BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skarpnäck

Flygfältsgatan 35

  • 4 rum och kök
  • 126 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen hem till ett svårslaget gavelradhus byggt 2012 med ett av de absolut bästa lägena i föreningen. Fördelarna med detta hem är många och några utav dem är värda att slå ett extra slag för! Stilfullt kök som med modern utrustning, god arbetsyta på praktisk arbetsbänk & god förvaring bakom de ljusa luckorna. På baksidan finner du en stor och privat uteplats i klockrent sydvästläge där du kan umgås och njuta av solen med familj och goda vänners sällskap! Dessutom har du även en trevlig uteplats på framsidan. Bostaden har en förstklassig planlösning som erbjuder gott om sociala ytor med bland annat ett trevligt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp & matplats. Ljus övervåning med tre sovrum och ett allrum som går att göra om till ett fjärde sovrum. Två fräscha helkaklade badrum båda med dusch och WC samt har badrummet på nedre våningen tvättmaskin & torktumlare! Perfekt för barnfamiljen!

Suverän förening med en utomordentlig ekonomi, låg belåning om 3 951 kr/kvm och god sammanhållning. I avgiften ingår P-plats (laddstolpar installerades 2022), fiberbredband (1000/1000 Mbits) och TV basutbud samt ett tillägg om 270kr/mån för vatten. Fastigheterna i föreningen är från 2012 och är i gott skick så större renoveringar ligger långt bort i framtiden. Här bor du med ett briljant läge med en mysig nyrenoverad innergård med goda lekmöjligheter precis utanför dörren och populära Skarpatorpsskolan, Tornadoskolan & Filosofiska skolan samt ett brett utbud av omtycka förskolor inom promenadavstånd.

Skarpnäck bjuder på goda kommunikationer genom Skarpnäcks tunnelbana på bekvämt promenadavstånd som tar dig in till Södermalm på endast 13 min samt Horisontvägens busshållplats med väldigt goda förbindelser som tar dig till bl.a. Farsta, Hökarängen, Huddinge, Älvsjö & Tyresö o.s.v. I området finns även god service med Hemköp, Ica, Coop, Apotek, flertalet frisörer, flera trevliga restauranger och fik. I närheten finner du även nybyggda Willy:s, Systembolaget, Max & Plantagen i Sköndal. För den som är sugen på att shoppa finns även Farsta centrum i närheten med ett gott utbud på massvis av butiker!

Natursökaren når berömda Nackareservatet på cykel/promenadavstånd. I närheten finns vackra Söderbysjön och Flatenbadet och dess fina badplatser. Utöver elljusspår, utegym, golfbana, badsjöar och trevliga fik kan du utöva en mängd friluftsaktiviteter, som vandring, orientering, skidåkning, skridskoåkning, kanot, svamp- och bärplockning! I närheten ligger även populära Skarpnäcks sportfält som erbjuder fyra stycken 11-spelsplaner med naturgräs, en 11-spelsplan med konstgräs, två stycken rugbyplaner varav en med konstgräs samt en baseboll- och softbollplan. Här finns också en idrottshall med möjlighet att till exempel spela handboll och innebandy. På vintern, när vädret tillåter, spolas en isyta för allmänheten på närliggande Tätorps bollplan.

Anmäl intresse för mer information!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 - 4 sovrum. Lägenhetsnummer G3. Föreningen BRF Flyghallen.

Byggnadssätt

Ventilation: F med återvinning.

Uppvärmning

Värmepump-frånluft (el) & El (direktverkande).

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 764 kr (Fiberbredband 1000/1000 Mbit, parkeringsplats, TV basutbud & tillägg om 270kr för vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

ALLMÄNT

BRF Flyghallen består av 34 radhus på 126 m² fördelat på två våningsplan. Järntorget stod som byggherre med start under våren 2011 och första inflyttningar skedde under fjärde kvartalet samma år. Hela projektet stod klart i början av 2013.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR 

2019 Värmepumparna genomgick service

2022 Målning av fasader   

2022 Taken åtgärdades

2022 Större renovering/upprustning av lekplatsen

2022 Installerat laddstolpar till parkeringsplatserna

KOMMANDE RENOVERINGAR

2023 Laddstolparna beräknas tas i bruk under Q1. Föreningen väntar på Ellevio som ska koppla in strömmen. Kostnad för användning kommer bli 150kr per månad + förbrukning (som kommer prissättas när föreningen kommer igång, troligtvis runt 4sek/KwT. 

2023 OVK

2023 Plantering av växter runt den nybyggda lekplatsen

TV OCH INTERNET

Radhusen är gruppanslutna till Ownit via fiber. TV, telefoni (via IP-telefoni) och bredband hanteras centralt i husets kommunikationscentral. I månadsavgiften ingår bredband 1000/1000 Mbit samt TV basutbud.

EKONOMI

Ekonomin inom föreningen är god och belåningen är låg och enligt senaste årsredovisningen från 2021 låg den på 3 951 kr/kvm. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (info från styrelsen 2022-12-16).

PARKERING

Varje hus har en tilldelad, numrerad plats på en av de två parkeringsplatserna som ingår i månadsavgiften samt fyra parkeringstillstånd från Q Park. Det är inte tillåtet att parkera på andra platser än sin egen. Gästers bilar måste antingen parkeras på den tilldelade platsen eller på gatorna runt omkring området.   

HEMSIDA

http://brfflyghallen.se/   

TRÄGÅRDSGRUPP

Innergården sköts i första hand om av föreningens trädgårdsgrupp som består av en grupp frivilliga medlemmar med intresse för trädgårdsskötsel. Det finns möjlighet för föreningen att köpa in tjänster för trädgårdsskötsel av entreprenör som det finns avtal med men i ett försök att hålla nere föreningens kostnader så har föreningen i så stor utsträckning som möjligt valt att sköta detta själva. Det finns trädgårdsredskap till låns för alla typer av trädgårdsarbete.

EMAIL

Vid frågor till styrelsen går det bra att maila dem på styrelsen@brfflyghallen.se

UPPVÄRMNING

Uppvärmning av bostäderna sker individuellt med frånluftsvärmepump vars drift belastar hushållselen, även värmepumpens underhållskostnader vilar på bostadsrättshavaren. Varje hushåll tecknar enskilt avtal om hushållsel. Byggnaderna är anslutna till allmänt ledningsnät för vatten, avlopp och el. Till varje lägenhet hör en elmätare. Dessutom finns elmätare för fastighetsel samt huvudmätare för teknikutrymme.

SOPHANTERING

Det finns tre stycken sopkärl vid föreningens bägge parkeringsplatser. Dessa får endast användas till husavfall. Parkeringsplatsen belägen vid Horisontvägen har dessutom tre stycken kärl för matkompostering. I kompostkärlen får endast papperspåsar användas.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

Överlåtelseavgiften fakturas till köparen.

ÖVRIGT

Brf innehavarna är ansvariga för sin egna altan.