BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria Magdalena

Magnus Ladulåsgatan 13, 3tr

  • 2.5 rum och kök
  • 66 kvm
  • 4.995.000 kr Utgångspris
  • 5535
  • 454
  • 4914
Värdera din bostad

Beskrivning

En elegant och stilren 2,5:a på tredje våningen har från några år tillbaka genomgått en totalrenovering med enastående materialval och vitvaror. Här finner du en halv-öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som skapar en inbjudande och social atmosfär för större sällskap. Denna lägenhet övertygar med sin ljusa och luftiga atmosfär samt en rymlig balkong med gott om plats för en soffgrupp och långa stunder i solen. Här avnjuts gärna ett glas iskall saft under sommarmånaderna, slå dig ned och njut!
Väl tilltaget sovrum med plats för en stor och bekväm säng med tillhörande sängbord. Du får även gott om förvaringsutrymme i en praktisk klädkammare som idag nyttjas som ett delvis kontor. Vid behov kan det även nyttjas som ett barnrum. 

Köket med en trevlig matplats invid fönstret är fullt utrustat och har vita över- samt underskåp. Det stilfulla badrummet är utrustat med högkvalitativa bekvämligheter som golvvärme och tvättmaskin. I lägenheten hittar du också vackra detaljer som ett vackert, ljust parkettgolv med nya golvsocklar. Vita stilrena väggar för en tidlös känsla.

Transportmöjligheterna är utmärkta med pendeltågsstationen precis bredvid fastigheten, tunnelbanestationerna vid Mariatorget och Medborgarplatsen samt flera busslinjer inom bekvämt avstånd.

Här erbjuds allt man kan önska sig av en förening med flera aktiviteter och gemensamma faciliteter, såsom gym, hobbyrum, snickarrum, musikrum/replokal, bibliotek, målarrum, festlokal, gästlägenhet och byteshörna, vilket gör detta till ett bostadsområde utöver det vanliga. Du är varmt välkommen att känna dig hemma i denna fantastiska bostad!

Området är ett av de mest restaurangtäta områdena i Sverige, med populära ställen som Morfar Ginko, Bistro Sûd och Johan & Nyström Konceptbutik. Lägenheten är perfekt belägen mitt på Södermalm med direkt närhet till kommunikationer, parker, Söders puls och all tänkbar service. Genom att ha denna bostad som utgångspunkt kan man nå alla platser i huvudstaden på kort tid. Ta hissen ner till gården och promenera ut på Södermalms allé så är man på Tanto och Årstaviken på några minuter, med sina sprudlande grönområden och naturliga atmosfär som passar perfekt för jogging och rekreation. Om man känner för mer liv och rörelse har man bara några minuter åt motsatt håll till Medborgarplatsen och dess enorma utbud av restauranger, biografer och shoppingcenter såsom Söderhallarna och Götgatsbacken där man kan hitta alla möjliga varor.

Rumsbeskrivning 

Hall
Välkomnande hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ett slitstarkt mörkt laminat. 

Klädkammare
Rymlig klädkammare som även kan disponeras som sovrum eller kontor.

Sovrum  
Väl tilltaget sovrum med plats för stor dubbelsäng, garderobsvägg samt arbetshörna.

Vardagsrum 
Rymligt och ljust vardagsrum tack vare de stora fönstren som släpper in gott om ljus i rummet. I vardagsrummet finns gott om plats för möblemang av såväl soffgrupp med soffbord och tv-bänk. Härifrån nås den rymliga balkongen.

Balkong
Stor och trevlig balkong i soligt läge. Här kan du avnjuta lunchen under sommarhalvåret. Här ryms lounge-del och ytterligare möbel vid behov.  

Kök
Vidare från vardagsrummet nås det trevliga köket, fullt utrustat med kyl och frys, skafferi, spis med ugn, fläkt, diskho, micro, köksbänk med goda arbetsytor samt ett vitt kakel som stänkskydd. Här erbjuds också mycket generös förvaring i och med alla köksskåp över som under. Köket släpper in härligt med ljus via fönsterpartiet som är en perfekt yta för matbord och stolar för ett större sällskap.

Badrum 
Tidlöst renoverat badrum som är utrustat med allt du behöver såsom tvättmaskin, badkar, handfat med spegel ovanför,
badrumsskåp med elkontakt samt WC. På golvet ligger klinker med golvvärme, väggarna helkaklade.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök . Våningsplan 3. Lägenhetsnummer 0226. Föreningen Brf Måttbandet i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.995.000 kr Utgångspris . Månadsavgift 3 693 kr (Värme, Vatten, Bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 670 kr/mån (8 040 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 320 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Måttbandet i Stockholm bildades våren 2010. Föreningen består av tre hus och totalt finns det 232 lägenheter, varav 220 är upplåtna med bostadsrätt och 12 med hyresrätt. I husen finns 19 lokaler som hyrs ut till butiker och kontor samt en lokal där det bedrivs förskola. Fastigheten Måttbandet 2 som ligger på Magnusladulåsgatan 15-21 är ett kollektivhus med gemensamhetslokaler, bl.a 3 övernattningslägenheter, kök och matsal, samlingslokaler och lokaler för fritidsaktiviteter.

