BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskededalen

Astri Taubes Torg 10, 3tr

  • 4 rum och kök
  • 119.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Modern och tidlös fyra med öppen planlösning i Kärringstan. Här bor ni i ett lugnt och välskött område, granne med Enskedes villakvarter och en grönskande park, Viloparken, som också fått ge sitt namn åt föreningen. Huset är byggt 2012, och här finns både hiss och garage.

- Fantastisk ljus och välplanerad lägenhet
- Populärt område!
- Härlig balkong mot innergården
- Tre bra sovrum
- Bo med närhet till naturen!
- Gångavstånd till tunnelbana

Direkt innanför ytterdörren möts ni av ett modernt och samtidigt tidlöst boende med ytterst välplanerade kvadratmetrar och luftiga rum. Med en spännande snedställd vägg och öppen planlösning, samsas bostadens sociala sällskapsytor i form av kök och vardagsrum. Lägg därtill tre rymliga sovrum, stort helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, separat wc samt generösa förvaringsutrymmen i form av klädkammare och flera garderober. Genomgående för bostaden är härligt ljusinsläpp tack vare fönster med fritt läge i två väderstreck.

Ett par steg utanför porten finns gymmet Puls & Träning - perfekt nära för dig som älskar att träna. Attraktivt beläget med närhet till t-bana (Kärrtorp eller Skogskyrkogården), bussförbindelser, mataffärer, restauranger och tobaksaffär. Nackareservatets rogivande grönområden ligger på bekvämt promenadavstånd. Med tunnelbanan har ni endast 10 minuters färd till innerstadens puls.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 3 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 21201. Föreningen Brf Viloparken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 8 265 kr (värme, vatten och basutbud TV. ingår). Andel i föreningen är 3.17024 %.

Driftskostnad

Totalt 700 kr/mån (8 400 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
BRF Viloparken bildades 2012 i samband med bebyggandet av fastigheten Värdinnan i Enskededalen. Föreningen består av 60 lägenheter, ett garage samt en kommersiell lokal som för närvarande hyrs av STC. Marken är upplåten med tomträtt. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.brfviloparken.se

Utförda renoveringar
Fastigheten var färdigställd i slutet av 2012 och föreningen har en underhållsplan fram till 2046.

Kommande renoveringar
Föreningen har inlämnat en reklamation till entreprenören för fastigheten gällande byggfel i fasad och tak. Föreningen anser att entreprenören ska stå för kostnaderna och föreningen väntar på entreprenörens inställning till reklamationen.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud TV.
Medlem får själv ordna abonnemang för hushållsel, internet och mer än basutbudet för TV.
Föreningen har i nuläget inte fattat beslut om avgiftshöjningar.

Gemensamhetsutrymmen
Garage, källarförråd, barnvagnsrum, cykelrum och rullstolsförråd.

Parkering
Parkering administreras av Aimo-Park och ”blippar” till garaget av oss. Laddplatsuttaget adm. av Opigo. Kostnad är för närvarande 1000 kr/mån för vanlig plats och 1200 kr/mån för plats med laddmöjligheter för elbil eller laddhybrid. Här tillkommer också kostnad för förbrukad el. För närvarande har vi ingen kö och lediga platser på både vanliga- och laddplatser.

Mark
Marken är upplåten med tomträtt och nuvarande avtal löper till 2031-02-01.

Ägande
Delat ägande godkänns, dock ej juridisk person

Överlåtelseavgift
1 433 kr.

Pantsättningsavgift
573 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

I populära Enskededalen bor du mitt i villaidyllen men ändå bara några minuter från Södermalm. Det charmiga området med blandad bebyggelse från 1920- och 1930-talen ger en känsla av en mindre småstad. Lummig omgivning med grönska finns direkt utanför huset och något kvarter bort ligger underbara Magnebergsparken med stor lekpark, härlig plaskdamm och en liten kulle för pulkaåkning på vintern.

Det är också nära till flera bra skolor och förskolor. På kort gångavstånd finns tre t-banestationer, Sandsborg, Kärrtorp och Skogskyrkogården. T-banans gröna linje tar dig till city på cirka 12 minuter. I både Kärrtorp centrum och Sandsborg finns mycket bra närservice med stora matvaruaffärer, gym, bibliotek, simhall, apotek, teater, med mera. Är du sugen på shopping finns Globens köpcentrum och Tele2-arena inom promenadavstånd.

Flera bra restauranger som Gamla Enskede Matbod, Matateljén och italienska Sapori ligger inom bekvämt gångavstånd, liksom trevliga bagerierna Bakgården, Ma Baker och Delselius. För den sportiga finns både Enskede IP och Kärrtorps IP i närheten med fotbollsplaner, tennis- och skridskobanor, liksom Enskede Ridskola och Enskede Rackethall. Nytorps Gärde erbjuder bassängbad och det är även nära till vackra Nackareservatet med fina cykel- och promenadvägar, elljusspår, niohåls golfbana och flera sjöar för bad, skridskoåkning och sportfiske.