BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södertälje - Pershagen

Varvsvägen 3D

  • 5 rum och kök
  • 137 kvm
  • 4997
  • 176
  • 7374
Värdera din bostad

Beskrivning

Det är mycket som ska kännas rätt vid köpet av ditt nya hem. De små viktiga detaljerna som ofta gör stor skillnad i vardagen har tagits i beaktning vid uppförandet av dessa radhus. Sväng in till huset och parkera på uppfarten, här finns plats för familjen och gästernas bilar. Direkt när man kliver in i entrén så möts man av en öppen och luftig känsla. Här finns en platsbyggd garderob installerad med speglade skjutdörrar samt en hatthylla som ger rikligt med förvaring till ytterkläder. På golvet ligger en tidlös klinker som återger en lyxig känsla, värt att nämna är att golvvärme är installerad på hela övre och undre plan. 

Varesig du är stjärnkock på ett Michelin-hak eller har makaroner och köttbullar som paradrätt så får köket vem som helst att vilja laga mat. Här har tanke lagts bakom varje detalj och de beigea skåpsluckorna i kombination med den vita bänkskivan i komposit ger en tidlös beundran. Den öppna planlösningen gentemot vardagsrummet är perfekt för sociala tillställningar och nästan ännu bättre fredagskvällen när endast de närmsta är samlade och det är kvalitetstid som står på tapeten. Den maskinella utrustningen består av stor kyl och frys, induktionshäll med fläkt, ugn med kombinerad micro, blandare i rostfritt samt diskmaskin. 

Från köket når du vardagsrummet som som ger stor plats för soffgrupp, matplats för upp till 10 personer samt annat möblemang. Stora glasdörrar med utgång till den makalösa terassen, här finns även en stor gräsyta som nyttjas flitigt under sommaren. Här finns god plats för lounge-del och grill. 

Väl inne i bostaden återfinns ett av badrummen som får gästerna att tappa hakan. Här har man valt en vackert beige marmor-inspirerat kakel. Storleken och färgen på kakelplattorna ger en levande och exklusiv känsla. Här finns även plats för förvaringsskåp, handfat, spegel, dusch, golvvärme samt en vägghängd wc. 

I ostört läge en trappa upp finner du de tre sovrummen, det generösa allrummet och den magiska balkongen. I bästa söderläge avnjuts ett glas iskall saft under sommaren eller varför inte en kopp kaffe under eftermiddagen i maj-solen, du väljer. Här har du en utomordentlig sjöutsikt som inte vill missas för något pris. Det större sovrummet har plats för dubbelsäng med nattduksbord i det större och i de andra två mindre rymmer du enkelt en 140-säng med ytterligare möblemang. God plats för garderobsvägg i vardera rum till förvaring, skulle det inte räcka till finns även en walk in closet för den fåfänge.   

En stor fördel om man är flera i familjen är att det finns två badrum. Det första av dem nås från hallen nedan och är förberett för tvättmaskin och torktumlare. Badrummen är uppförda med med samma påkostade materialval. På övervåningen nås det andra och här finns utrustning som tvättmaskin och torktumlare, golvvärme, vägghängd WC, handfat och spegel. 

Här i underbara Pershagen bor du naturnära invid vatten och grönska i ett område som präglas av bad, båtliv och rogivande lugn. Kommunen planerar att bygga en strandpromenad jämt vattnet i framtiden. Intresserad av din egen båtplats? Föreningen planerar via ett arrendeavtal med kommunen att ha tillgång till ca 14 båtplatser som medlemmar kommer att kunna hyra av föreningen. På sommaren finns fina badmöjligheter och på vintern kommer man lätt ut för att åka skridskor på sjön. Mysiga kvarter där du möts av närheten till vatten, massvis av charm och ett levande närområde med genuin kafé- och restaurangkultur i Södertälje Centrum. Här bor du lugnt men ändå centralt i ett område som verkligen kombinerar det bästa av myllrande stad och avkopplande natur. Promenadavstånd på ca 15 min till station Stockholm Syd som tar dig till Stockholm C på bara 20 minuter. Välkommen! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök . Lägenhetsnummer 4. Föreningen BRF Torpas Pärla .

Uppvärmning

Luftvärmepump .

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 395 kr (Vatten, sophantering och parkering ingår). Andel i föreningen är 7.0331 %.

Driftskostnad

Totalt 1 861 kr/mån (22 332 kr/år) varav Värme 929 kr/mån, El 471 kr/mån, Försäkring 461 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Allmän information 
Föreningens namn: Brf Torpas Pärla
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Markägare: Föreningen äger marken

Byggnadssätt
Kommentar: Platta på mark, stomme i sten, fasad i puts/träpanel, 3-glasfönster och plåttak.

Tomt/balkong/uteplats
Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning
Fiber.

Parkering
Föreningen kommer att erbjuda 1-2 parkeringsplatser per lägenhet. Dessutom kommer föreningen, via ett arrendeavtal med kommunen, att ha tillgång till ca 14 båtplatser som de boende kommer att kunna hyra av föreningen.

Områdesbeskrivning

Pershagen är ett av Södertäljes populäraste villaområde, känt för sitt läge med vacker natur och snabbtåget som tar er från Södertälje Syd till Stockholm på ca 20 minuter. För barnfamiljer så finns både skola F-9 och förskola inom promenadavstånd. Är ni båtintresserade så finns båtplats bara en kort promenad bort och naturreservatet Bränninge erbjuder vackra vyer och fina motionsspår.