BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra

Vintrosagatan 1 3tr

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • 2.050.000 kr accepterat pris
  • 2019
  • 375
  • 1276
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en riktigt elegant och modern lägenhet i Hagsätra! Här finner du en trivsam och optimalt planerad tvåa som varsamt renoverats med ett snyggt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Bostaden har perfekt planerade ytor och skicket är utmärkt med också en balkong i bästa solläge. Lägenheten är synnerligen snyggt iordningställd med ljusa färg- och materialval. Ett boende att trivas i året runt med ett ypperligt läge!

- mycket välplanerad
- öppen social planlösning
- toppskick
- närhet t-bana och bussar
- takterrass med milsvid utsikt
- grönskande omgivningar

Vardagsrum
Fint vardagsrum med en härlig atmosfär och sällskapsytor gjorda för umgänge med familj och vänner. Rummet karaktäriseras av det stora fönsterytorna och kontakten med det mysiga köket. I rummet finns plats för soffgrupp och övrigt möblemang. 

Kök
Stilrent kök från Marbodal med fokus på njutning och umgänge. Köket har öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger ett socialt samspel rummen emellan - perfekt för härligt häng med vänner och familj. Köksutrustningen består av kyl/frys, spis med tillhörande ugn, nyinstallerad diskmaskin samt en spisfläkt.  

Sovrum
Det separata sovrummet får plats med dubbelsäng och nattduksbord. Praktiska garderober med tacksamt förvaringsutrymme. Nuvarande säng 180 cm. 

Badrum
Generöst badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp och tvättmaskin vilken lämnas. I badrummet finns även utrymme för klädvård då förberedd plats finns för tvättmaskin. 

Entré
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter och gott om plats för förvaring.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 8072-6021. Föreningen Brf Stubbåkern 2.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.050.000 kr accepterat pris. Månadsavgift 4 245 kr (värme, vatten, förråd ingår). Andel i föreningen är 1.02 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 350 kr/mån.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen tillträdde fastigheten Stubbåkern 2, 2017. Består av 2 flerbostadshus i. Föreningen omfattar 120 st lägenheter på adresserna Vintrosagatan 1-3. Vidare finns 2 st enklare lokaler som är uthyrda. Föreningen disponerar 16 garageplatser samt 46 st P-platser utomhus. Bostadsyta 5 862, lokaler 251 kvm (varav 15 kvm lager och 236 kvm garage). 

Byggår
1958

Ombyggnadsår
2019/2020 

Mark
Föreningens mark är upplåten med tomträtt. Omförhandlas nästa gång 2028.

Genomförda renoveringar
Föreningens två fastigheter Vintrosagatan 1 och 3 har under 2019-2020 blivit omfattande ombyggda. Detta innefattar VA-stambyten, utbyte av elinstallationer, byte av hiss, ventilationsarbeten, ny entréport. Renoveringsarbete i två tvättstugor och två torkrum inklusive flytt av befintlig maskinpark samt inkoppling av denna. Målning av trapphus, utbyte av VA-installationer i källarplan samt iordningställande av förråd på vindarna inkl. målning. 
(Enligt årsredovisningen 2020)

Planerade renoveringar
2021-2023 - Balkonger, renovering/reparation av 50 balkonger.
2026 - Gemensamma utrymmen, utbyte av 4 tvättmaskiner i tvättstugan.
2028 - Tak/takavvattning, utbyte av takpapp 
2028 - Avlopp/vatten, spolning/rensning avlopp 
(Enligt årsredovisning 2020)

Gemensamhetsutrymmen
Vindsförråd. Det finns även tvättstuga i grannhuset och cykel-barnvagnsrum i samma hus.
Takterrass med milsvid utsikt. 

Parkering
Garage: 16 st, 1200kr /mån. 
Parkering: 47 st, 500kr/mån.

TV- och internetanslutning
IP-Only har installerat fibernät i båda huskroppar. Detta betyder att bredband, telefoni och TV är i fibernätet. Boendeinnehavaren kan själv bestämma vilka fibertjänster som passar och dessa tjänster kan beställas via IP-Only.

Ägande
Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%.

Föreningens ekonomi
Förening med lån ca 12 699 kr/kvm. Stora renoveringar gjorda. Finns ca 12 st hyresrätter kvar i föreningen, kan ses som en dold ekonomisk tillgång. 

 

Områdesbeskrivning

HAGSÄTRA - NÄRHET TILL DET MESTA
Området Hagsätra började byggas 1957 och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek med mera. I övrigt finner du även två matbutiker, konditori och olika restauranger. Hagsätra gränsar till Älvsjö, Örby, samt Rågsved och Stuvsta. Vintrosagatan ligger i ett lugnt och naturnära läge med närhet till centrum och allmänna kommunikationer. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. I närheten finner du även Hagsätra idrottsplats.

KOMMUNIKATIONER
På ca 4 minuters promenad har du Hagsätra Centrum där du kan ta tunnelbanans gröna linje. Buss 143, hållplats precis utanför porten mot Liljeholmen tar dig till Älvsjö Centrum på ca 12 min, eller Högdalen. Vid Älvsjö finns flertalet busslinjer samt pendeltåget mot Stockholm Central. Är du bilburen når du från bostaden snabbt flera större trafikleder och tar dig till Stockholm C på ca 10 minuter. Skolor och Barnomsorg

BARNOMSORG & SKOLOR
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.