BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Nytorget

Katarina Bangata 37, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 66 kvm
  • 7.425.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Ställer du höga krav på ditt boende är detta rätt lägenhet för dig. Alla stora renoveringar så som stambyte är genomfört. Här erbjuds allt från sekelskiftesoriginal till moderna och exklusiva materialval. Halvöppen planlösning och balkong.. runt hörnet från Nytorget!

Denna stora och fina tvåa ligger i ett pampigt sekelskifteshus från 1912 mitt i SoFo. Drygt tre meter i takhöjd och höga vackra fönster gör lägenheten ljus och luftig. Det är en mycket trivsam bostad som renoverats varsamt och noggrant i ljusa färger och där de bevarade originaldetaljerna får tala. Det lena trägolvet är lutat och vitoljat och spegeldörrar och djupa nischer sätter karaktär. Kök och vardagsrum ligger i fil med fönster mot den lugna Södermannagatan och sovrummet vetter in mot den fina innergården. Här finns även lägenhetens balkong. Hallen binder ihop alla rum och är rymlig och möblerbar. 

Bostaden helrenoverades under 2014-2015 med ambitionen att kombinera moderna och smarta lösningar med bevarade tidstypiska detaljer. Väggarna är ljust målade; hallen i vitt och övriga rum i ljust grått. Strömbrytare och elkontakter är bytta mot tidstypiska, och alla rum har dimbar takbelysning. Gott om förvaring, både i bostaden och i ett cirka 8 kvm stort källarförråd.

Kök
Ett fint och luftigt parallellkök som platsbyggdes 2015 och kommer från Marbodal. Fronterna är vita och speglade och matchas med stilfulla bänkskivor av kalksten med en stor infälld diskho och modern blandare. På den ena sidan sitter väggskåp ända upp till tak, vilket ger gott om förvaringsutrymmen, och på den andra sidan, där spisen är, är väggen i stället helkaklad, vilket skapar fin rymd. Alla vitvaror kommer från det tyska exklusiva vitvarumärket NEFF och består av en 80 cm bred induktionshäll, 90 cm fläktkåpa (extra effektiv och tystare modell), inbyggnadsugn med varmlufts- och ångfunktion, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Vid fönstret i köket finns utrymme för en rymlig matplats där du även har kontakt med vardagsrummet. Här går det att dra ut bordet för stora middagar.

Vardagsrum
Nås dels från hallen, dels via en stor öppning från köket som ger härlig rymd till rumssambandet samtidigt som det är en trevlig social planlösning. Vardagsrummet är även det ett luftigt rum där du kan ha en stor soffgrupp och andra möbler. För den som vill ha ett större matbord fungerar det också utmärkt.

Sovrum
Stort och rofyllt rum beläget in mot den lugna innergården. Det är ett rum med mysiga vinklar och gott om plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Här finns även en stor platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Förvaringsytan går ända upp till tak och har inredning från Elfa. Rummet har ett fönster och en balkongdörr med eftermiddags- och tidig kvällssol. På balkongen har du utsikt mot gårdsmiljön och plats för bord och stolar. På golvet ligger trätrall och det finns plats för bord, stolar och växter.

Badrum
Stambytt och helrenoverat år 2020 utrustat med tvättmaskin.

Hall
Innanför dörren finns en lång vägg med platsbyggd förvaring för skor och accessoarer. På motsatt vägg finns gott om plats för hatthylla eller krokar. Bakom bevarade vackra spegeldörrar längre in i hallen finns en rymlig klädkammare med praktisk förvaring från Elfa med klädstänger, hyllor och lådor, alltsammans med rörelsestyrd belysning. Ett modernt inre till ett välbevarat yttre. Väggarna i hallen är vitmålade och i taket sitter dimbar belysning.


Sammanfattningsvis en sekelskifteslägenhet för dig med höga krav på ditt boende med hänsyn till stil, läge och skick.

Byggnaden uppförd 1912 är en av kvarterets vackraste, med sin utsmyckade hörnfasad och balkonger med smidesräcken. Bjud in vänner till fest eller middag eller njut av lugnet och utsikten från föreningens festlokal med tillgång till övernattningsrum, bastu och takterrass med magnifik utsikt. Föreningen är välskött, äger sin mark och har en belåning om 5.351 kr/m². Dessutom är stambyte genomfört 2020.

Läget intill Greta Garbos torg, ett stenkast från Nytorget, är utan att överdriva ett av Söders bästa. Här bor du i Södermalms absoluta hjärta, omgiven av restauranger caféer, småbutiker och parker. Sommartid blir Skånegatan en av Stockholms få utvalda gågator, med mysiga uteserveringar och sittbänkar som kantar gatan hela vägen förbi Nytorget och upp till Vitabergen. Smidiga kommunikationer med Medborgarplatsen och Skanstulls tunnelbana samt flera busslinjer på bekvämt promenadavstånd.