BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden

Hertigvägen 8, vån 2

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • 3.995.000 kr / BUD
  • 11676
Värdera din bostad

Beskrivning

VÄLPLANERAD BOSTADSDRÖM MED SOLIG BALKONG!

- Högt fritt läge med lummig utsikt
- Härlig balkong med sol från förmiddag till kvällen
- Flertalet fönster i två väderstreck som låter dagsljuset flöda in fritt
- Vackert kök med moderna bekvämligheter
- Stilrent och helkaklat badrum med badkar
- Genomgående hög standard i hela bostaden, kombinerat med välbevarad charm
- Föreningen har god ekonomi och de större renoveringarna bakom sig
- Övernattningslägenheter och gemensamhetslokal i föreningen
- Till lägenheten hör nyttjanderätten till två källarförråd
- Bostaden är belägen i ett idylliskt läge med närhet till badplatser, centrum, matbutik, tunnelbana och joggingspår.

Varmt välkomna att förälskas i denna bedårande funkisdröm på eftertraktade Hertigvägen! Läget är perfekt på lugn återvändsgata med första parkett mot solens strålar, lummig grönska och vackra byggnader. Bostaden har ett generöst ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som i kombination med ca 2,60 m i takhöjd bidrar till en ljus och luftig känsla. Vidare erbjuds ett ytterst välplanerat hem med solig balkong, slående karaktär, stora rymliga rum och exemplariska förvaringsutrymmen!

Här finns flertalet originaldetaljer välbevarade från byggåret, som vackra fönsterbräden i sten, gedigna dörrar och dekorativ hatthylla. Ljust kök med gott om både förvaring och arbetsytor. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, fläkt och spis med ugn. Här finns även plats för matgrupp. Luftigt vardagsrum med vackra fönsterbräden i sten och med utgång till den soliga balkongen. Behagligt sovrum i generös storlek med gott om plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Invid sovrummet finns en stor klädkammare rymlig nog att användas till kontor. Badrummet är helkaklat från stambytet med badkar. Till lägenheten finns även två rymliga källarförråd.

Brf Rovfågeln är en stor stabil förening med god ekonomi. Föreningen har två gästlägenheter och en nyligen iordningställd gemensamhetslokal som kan hyras av de boende. I källarplan finns tvättstugor, cykelrum samt förråd. Intill fastigheten finns en grönskande bakgård med pallkragar för odlingsintresserade. Sommartid finns sittplatser och grillmöjlighet.

En bostadsdröm som måste upplevas på plats! Hjärtligt välkomna att anmäla ert intresse till ansvarig mäklare!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 314100713. Föreningen Brf Rovfågeln.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 082 kr (Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg ingår. Obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån för bredband ingår ej). Andel i föreningen är 1.01672 %.

Driftskostnad

Totalt 755 kr/mån (9 060 kr/år) varav El 465 kr/mån, Gas 290 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Rovfågeln innehar fastigheterna Rovfågeln 1 och Kungsörnen 1 med adresserna Hertigvägen 2-18 samt Blommensbergsvägen 180-190. Föreningens fyra bostadshus är belägna i Aspudden och uppfördes 1949. Föreningen upplåter 92 st lägenheter med bostadsrätt, samt 8 st med hyresrätt. Föreningen har god ekonomi med en låg belåningsgrad om 5 618 kr/kvm enligt årsredovisning 2021 (beräknat på boyta = bostadsrättsyta + hyresrättsyta). För mer information om föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning.

Utförda renoveringar
I urval har följande skett:
2011 - Stambyte i två etapper varav etapp ett utfördes 2005. Fönsterrenovering med energiglas. Dränering hus C. Allmänna utrymmen förbättrades så som cykelrum och barnvagnsrum.
2013 - Fiberinstallation.
2014 - Bygge av lägenhet i f.d. lokal samt iordningsställande av gästrum.
2015 - OVK, framtagning av underhållsplan, byte av låssystem och färdigställande av pingisrum.
2017 - Portrenoveringar, el-renoveringar (3-fas), porttelefon och nytt styrelserum på Hertigvägen 4.
2018 - Tvättstugor renoverades och erhöll ny utrustning, renovering av förskolans entré, målning av entrédelar samt smidesräcken.
2019 - Ommålning av trapphusen.
2020 - underhållsmålning av fönster och balkongdörrar.
2021 - Fyra nya ståldörrar till yttre entréer, källare och cykelrum. Renovering och ombyggnation av två övertagna hyresrätter. Föreningen har även etablerat två uteplatser på Berget och Bersån. Samtliga vindar är tilläggsisolerade. Nymålade väggar och golv i källargångarna.
2021 - Pannrummet renoverades för att bli till en ny föreningslokal. Samma år påbörjades renovering och ombyggnation av garaget vid Blommensbergsvägen 190, denna tillsammans med två f.d lokaler har precis byggts om till tre nya lägenheter varav två ombildats till bostadsrätter.

Planerade renoveringar

Ekonomi
I dagläget finns ingen beslutad avgiftsförändring. Avgifterna har tidigare år sänkts med 5 % år 2016, 10 % år 2019 samt 10 % år 2021.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har förutom en lummig utemiljö med odlingsmöjligheter i egen pallkrage även två gästrum för uthyrning (200 – 300 kr/natt), tvättstugor (Hertigvägen 16-18), barnvagns- och cykelrum samt föreningslokal. 2021 renoverades även ett tidigare lokalutrymme i föreningen till 4 stycken arbetsrum med bredband, vatten och avlopp vilket passar utmärkt för medlemmen som planerar att jobba hemifrån. Gästrum bokas elektroniskt (bokningstavla/internet). I fastigheterna finns 5 st skyddsrum som omfattas av lag om skyddsrum (2006:545)

Månadsavgift
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg för försäkring. Förening har tecknat en gruppanslutning för bredband med Bredband2 AB. Bredband 1000/1000 Mbit levereras mot en obligatorisk tilläggsavgift på 100 kr/mån. Kabel-tv analogt grundutbud via Tele2.

Bredband och TV
Bredband 1000/1000 Mbit/s via Bredband2 AB och är ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 100 kr/månad. Kabel-tv analogt via Tele2 (grundutbud).

Mark
Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlas nästa gång 2027.

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

Övrigt
Föreningens hus har en högre kulturklassning hos Stadsmuseet vilket innebär att byggnaderna är särskilt betydelsefulla för stadsbilden ur en miljö- och kultursynpunkt. Föreningen har ett vårdprogram för att se till att husen tas hand om, mestadels i exteriör bemärkelse. På Hertigvägen 2 finns förvaring av originalinredning.

Överlåtelseavgift
Betalas av köparen. (2,5% av årets prisbasbelopp)

Pantsättningsavgift
Betalas av pantsättaren. (1% av årets prisbasbelopp)

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Kontaktuppgifter
Hemsida: https://www.rovfageln.se/
Mejl: rovfageln@gmail.com