BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 8D

  • 2.5 rum och kök
  • 75 kvm
  • 6967
  • 517
  • 2400
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fina etagelägenhet på Kvarnholmen precis intill Stockholms inlopp! Här bor du med panoramafönster mot inloppet med magiskt ljusinsläpp och utsikt över båtarna som passerar. Fantastisk utsikt över Stockholms inlopp helt utan insyn. 

Lägenheten är på 3 rum och kök om 75 kvadratmeter fördelat på två plan i etage med fantastisk panoramavy från hela bostaden. Lägenheten har en rymlig hall med mycket förvaring och har en social öppen planlösning med högt i tak. Modernt fullutrustat kök i anslutning till vardagsrummet som rymmer soffa och matbord för 4-6 personer. Här har du härlig utsikt mot centrala Stockholm och Djurgården. De stora fönsterna sträcker sig över båda våningsplanen vilket ger ett fantastiskt närhet till vattnet och oslagbar känsla utan insyn. Den vackra trappan tar oss upp till lägenhetens övre plan där det stora sovrummet finns. Även här slås man av utsikten och här ryms dubbelsäng, arbetsplats och bra förvaring i garderobsvägg. Intill finns ytterligare ett sovrum som idag används som barnrum. Här ryms säng, skrivbord och lek. Badrummet är helkaklat med fina materialval, dusch med glasvägg, toalett, handfat med kommod, kombinerad tvätt och tork. Lägenheten är genomgående i mycket gott skick med fina materialval. Hela bostaden har vackert parkettgolv och målade väggar.

Kvarnholmen trafikeras av både buss och båt vilket gör det smidigt att ta sig intill stan eller längre ut i Nacka. I området finns även en trevlig närbutik (COOP), sushi, bageri och restaurang. På kajen finns även en glassbar vid namn SNÖ för varma sommardagar. För den träningsbenägne finns två gym (STC) på behändigt avstånd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2.5 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan Egen entré, hiss finns. Lägenhetsnummer 51001. Föreningen Brf Kajplats Kvarnholmen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 393 kr (Värme, kallvatten, en obligatorisk kostnad om 220 kr/mån tillkommer för bredband ingår ingår). Andel i föreningen är 0.4389 %.

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav El 600 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

1 143 285 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Föreningen
Längs kajen vid Stockholms inlopp och med utsikt över Djurgården ligger Kajplats Kvarnholmen. Bostäderna, om ett till fem rum och kök, har öppna och flexibla planlösningar. Majoriteten har balkong eller uteplats och en av Stockholms bästa utsikter. Brf Kajplats Kvarnholmen består av 5 huskroppar med 223 lägenheter och 5 lokaler.

Kommande renoveringar
Inga underhållsåtgärder är planerade då fastigheten är under garantitid - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-03-03.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningens ekonomiska förvaltare 2023-03-03.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har gemensamma takterrasser med magisk utsikt. Det finns även styrelserum, övernattningslägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighetsförråd, rullstolsförråd och kajakrum.

Källarförråd hör till lägenheten, det går även att hyra extra förråd för medlemmarna, kostnad 500kr/mån.

Kabel-TV och Bredband
Bredband, telefoni och TV finns via fiber och leverantör är Telia. Obligatorisk kostnad om 220 kr tillkommer på månadsavgiften.

Parkering
Det finns 179 garageplatser varav 15 MC-platser. Garageplatserna kostar 1470 kr/månad för bil och 525 kr/månad för MC.
I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från Parkman 2023-02-06.

För köplacering kontakta uthyrning@parkman.nu

Övrigt
Varmvatten debiteras efter förbrukning var tredje månad och kommer på första avin i varje kvartal.

Marken
Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift utgår om 2,5 % (1 208 kr) av aktuellt prisbasbelopp och betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift utgår om 1 % (483 kr) av aktuellt prisbasbelopp.

Ägande
Juridisk person godkännes ej som medlem i föreningen.
Föreningen godkänner delat ägande.

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö. Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. 

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola som har en uttalad ambition att göra den till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och är nu sammanlänkad med den nya skolbyggnaden intill. Skolan har klasser från förskoleklass upp till årskurs 9. Det finns också en förskola för cirka 80 barn och ett gymnasium med fyra olika program, läs gärna mer här: https://www.ebbabrahegymnasium.se/

Det finns även ytterligare en förskola i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information: www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
På Kvarnholmen finns ett närcentrum där bl.a. en stor COOP-butik finns, två gym (STC), apotek, bageri, kemtvätt, budbee boxar, pizzeria och olika restauranger. som Crispy Pizza i Kvarnholmen Centrum, Arigato Sushi och Don Felice. I området finns nu även en tandläkare och en väldigt bra vårdcentral som rankats som Nackas bästa samt tredje bästa i Stockholm. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. Läs gärna mer här: https://kvarnholmen.com/tag/kvarnholmens-centrum/ 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 20 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com