BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Bellmansgatan 38, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 76 kvm
  • Såld
  • 6065
  • 973
  • 12530
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga sekelskiftesdröm med tidstypiska attribut i vacker fastighet byggd 1884 med soldränkt balkong och utsikt över takåsarna. Bostaden är väldisponerad med ett ljust vardagsrum med fungerande kakelugn, stilfullt kök med vacker granitskiva och påkostade vitvaror från Bertazzoni och Liebherr, ett stort master bedroom, ett mysigt sovrum eller gästrum och helkaklat badrum med tvättmaskin samt en möblerbar hall. Tidstypiska attribut så som vacker kakelugn, ljusa trägolv i original, speglade dörrar och stora fönsterpartier med djupa fönsternischer ger lägenheten sin charmiga karaktär och enorma ljus. Exemplarisk förvaring erbjuds i stora, vackra och tidstypiska garderober i sovrummen och i hallen. Bostaden ligger i ett lugnt och tyst läge med genomgående planlösning och flertalet fönsterpartier som ger en härlig känsla av rymd. Lägenheten ligger dessutom näst högst upp med vacker utsikt över takåsarna. Sammanfattningsvis är det en av områdets finaste trea i gott skick som renoverats under 2020-2021 och som tar tillvara på sina kvadratmeter och passar utmärkt för såväl paret som familjen.

Lägenheten disponeras enlig följande:

Hall: Välkomnande med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Förvaring finns i två garderober med överskåp. Hallen är möblerbar och rymmer såväl arbetsplats som förvaringsmöblemang. En vacker och praktisk platsbyggd sittbänk finns. Ljusa tapetserade väggar och vackert trägolv som enhetligt löper vidare in i lägenheten.

Vardagsrum: Ljust och stort med plats för såväl soffa, tv-möbel, matbord och övrig önskvärd möblering. Trevligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti samt från vackert spröjsade balkongdörrar. Fungerande kakelugn ger karaktär till rummet. Balkongen ligger i ett högt och fritt läge och rymmer balkongmöbler. Ljusa väggar och vackert trägolv.

Kök: Stilfullt och praktiskt med gott om arbets- samt förvaringsmöjligheter i såväl över- som underskåp och lådor. Ljusgröna luckor och vitt kakel över arbetsbänk i vacker skogsgrön granitskiva. Här vill man bara vara! Härligt ljusinsläpp från två stora fönster som ger villakänsla. Platsbyggd sittbänk finns och även utrymme för matbord. Kökets maskinella utrustning består av spis/ugn, fläkt, kyl (Liebherr), frys samt diskmaskin. Köket renoverades 2020-2021. Ugn, spis och fläkt från Bertazzoni.

Master bedroom: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och annan önskvärd möblering. Exemplarisk förvaring i en stor garderobsvägg. Trevligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Mörkt blåa väggar och vacker trägolv i original.

Sovrum 2: Mysigt och väldisponerat med plats för säng, sängbord, arbetsplats, förvaringsmöbel eller annan önskvärd möblering. Trevligt ljusinsläpp från fönsterpartiet som vetter mot lugn innergård. Praktisk förvaring i en stor garderobsvägg. Ljusa väggar och vackert trägolv i original.

Badrum: Fräscht helkaklat med vi kakel på vägg och ljust klinkergolv. Dusch med vikbara väggar, WC, handfat med kommod samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2022). Badrummet är renoverat under 2017.

Övrigt: - Till lägenheten hör ett förråd. - Nya golv är lagda i lägenheten 2020-2021, förutom i sovrummen där originalgolven togs fram och behandlades. - Elen drogs om i lägenheten i samband med renoveringen.