Byggnadsår
1987

Utförda renoveringar
2010 - Stamspolning
2010 - Upprustning av två gästlägenheter
2011 - Nytt elektroniskt låssystem
2012 - Renovering och ommålning av tak
2012 - Ommålning trappuppgångar
2012 - Gymmet togs i bruk
2013/14 - Energioptimeringsåtgärder, nya värmepumpar, värmeväxlare samt fjärrvärmecentral.
2014 - Stamspolning
2015 - Renovering av hissar
2015 - Installation av grindsystem
2017 - Nya grindar och staket
2018 - Renovering av innergård påbörjades
2019 - Totalrenoveringen av innergården slutfördes med bl.a. omläggning av asfalt och plattor, nya rabatter, två grillplatser, trägradäng, vattentrappa samt nya trädgårdsmöbler. Nya tilluftsventiler installerades i varje lägenhet.
2020 - Samtliga tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp i föreningens tre tvättstugor byttes ut.
2021 - En ny gästlägenhet färdigställdes. OVK av lägenheter slutfördes. Byte av frånluftsaggregat. Ytterligare ett cykelrum skapades i gamla trädgårdsrummet. Ett nytt trädgårdsrum iordningställdes för föreningens trädgårdsgrupp. Ytterligare källarförråd byggdes.
2022 - Energideklaration gjordes
2022 - OVK, radonmätning och energideklaration 

Kommande underhåll
Stamspolning – görs vart tredje år. 

Kommande avgiftshöjningar
Avgiften höjdes 10% i januari, inga ytterligare planerade avgiftshöjningar. 

Kollektiv verksamhet
Det fantastiska som skiljer Måttbandet från många andra bostadsrättsföreningar är att den finns en förening i  bostadsrättsföreningen som bedriver kollektiv verksamhet. Föreningen heter Kollektivhuset Södra Station och alla medlemmar i bostadsrättsföreningen är välkomna att söka medlemsskap där. Föreningen kollektivhuset Södra station har en egen styrelse och stadgar. Hjärtat för verksamheten i är det gemensamma köket och den gemensamma matsalen i Måttbandet 2.

Verksamheten som bedrivs är att medlemmarna är organiserade i  fyra matlag. Matlagen lagar, serverar och städar undan middagar till medlemmarna måndag till torsdag. Varje medlem bidrar med 4-5 timmars arbetsinsats som matlagare eller diskare per månad. Medlemmarna betalar valfri summa till ett matkonto och vill man äta så skriver man upp sig på en lista och pengarna dras från det personliga kontot när man äter. Det går också bra att hämta mat i matsalen och äta hemma. Maten är anpassad efter säsong och det finns alltid vegetariskt alternativ. Barn och vuxna i olika åldrar äter tillsammans. Ibland ordnas lite finare middagar så kallade fredagsmatlag oftast i kombination med filmkvällar för barnen.

Det finns också snickarrum, bastu och målarrum och ett syrum och ett lekrum med kuddar kallad kuddrummet för de minsta. 

Alla boende i kvarteret Måttbandet är välkomna att bli medlemmar i kollektivhusföreningen. Läs mer om verksamheten på hemsidan sodrastation.org

Gemensamhetslokaler
Måttbandet förfogar över ett antal lokaler som används för gemensamt bruk, såsom cykel- och barnvagnsrum, snickarrum och bastu.

Tvättstuga
Det finns tre tvättstugor i Brf Måttbandet, en i varje fastighet. Varje tvättstuga har fyra tvättmaskiner, en grovmaskin, två torktumlare, två torkskåp och mangel. Maskinerna är likvärdiga i alla tvättstugorna, men tvätttider och regler för hur tvättiden används skiljer sig lite mellan fastigheterna.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till TV via Tele2 och internet via Bahnhof.

Bilplats

Det finns två garage i fastigheten som ägs av en samfällighet och administreras av HSB. För kötid/platstillgång och priser kontakta HSB.

Överlåtelseavgift
1208 kr

Pantsättningsavgift
483 kr

Föreningens hemsida
http://mattbandet.se/

OBS! Lägenheten är registrerad som 2 ROK enligt lägenhetsförteckning 

Längehetens indirekta nettoskuld
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Du som köpare förväntas även ha tagit del årsredovisning och stadgar. 


Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Här bor du lugnt och ostört men med Mariatorget och Medborgarplatsens uteserveringar alldeles i närheten. På gångavstånd ligger charmiga och populära Mariatorget och Nytorget med dess stora utbud av caféer och restauranger.
Bra shopping finns att tillgå på närbelägna Götgatsbacken, i Ringens köpcentrum och Skrapan som ligger inom kort promenadavstånd. Promenerar man neråt kommer man till Hammarbykanalens myllrande båtliv. Närhet till flera fina parker som Rosenlundsparken, Vitabergsparken och Blecktornsparken samt fina promenadstråk längs Hammarby sjöstad.
Bra kommunikationer med T-bana, Pendeltåg (Södra station) samt flertalet busslinjer (däribland buss 3, 4, 55, 57, 66, 74 och 96).