BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västerhaninge - Ribbylund

Skarplöts Allé 1A

  • 4 rum och kök
  • 81 kvm
  • 5513
  • 94
  • 2977
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Skarplöts allé 1A och denna exklusiva fyra med stor uteplats i optimalt solläge. Bostaden utmärker sig genom sina genomgående smakfulla materialval i ljusa toner samt generösa fönsterpartier som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Med tre eleganta sovrum, ett stort helkaklat badrum och en kök- och vardagsrumsplanlösning blir det omöjligt att inte förföras av denna pärla! Trots bostadens ungdom har den blivit föremål för upprustning i varje rum för att verkligen dra nytta av potentialen i detta exklusiva hem. Här trivs man garanterat under många år framöver.

Området är perfekt beläget i utkanten av Västerhaninge, omgivet av vacker natur samtidigt som det bara är en kort promenad till pendeltågsstationen och Västerhaninge Centrum med sitt exklusiva serviceutbud. Dessutom finns flera golfbanor och ridanläggningar i närområdet, och Årsta Havsbad, perfekt för avslappnade sommardagar, är bara en kort resa bort.

Varmt välkommen med ditt intresse för detta exklusiva boende

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan BV. Lägenhetsnummer G01. Föreningen Brf BoKlok Blåklockan .

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 6 222 kr (Värme, Vatten, , kabel-TV (grundutbud), ingår). Andel i föreningen är 2.864 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 400 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

502 979 kr

Brf BoKlok Blåklockan är en bostadsrättsförening naturskönt beläget på Skarplöts allé i utkanten av Västerhaninge. Husen stod klara våren 2012. I föreningen finns 42 lägenheter, 14 st tvåor (52 kvm), 14 st treor (69 kvm) och 14 st fyror (81 kvm).

BoKlok är ett koncept utvecklat av Skanska och IKEA med moderna, trivsamma och välplanerade lägenheter med villakänsla i ett litet och tryggt kvarter. Lägenheterna är ljusa, de har högt till tak, öppna planlösningar och stora fönster.

För att hålla nere månadsavgiften så läggs mycket av ansvaret för skötsel, t.ex. trädgårdsvård och snöskottning, på medlemmarna själva. I månadsavgiften ingår värme, vatten, parkering med el-stolpe, bredband 100/100 Mbit, digital-TV och telefoni via Telia.

Parkering
Till varje lägenhet i föreningen hör en egen parkeringsplats med motorvärmare. Utöver dessa har vi flera besöksplatser som är utmärkta med ”Besök”. Vi har även grusade handikapplatser vid hus 7 och 9. Handikapplatserna kan med fördel också användas för på- och avlastning.

Utförda renoveringar i bostaden
2023 Kök (kakel, ugn, micro, fläkt,)
Kyl och frys 2018
Häll 2016
2021 Alla väggar målade
2022 Alla innerdörrar bytta
2022 Ytrenovering badrum samt kommod och tvättmaskin med inbyggd torktumlare
2023 Vit enstavsparkett i alla rum



Rumsbeskrivning

Hall
Ljus hall med goda avhängningsmöjligheter. Väggarna går i ljusa toner och på golven finner vi grå klinkers.

Kök
Bra arbetskök med god förvaring och arbetsytor som uppmuntrar till att testa dina kulinariska egenskaper. Här finner vi plats för matbord. Utrustning såsom: Häll, ugn, fläkt, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Väggarna likaså skåpsluckorna går i ljusa toner och på golven finner vi vit enstavsparkett.

Badrum

Ytrenoverat 2022 helkaklat badrum med duschhörna och tvättdel. Utrustning såsom: WC, handfat med underskåp samt spegelskåp.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med öppen planlösning mot köket, gott om plats för soffgrupp och matsalsdel. Här finner vi även utgången till den fantastiska uteplatsen. Golven pryds av vit enstavsparkett och väggarna är målade i ljusa toner.

Sovrum 1 / Kontor
Ljust sovrum med plats för säng och övrigt möblemang om så önskas. På golven finner vi vit enstavsparkett och väggarna går i ljusa färgval.

Sovrum 2 och 3
Bra sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. På golven finner vi vit enstavsparkett och väggarna går i ljusa färgval.

Uteplats
På baksidan kan man njuta med det större sällskapet i kvällsmål och avsluta kvällarna med grillmys för hela familjen. Stor altan med plats för större möbelgrupper, grillhörna/utekök samt större matplats, här behövs knappt något underhåll!

Förråd
Förråd i länga på framsidan ingår.

Områdesbeskrivning

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, gym, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker. 

Skola, barn- och äldreomsorg
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Både äldreboende och vårdcentral finns i området. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård.

Kommunikationer
Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter.