BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Saltsjöbaden - Ljuskärrsberget

Ljuskärrsvägen 15

  • 3 rum och kök
  • 77.8 kvm
  • 3579
  • 245
  • 7585
Värdera din bostad

Beskrivning

Söker du en bostad med radhuskänsla? Vill du dessutom bo i en förening med både bastu, övernattningslägenhet och egen parkering? Då har du hittat rätt!

Väldigt välplanerad bostad där varje kvadratmeter gör nytta! Bostaden är perfekt för att bara flytta in.

Hela bostaden har genomgående målade väggar och parkettgolv.

Det rymliga vardagsrummet leder ut till altanen som är placerad i österläge med morgonsol.

Kök i klassiskt vitt med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köket är utrustat med en induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn, diskmaskin och kombinerad kyl och frys. Fräscht och välhållet badrum som är utrustat med wc, tvättställ, ny tvättmaskin/torktumlare och vardagslyx i form av jacuzzi och golvvärme. 

Hall med gott om plats för ytterkläder, krokar/hatthylla och skor. Nyinstallerad infravärme i taket som värmer golvet.

Populär förening då alla kostnader är inkluderade i avgiften. Billig parkering och bra faciliteter som kan nyttjas för medlemmarna. Bastu, gästlägenheter, snickarrum, festlokaler, och lekplatser 

 

- Radhuskänsla
- Egen uteplats
- Gångavstånd till kommunikationer
- Stabil förening
- Fullt utrustad maskinellt

- Optimal halvöppen planlösning
- Jacuzzi
- Gångavstånd till Saltsjöbadens Centrum
- Stort lättillgängligt källarförråd

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 1511. Föreningen BRF Ljuskärrsberget 1.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation (F) .

Uppvärmning

Bergvärme med vattenburen distribution. .

TV- och internetanslutning

Kabel-TV-basutbud levereras av Tele2 och bredband av Ownit (1000 Mbit/s) vilket ingår i månadsavgiften.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 220 kr (Värme, VA, TV (basutbud) och bredband. ingår. Brf har individuell mätning och debitering av IMD EL ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 911 kr/mån (10 926 kr/år) varav El 752 kr/mån, Försäkring 159 kr/mån. Antal personer: 4. Elkostnaderna är baserade på säljarens uppgifter och är exklusive nätavgift. Hemförsäkring är baserad på säljarens uppgifter.

Lägenhetens nettoskuldsättning

478 818 kr Baserad på årsredovisning 2021

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen och Fastighet
BRF Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. 2012 friköptes tomten från Nacka kommun och föreningen äger den mark som bostadshusen står på. Fastigheten Tattby 7:2 där förskolan ligger innehas idag med tomträtt.

Fastigheterna bebyggdes 1970 och består av 52 flerbostadshus. Fastigheternas värdeår är 1970. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 37 175 m2, varav 34 063 m2 utgör boyta och 3 112 m2 utgör lokalyta. Föreningen upplåter 471 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 14 lokaler med hyresrätt.

Byggnadsår
1972

Uppvärmning
Bergvärme med vattenburen distribution.

Ventilation:
Mekanisk frånluftsventilation (F)

Utförda renoveringar
2022 - Tak byttes på ett 5 gårdar och på förskolan. Arbete med taken fortsätter framöver. Värmecentraler har bytts på några gårdar och reparerats på andra. Ny armatur har installerats på bygatan, gårdarna och i lekparkerna. Mer energisnål belysning med bättre ljusspridning.
2021 - takfläktar, reparation och underhåll av undercentraler för värme och varmvatten (Gård H, K, M), golvvård i samtliga trapphus, byte av balkongdörrar, OVK i lägenheterna
2020 - påbörjades en OVK-besiktning. Ny utomhustrappa, bytt ut liggande stammar i förrådsutrymmen i källare.
2019 - Dräneringsjobb och successivt byte av taken
2016 - Renovering av fasader samt dräneringsarbete.
2014 - Sortering av hushållsavfall infördes då även nya sopbehållare installerades.
2013 - Genomfördes bl a spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola.
2012 - Tomten friköptes från Nacka kommun.
2010 - installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm.

För detaljerad information kring utförda renoveringar se tidigare årsredovisningar på hemsida: https://www.brfljuskarrsberget.se/

Kommande renoveringar

2022-2024 - Fortsatt omläggning av takpapp samt isolering

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2069.

