen.
Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö. Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn.

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), blommaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

I den välkända byggnaden Munspelet ligger restaurang Mat & Vy som snabbt blivit en popolär restaurang och vinbar – med stora panoramafönster och magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.
Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com