BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede

Nynäsvägen 332

  • 1 rum och kök
  • 40 kvm
  • 7985
  • 1357
Värdera din bostad

Beskrivning

Sällan ute! En fantastisk 1.5:a som enkelt går att göra om till en riktig 2:a om hela 40 kvadratmeter. Bostaden präglas av en härlig 1920-tals charm med fina detaljer som bland annat vackert furugolv, marmorfönsterbräden och generös takhöjd samtidigt som köket är renoverat från 2018 och badrummet är renoverat 2020. Lägenheten erbjuder maximalt med god förvaring med en klädkammare och ett städförråd samt två externa förråd. Stabil förening med låg avgift!

Bf Nya Hemmet nr1 u.p.a är en äkta förening och består av 16 st bostadslägenheter. Föreningen har god ekonomi och är lågt belånad (ca 2 700 kr/ kvm).

Och så läget! Gamla Enskede är Sveriges första trädgårdsstad bebyggd på tidigt 1900-tal och är idag fortfarande är ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Karaktären av lummig småstad nära stadens centrum gör intresset enormt stort. Vackra pampiga villor blandas med idrottsområde, parker, restauranger och cafeér. I mitten av området ligger den fantastiska Margaretaparken och triangelparken med en mysig julmarknad.

Välkommen till Nynäsvägen 332, 2tr!

- Bland den bättre föreningen i området, låg belåningsgrad (ca 2 700 kr/ kvm).
- Lättmöblerade rum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
- Sovalkov.
- Optimal planlösning.
- Målade väggar och tak 2020.
- Genomgående furugolv.
- Rikligt ljusinsläpp.
- Väl tilltagna förvaringsutrymmen, en klädkammare och ett städförråd.
- Matförråd och vindsförråd på ca 8 kvm tillsammans.
- Totalrenoverat badrum 2020.
- Renoverat kök 2018.
- Stambytt 1998.
- Föreningen disponerar även 6 st garageplatser och 2 st p-platser.  För närvarande få i kö.
- Gemensamma utrymmen: Bastu, innergård med grill, tvättstuga, cykel och barnvagnsförråd.
- Fantastiska naturnära promenadstråk med lekparker.
- Närhet till goda kommunikationer, 5 min promenadavstånd till Sandsborgs T-bana.
- Närhet till fullt serviceutbud med matvarubutik (ICA Nära), restauranger (indiskt, sushi, italienskt, pizza, kebab och konditori), gym mm.
- Närhet till eftertraktade matställen som Delselius bageri, Gamla Enskede Matbod och Matateljén.

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Rikligt med förvaringsmöjligheter via städförråd och garderob. Målade väggar och furugolv. Spotlights. 

Vardagsrum – Ljust, öppen planlösning och fri utsikt
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av två vackra fönsterpartier som medför rikligt med ljusinsläpp och härlig fri utsikt, utan insyn. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner. Målade väggar och furugolv. 

Kök – Stilrent och perfekt för den som älskar laga mat
Stort och stilrent renoverat kök från IKEA med fokus på funktion och umgänge. Köket har god förvaring bakom köksluckor med praktiska arbetsytor av ek med marockansk kakel som stänkskydd ovanför. Köksutrustningen består av integrerad diskmaskin, keramikhäll, varmluftsugn, fläkt och kyl/ frys. Målade väggar och furugolv.

Duschrum & WC – Stilrent renoverat med exklusiva detaljer
Praktiskt i anslutning till hallen ligger ett trivsamt och stilfullt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme.  Badrumsutrustningen består består av wc, tvättställ med kommod och spegel, dusch med vikbar glasvägg samt spotlights i tak och hyllplan.

Alkov – Diskret och mysigt
Här får du plats med en dubbelsäng med en bredd på 160 cm och förvaring via två stora skåpluckor.

Walk in closet/ Arbetsrum – Rymligt och funktionellt
Perfekt för den som har mycket kläder. Goda avhängningsmöjligheter via garderober och hyllor. Här får du även plats med en liten arbetshörna. Vitt golv.

Lägenheten är omgjord till en 1.5 och disponeras som sådan, lägenheten är registrerad som 1 ROK i föreningens lägenhetsregister.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Lägenhetsnummer 332:8. Föreningen BF Nya Hemmet nr 1 u.p.a.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 450 kr (Värme, Vatten, och kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 4.687 %.