Gemensamhetsutrymmen

Tre tvättstugor, två övernattningslägenheter, föreningslokal och bemannat fastighetskontor.

Det finns även 13 utomhusgårdar på Ljuskärrsberget. De boende på respektive gård ansvarar tillsammans för skötsel av sin gård.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV-basutbud levereras av Tele2 och bredband av Ownit (1000 Mbit/s) vilket ingår i månadsavgiften.

 

Föreningen är anslutet till Ownit genom LAN-nät vilket är ett höghastighetsnät för såväl bredband som telefoni. Från maj 2021 innebar ett nytt avtal med Ownit med ny hastighet 1000Mbit/s. För att dra nytta av hastighetsuppgraderingen måste man ha ett WiFi-5 modem. I varje lägenhet finns en OWNIT-router som tillhör föreningen och ska lämnas kvar vid överlåtelse av lägenheten. 

 

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, VA, TV (basutbud), bredband (1000 Mbit/s).

Individuell mätning av lägenheternas hushållsel. Kostnaden för såväl avläst lägenhetsel som den gemensamma elen följer lägenheten. Observera att denna debitering sker med 6 månaders fördröjning.

Det planeras inga avgiftshöjningar (kontrollerat med styrelsen 2023-04-05).

Ekonomi:
Föreningen har god ekonomi. Föreningens Lån/m2 bostadsrättsyta är 6 856/m2 per år enligt årsredovisning 2021.

Bostadsrättens totala nettoskuldsättning: 478 818 SEK (enligt Årsredovisning 2021)

Försäkring:
Fullvärdesförsäkring finns via Folksam.

Ägande
Föreningen accepterar delat ägande (5%). Juridisk person godkänns ej.


Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

Bilplats
I området finns flera parkeringsdäck med garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för en kostnad av 225 - 375 kr/månad. I dagsläget är det dock viss kö för att hyra p-plats. Det finns även flera besöksparkeringar. Kontakta föreningen för mer information, tel 08- 717 72 22, e-post brf@ljuskarrsberget.se.

Det finns även besöksparkeringar som betalas via p-automat eller app, se information vid automaterna.

Laddplatser för elbilar finns och kommer att utökas under 2023.

Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: www.brfljuskarrsberget.se

Områdesbeskrivning

1889 köpte finansmannen Knut A Wallenberg ett 890 hektar stort markområde av hovjägmästaren Herman af Petersen. Välbeställda stockholmsbor bebyggde samhället med sommarboende vilket gav Saltsjöbaden sina vackra arkitektritade villor och kulturhistoriska miljöer. I samband med den nya bebyggelsen byttes det gamla namnet Rösunda till Saltsjöbaden. Saltsjöbanan invigdes 1893 och första året järnvägen var i full drift kom 340 000 resande gäster. Saltsjöbaden blev en stadsnära badort och villastad och lanserades både som sommar- och vintersportort samt kurort.

Kommunikationer
Med bil tar man sig till Slussen på endast c:a 15-20 minuter  och med Saltsjöbanan nås Slussen på 27 minuter. På www.sl.se finns den senaste trafikinformationen. 

Natur och fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv här finns framför allt KSSS, vilket är Sveriges största och äldsta segelsällskap och ett av de fem äldsta i världen, bildat den 15 maj 1830. Här finns kappsegling, träning, utbildning, eskaderseglingar, matchracing och klubbaktiviteter. KSSS driver även hamnverksamhet i Saltsjöbaden, Sandhamn och Lökholmen.

Förutom segling finns även Saltsjöbadens GK med 9- och 18-hålsbana, tennisbanor, tennishall, gym, simhall och slalombacke.  För de yngre finns även aktiviteter som fotboll och ishockey, gymnastik, balett, sjöscouting etc.

Affärer och Restauranger
Saltsjöbadens Centrum erbjuder två livsmedelsbutiker, post, bank, café, restauranger och systembolag. Här finns även service som bibliotek, vårdcentral och apotek,. Inom c:a 10 minuter med bil finns även Nacka Forum samt Sickla Köpkvarter.

Skolor och Barnomsorg
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor som Da Vinci skolan, Igelboda skola, Neglinge skola, Kunskapsskolan och Samskolan. I området finns även förskolor som Förskolan Nyckelpigan, Villa Gadelius, Isis Förskola och Berguddens Förskola. På kommunens hemsida finns mer information, www.nacka.se