BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Ekhovsvägen 43C

  • 4 rum och kök
  • 106 kvm
  • 2.495.000 kr / Budstart
  • 5321
  • 222
  • 4252
Värdera din bostad

Beskrivning

RING FÖR VISNING! Välkomna till ett mysigt radhus som ligger på lugn återvändsgata invid skogen. Här bor man endast ett stenkast från populäraste lekplatsen, förskola/skola och Hammarens idrottsplats med tillhörande motionsspår samt gångavstånd in till Mariefreds mysiga stadskärna och bad. En bostad med mysig och lummig uteplats, underbar trädgård i soligt söderläge, samt stor balkong med sjöglimt. Ett snyggt och optimalt planerat energisnålt hus med alla rätt. Stort garage i länga även innehållande stor förrådsyta. Hjärtligt välkomna!

ENTRÈPLAN

Hall
Välkomnande och praktisk hall med plats för avhängning för både ytterkläder och skor. Klinker med värme på golvet och vitmålade väggar.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med hel garderobsvägg. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och annat möblemang. Laminat på golvet och vitmålade väggar.

Kök
Bostadens hjärta med gott om plats för trevliga gäster och arbetsyta tack vare social halvö! Vita skåp och lådfronter och komplett och fullt utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Möjlighet för större matbord med många sittplatser invid altandörren som leder ut till den soliga och stenlagda uteplatsen. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Tvättstuga
I anslutning till köket finns den praktiska tvättstugan med förvaring, arbetsbänk, diskho samt tvättmaskin och torktumlare. Extra frys. Plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

Gäst-wc
Liten gäst WC med handfat och badrumsskåp. Plastmatta på golvet och vita väggar.

ÖVRE PLAN

Vardagsrum
Detta stora och härliga rum med flera fönster och utgång till balkongen har gott om plats för stor soffgrupp, tv-möbel och läshörna. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Från balkongen har du både sjöutsikt och söderläge- här vill du bara sitta och njuta!

Sovrum 2 & 3
Två perfekta barnrum med plats för både 120 cm sängar, skrivbord och övrigt möblemang. Vitmålade väggar och laminat på golven. Sovrum 2 har en hel garderobsvägg.

Badrum
Snyggt och helkaklat badrum (2011) med stort atrium som ger ett fantastiskt ljus. Svart klinker på golvet och vitt kakel i halvförband på väggarna. Utrustat med inkaklat badkar med takdusch, WC, handfat med ekkommod, handdukstork och spegel med belysning. 

Trädgård
Vid entrén har man en stenläggning och en liten plats för en mindre sittgrupp att njuta av medan barnen cyklar på gatan eller leker i skogsbrynet. 
På baksidan finns en större stenläggning och nedanför finns en gräsmatta för lek och bus. Optimalt solläge rakt i söder.

Övrigt
För den som önskar tre sovrum uppe och sociala ytor nere se alternativ planlösning. Det kan även medföra att man i anslutning till hallen får uteförrådet som ett kontor. Perfekt rum för "hemmajobbaren" eller annat kreativt rum/gästrum. 

Praktiskt förråd under trappan för optimal förvaring.

Vindsluckan finns i hallen på övre plan.

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 3 sovrum.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr / Budstart.

Driftskostnad

Totalt 4 800 kr/mån (57 600 kr/år) varav El 3 000 kr/mån, Samfällighet 1 300 kr/mån, Försäkring 500 kr/mån.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Taxeringsvärde 1 528 000 kr, varav byggnad 950 000 kr.

Taxeringsår
2021

Byggår
1974

Gemensamhetsanläggning STRÄNGNÄS GRIPSHOLM GA:2
GA1

Tv och internet
Fiber via Fibra

Fastighetsrättsliga förhållanden
Friköpt tomt om 135 kvm

Byggnadstyp
Radhus i två plan

Fasad
Tegel

Fönster
2-glas kopplade

Grund
Platta på mark

Värmesystem
Direktverkande el (oljefyllda element) och luftvärmepump

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt

Gjorda renoveringar
2002 Tak
2011 Badrum övre plan
2015 Bytt varmvattenberedare och till oljefyllda element
2019 Bytt kyl och frys
Nuvarande ägare;
2020 Fasad och trädetaljer ommålade, ny spis, nytt element i badrum
2021 Ny värmepump med möjlighet till styrning via WIFI, bytt tak på förrådet, ny torktumlare

Parkering
Egen parkeringsplats utanför huset samt garage i gemensam länga. Man äger en del av detta garage. 

Pantbrev
8 stycken pantbrev om totalt 639 600 kronor

Fastighetsavgift 
9 287:-/år

Lagfart och pantbrev
Vid köp av fastighet erläggs köparen en avgift för lagfart om 1,5% av köpeskillingen (stämpelskatt). Vid upptagande av nya pantbrev på fastigheten tillkommer en kostnad om 2% på alla nya pantbrev. 

Områdesbeskrivning

Mariefred- en pärla 40 minuter från Stockholm
Fantastiska Mariefred med dess otroliga historia är ett idylliskt samhälle precis invid Mälarens vatten. Förutom Gripsholms slott, anrika Gripsholms Wärdshus, har vi en egen ångbåtsbrygga, golfbana, restauranger och fantastiska små butiker. Annas Bageri har vunnit priser för sitt goda bröd, och vi har bevarat den gamla tågstationen med ånglok som tar oss ända till Taxinge Slott. Mariefred stadskärna som har cirka 5 000 invånare. Staden ligger vid en vik av Mälaren i Södermanland, och den riksintressanta stadskärnan utmärks av sina promenadvänliga gator med 1700-talshus, caféer och välsorterade småbutiker. Mariefred är starkt präglat av kungliga Gripsholms slott som är en stor sevärdhet för såväl Mariefredsbor som långväga besökare. Varför inte ta en promenad i Hjorthagen precis invid slottet och den vackra äppelodlingen, kanske ta en fika på Callanderska välbevarade gård därefter. I Mariefred finns det mycket att uppleva året runt förutom julmarknad, visfestivalen, food-truck festivalen, och alla föreställningar i Gustav III:s teater. 

Förskola & skolor
Populära Gripsholmsskolan ligger precis invid slottet, och Mariefredsskolan ligger inne i stadskärnan.