Driftskostnad

Totalt 408 kr/mån (4 900 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 158 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Bostadsföreningen Nya Hemmet nr 1 u.p.a. (org. nr 702001-5553) innehar fastigheten Skaftet 3. Föreningens bostadshus är beläget i G:a Enskede och byggdes 1925. Föreningen upplåter 16 st lägenheter med andelsrätt. Det finns även 6 st garage uthyrda till medlemmar. Föreningen innehar marken genom tomträtt. Förnyelse år 2025.

Byggnadsår 
1925  

Renoveringar
1990 – fasad och fönster.
1998 – stambyte
2000 – elstigar
2005 – trapphus.
2011 – säkerhetsdörrar.
2019 – takomläggning och byte av entréportar.

Kommande renoveringar:
Inga stora projekt planerade. Omplanering av OVK med ändamål av förbättring.

Ekonomi
Föreningens lån uppgår vid slutet av 2020 till cirka 2,5 mkr vilket ger en belåningskvot på 2,800 kronor per kvadrat (räknat på bostadsarean 900 kvm enl. Värderingsdata). Årliga intäkter uppgår till ca 570 tkr. I kassan finns ca 300 tkr.

Avgifter
Inga planer eller beslut att ändra årsavgifterna.  

Andrahandsuthyrning
Uthyrning får ske med styrelsens skriftliga tillståndsgivande, max ett år i taget. 

Försäkring
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa.

Städ
Ett företag städar trapphusen. Gemensamma städdagar förekommer.

Tvättstuga
Tvättar gör man i källaren, här finns 2 st tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Lätt att få tid uppger säljaren.

Gemensamma utrymmen
Föreningens gemensamma utrymmen består även av vagnförråd, cykelförråd, cykelställ och bastu. Den mysiga gården har flera bord och långbord, samt tillgång till gemensam grill. Gällande barnvagn så är det enklast att (om man går in via bakvägen) parkera dessa bredvid tvättstugan.

Parkering
Garageplatser finns, 6 st till antalet. De kostar 550 kr/mån. 2 st utomhusplatser finns på gården (i backen), 350 kr/mån. För närvarande få i kö. Boendeparkering taxa 4 gäller i området, ett tillstånd från Stockholms kommun kostar 500 kr/mån och då kan du parkera på omgivande gator.

Bredband och TV
I huset finns Telia Fiber. Bredband tecknas separat. 

Kontroll
Ovanstående grundas på insamling av information från föreningen, 21/4 - 2023 med styrelsekontakt. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Gamla Enskede
Gamla Enskede är Sveriges första trädgårdsstad bebyggd på tidigt 1900-tal och är idag fortfarande är ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Karaktären av lummig småstad nära stadens centrum gör intresset enormt stort. Vackra pampiga villor blandas med idrottsområde, parker, restauranger och cafeér. I mitten av området ligger den fantastiska Margaretaparken och triangelparken med en mysig julmarknad.

Närservice
Vid Sandsborg finne ni närmaste matvaruhandel. Populära Ica BEA har det mesta att erbjuda, en välsorterad matvarubuk med en hel undervåning innehållande ett stort utbud av det som behövs i vardagen.  
En liten bit bort finns hela Globen Shopping med ett stort utbud av butiker och restauranger. 

Kommunikationer
Närmaste tunnelbana är Sandsborg, endast ca 5 minuters gångväg  som tar dig till Centralen på ca 15 minuter. Bussförbindelser vid stationerna som tar dig tvärgående. Nynäsvägen och Södra länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

Skolor
Några av de populära förskolorna som finns i området är Hasselgårdens förskola, Sockenstugan, Förskolan Svampen och Pysslingförskolan Gläntan vid Enskede Gård.

Historia
Visste du att Gamla Enskede är Sveriges första trädgårdsstad? Så är det faktiskt. Gamla Enskede med sin stadsplan fick internationell uppmärksamhet och bildade modell för den fortsatta småhusexpansionen i Stockholm. Förebilden var engelska och tyska trädgårdsstäder. Gamla Enskede är i likhet med Gamla stan en välbevarad stadsdel som fortfarande är sig lik efter drygt hundra år. Området är utpekat av Länsstyrelsen i Stockholm som riksintresse, med många kulturhistoriskt skyddsmärkta byggnader, som i kombination med byggnadsvårdsintresserade fastighetsägare har gjort att stadsdelen fått behålla sin karaktär till stor del. Tack vare tomternas storlek i Gamla Enskede saknas det utrymme för nybyggnad och förtätning uteblir.Stadsdelens unika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här. Nu samsas barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister med kulturpersonligheter och vi vanliga dödliga. Detta ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Gamla Enskede.