BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kolsva

Kolsva Gisslarbo 34

  • 1 rum och kök
  • 30 kvm
  • 395.000 kr eller högstbjudande
  • 43880
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömmer du om ett eget litet fritidshus inom två timmar från Stockholm till budgetpris?

Är du ifrån till exempel Örebro, Västerås, Eskilstuna är avståndet ännu kortare. 

För PRIVAT VISNING ring 070 799 30 55

Här erbjuds ett litet fritidshus på en del av en större fastighet ägd av Kolsva koloniförening som bildades på våren 1954.
Deras första uppgift var att dela upp marken på 14000 kvm i 40 lotter. Här erbjuds du en av dessa lotter, nr 34. Du äger huset samt har nyttjanderätten till tomt nr 34. Fastigheten som alla lotterna ingår i ägs av Kolsva koloniförening varför du måste bli medlem i föreningen. Det är via medlemskapet du får tillgång till marken, kommunalt vatten, renhållning och skötsel av vägen.

- Föreningen äger marken (Det är alltså inte någon form av t ex arrende vilket är en vanlig men osäkrare upplåtelseform)
- Tillgång till kommunalt vatten
- Vinteranvändning möjlig
- Totalt ca 30 kvm + ett stort trädäck
- Luft-luft värmepump (äldre)
- Braskamin
- Induktionshäll, ugn, micro, fullhöjds kyl
- Förbränningstoalett
- Sommardusch

Lotten har en yta om 943 kvm och en stuga som efterhand har utvecklats och byggts ut. Senaste utbyggnaden är det stora trädäcket och duschen. På tomten rinner en porlande bäck som ger ett härligt avstressande vattenljud.

Det är varierande standard på husen i området, från enklare till mer rejäla hus. Detta hus är isolerat och har både luft-luftvärmepump och braskamin. Kommunalt vatten inom området, Sommarvatten och enkelt avlopp. Modern förbränningstoalett och sommardusch.

Husets storlek är ca 16-18 kvm men den tillbyggda isolerade verandan ger dig extra ca 12-13 kvm så totalt har du ca 30 kvm. Till det har du det nybyggda trädäcket utanför. Huset med ett allrum innehåller även ett litet kök samt toalett/tvättrum och den isolerade ljusa verandan med hel fönstervägg mot trädäcket ger massa extra utrymme.

Lösöre såsom trädgårdsverktyg, möbler, micro m.m. kan ingå. 

Senaste renoveringar: 2004 nya fönster, 2008 nytt tak, 2018 plåt installerad bakom braskaminen, 2022 installation spishäll (induktion), ny köksbänk, byggnation trädäck och dusch, isolering och nya golv, 2023 juni ommålning av huset (blev uppskjutet till sommar 2024 - fasadfärg är inköpt och finns i stugan)

På tomten finns även en liten förrådsbyggnad samt ett växthus. 

Närmaste badplats är ett stenkast bort vid Hedströmmen. En fin liten badplats med två badbryggor och grillplats.
Men det finns fler fina badplatser i närheten. Se länk

Vandrar du ut på udden kan du uppleva känslan av att vara totalt omgärdad av Hedströmmen.

 

Typkod: 225 småhusenhet på ofri grund

 

På Kolsva koloniförenings gamla hemsida går det att läsa (här lite sammanfattat)

"Området  består av ca 40 stugor med friköpta tomter och på ena sidan flyter stora Hedströmmen och på andra sidan en porlande bäck. Här finns det riktiga lugnet med vacker natur inpå knuten och en udde att vandra ut på och uppleva känslan av att vara totalt omgärdad av Hedströmmen. 

Alla tomter är friköpta och vi betalar 1000 kr (år 2022)  per år till bl a vägunderhåll."

Föreningen uppger att höjning är att vänta pga nya avgifter för bl a sophämtning & kommunalt vatten

 

På cykelavstånd (ca 3 km) ligger orten Kolsva med ca 2 500 invånare. Här finns matbutik, bensinstation och annan service. Kolsva är en 450-årig bruksort och Järnhanteringen har bedrivits i Kolsva sedan 1548, då en hammarsmedja byggdes på västra stranden av Hedströmmen.

Fiskevatten i närheten

1. https://visitvastmanland.com/hedstrommen
2. https://koping.se/kultur-fritid--natur/natur-och-friluftsliv/fiske-och-fiskekort.html
3. https://www.ifiske.se/karta-hedstrommens-fvof.htm
4. https://www.sveaskog.se/upplev-naturen/fiske/kop-sveaskogs-fiskekort/fiskekort-krampensjoarna/ 5. http://www.bergslagsfiske.se/index.php?main=sjoar.html 6. https://www.lansstyrelsen.se/vastmanland/besoksmal/naturreservat/hedstrommen.html?sv.target=12.382c024b1800285d5863a8ac&sv.12.382c024b1800285d5863a8ac.route=/&searchString=&counties=&municipalities=&reserveTypes=&natureTypes=&accessibility=&facilities=&sort=none
7. https://upplevskinnskatteberg.se/fiske/
8. http://www.fiskeguider.se/fiskeguide-kolsva/  

Fiskebutik Kolsva - https://www.maltavlan.eu/  Adress:  Bergslagsvägen 98a, 731 11 Kolsva    Tel: 0221- 507 84           

 

Utmed Hedtrömmen går en av kanotlederna i Bergsslagen

 kika på dessa sidor

https://visitvasteras.se/gora/paddling/
https://nordicdiscovery.se/mellersta-hedstrommen/
https://opencanoe.se/hedstrommen_route.html
https://www.ytterberg.eu/ffuppsala/tips/kanot/vastmanland.html

 OBSERVERA

Huset kan inte användas som säkerhet för lån eftersom det inte är en hel fastighet (byggnad på ofri grund). Äger du dock ditt permanentboende kan du undersöka om du kan använda det som säkerhet för lån. Du kan även undersöka lån utan säkerhet (blanco-lån) men de har normalt en högre ränta än lån med säkerhet.

Kolonilotter finns i olika typer -  ibland kommunal mark med arrende - eller mark ägd av en förening. Här är det Kolsva Gisslarbo koloniförening som äger marken. Upplägget har vissa likheter med bostadsrättsförening men ändå stora skillnader. Föreningen äger till exempel bara marken men inte byggnader etc och har alltså inget ansvar för dessa. Inte heller skall föreningen godkänna nya medlemmar utan medlemskapet är direkt när du köper en lott av en tidigare innehavare. Men det krävs att du är medlem i föreningen eftersom det är via medlemskapet du erhåller nyttjanderätten till din marklott. För mer information om just Kolsva Gisslarbo koloniförening hänvisas till föreningen - telnr kan erhållas av mäklaren.

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 1 rum och kök .

Byggnadssätt

Grund: Plintad grund. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Plåt. Murstock: Skorsten i plåt. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: kommunalt vatten samt sommarvatten från Hedströmmen och enklare enskilt avlopp. Plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: 2-glas. Eldstad: Braskamin.

Uppvärmning

luft/luft värmepump, direktverkande elradiatorer, braskamin.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 395.000 kr eller högstbjudande.

Driftskostnad

Totalt 533 kr/mån (6 400 kr/år) varav El 333 kr/mån, Sotning 33 kr/mån, Samfällighet 83 kr/mån, Försäkring 83 kr/mån. Uppgiften sotning avser sotning var 3:e år I föreningsavgiften ingår marken, vatten, renhållning och underhåll vägar Föreningsavgiften kommer att höjas pga nya kostnader för bl a renhållning.