BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan - Birkastan

Tomtebogatan 13B, 3tr

  • 1.5 rum och kök
  • 41 kvm
  • Såld
  • 7006
  • 311
  • 6437
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu ges möjlighet att förvärva denna charmiga 1,5:a (Möjlig 2:a) i gårdshus från sekelskiftet! 

I fastighet från 1909 finner ni denna förtjusande bostad med bevarade attribut från sekelskiftet som plankgolv i original, djupa fönster med nischer och en takhöjd om ca tre meter. Det höga läget i huset gör så att lägenheten upplevs ljus året om. Stor balkong där solen gästar både under morgontimmarna samt på kvällskvisten, här avnjuts gärna ett glas iskall saft under sommarhalvåret. Tack vare gårdsläget så inbringas ett lugn, mitt i ett pulserade Stockholm. 

Vidare in når vi köket som har en tidlös renovering bakom sig med vita över- och under skåp med ett stänkskydd i glas för extra funktion. Full-utrustat med kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt och även tvättmaskin installerad. Invid det vackra fönstret finns matplats för upp till 4 personer när vännerna eller familjen är på besök. 

Väl genomtänkt planlösning med allrummet anslutet till balkong och kök vilket gör det till den naturliga platsen för socialt umgänge. Här får du enkelt plats med soffa, byrå, TV samt arbetsplats i anslutning till hallen. Vackert golv och stort fönster med nisch för extra ljusinsläpp. Sovalkoven har plats för 140-säng och nattduksbord, här sover du ostört. 

Hallen, här välkomnas du genom speglade pardörrar på ett trevligt sätt. Slitstark klinker på golvet i en grå nyans. Här finns även två stycken garderober som ger rikligt med förvaring. Det harmoniska badrummet har väggar och golv i en ljusblå kulör från tidigare stambyte. Den maskinella utrustningen består av WC, handfat med spegelskåp, handdukstork och dusch. 

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd 

Avgiften är låg och föreningen har en exceptionellt god ekonomi och äger marken. Det finns två gemensamma innergårdar med sittplatser samt grillmöjligheter. 

Här bor ni på bästa adress i Birkastan, på en av de mest attraktiva adresserna, omringad av vackra fastigheter och gröna omgivningar i Vasaparken. Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje och flertalet busslinjer inom korta avstånd. Parallellgata till Rörstrandsgatan med mängder av populära restauranger och caféer. Ljuvliga promenadstråk längst med Karlbergskanalen nedanför Karlbergs slott eller längs med Brunnsviken i Hagaparken. Här finns allt det bästa Vasastan har att erbjuda.

Varmt välkommen på visning!