BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Katarina Bangata 55, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
  • 4.950.000 kr Utgångspris
  • 11979
Värdera din bostad

Beskrivning

Högt läge på 4 tr med fransk balkong - Utsikt med soligt läge - Öppen planlösning - Fönster i två väderstreck samt sovrum beläget mot innergård.

Varmt välkommen högt upp ovanför trädkronorna i ett absolut oemotståndligt solläge med svårslagen utsikt över Lilla Blecktornsparken och Katarina Bangatas kastanjeallé. Här bor du i ett lugnt läge alldeles nedanför SOFO:s mittpunkt Nytorget med stort utbud av restauranger och mysiga caféer. 

På 4 tr med hiss finns här en mycket ljus lägenhet med fönster i två väderstreck, sovrum med plats för dubbelsäng, en social planlösning samt renoverat badrum. Här har du ingen insyn och det jag slås av är vyn från den franska balkongen i vardagsrummet. Med balkongdörrarna öppna har du här trädtopparna nedanför dig och inget annat än öppen himmel ovanför dem. Här får man en känsla av rymd och frihet och med ett soligt västerläge är det lätt att dröja sig kvar här. En ytterligare detalj är att man från sängen ser spiran på Sofia Kyrka.

En stabil och hemtrevlig brf som sedan förvärvet 2004 idag inrymmer 27 lägenheter och en mysig innergård. Ekonomin är mycket bra och föreningen äger marken samt har 2 st hyresrätter kvar som bildar ett dolt kapital. Idag endast lån på 2,7 mil vilket ger en belåningsgrad på 2 052 kr/kvm. Många renoveringar och underhåll är gjorda och stambytet gjordes 1989. Hösten 2023 har fönster renoverats och finansierats med egna medel då föreningen har en stark kassa på 1,2 mil. Extra intäkter inbringas också från 2 st lokaler som hyrs ut.

Varmt välkommen till Katarina Bangata 55 och kontakta mig gärna vid ditt intresse, jag hoppas att vi ses på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Föreningen Brf Vitbetan.

Byggnadssätt

Ventilation: Frånluft. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.950.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 806 kr (värme, vatten och bostadsrättstillägg ingår).

Driftskostnad

Totalt 866 kr/mån (10 392 kr/år) varav El 470 kr/mån, Försäkring 396 kr/mån.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Förening och fastighet
Brf Vitbetan är en stabil och välskött förening som förvärvade fastigheten inkl. mark 2004 med adress Katarina Bangata 55. Föreningen äger marken och är en sk. äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt samt två lägenheter och två lokaler med hyresrätt. Huset ritades av arkitekten Ture Sellman och uppfördes 1929-30. Total lägenhetsyta om 1417 kvm. Bostadsrättsyta 1416 kvm, hyresyta 101 kvm hyreslokalsyta om 141 kvm.

Förvaltare
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Kanold Redovisning AB och fastighetsskötseln sker i egen regi.

Renovering

2023 Renovering av fönster, bekostades med egna medel.

2023 Sopkärl för kompost på gården.

2022 Spolades stammarna i hela fastigheten. Balkongdörrarna på våning 5 restaurerades.

2021 Upprustning av gården påbörjades, nya sopskåp på gården. OVK genomfördes.

2018 OVK, Energideklarerad.

2018 Tvättstuga uppgraderades med nya maskiner.

2014 Byte av en egen undercentral för fjärrvärme.

2009 Målning av trapphuset, entrén, lägenhetsdörrar, vädringsbalkongernas dörrar och ytterdörrar mot gård och gata.

2008 Spolning av avloppsstammarna. Energideklaration, Radonmätning.

2007 Justering av samtliga element, målning och tätning av samtliga fönster och balkongdörrar.

1989 Byte av v/a-stammar, elstigar samt renovering av tak, fasad, fönster och tvättstuga.

Kommande

Inga större planerade renoveringar endast löpande underhåll.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 2,7 mkr, vilket ger en mycket låg belåningsgrad på 2 052 kr/kvm. Avgift/kvm ca 687 kr. Enligt Årsredovisningen 2022, finns en kassa om 1 198 409 kr. Fond för yttre underhåll finns om 1 976 901 kr. Föreningens 2 hyresrätter utgör dessutom ett dolt kapital. Avgifterna höjs med 15% f om 1a april 2024.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum i källarplan, gemensamma vädringsbalkonger och en trevlig gård med utemöbler. I föreningen finns planer på att iordningställa en lokal till en övernattningslägenhet som då skulle kunna användas av medlemmarna. Ett förråd tillhör lägenheten.

Bredband och Kabel-TV
Fiber via Ownit 100/100mbit

Övrigt
V.v. se bifogad årsredovisning för mer utförlig information.

Områdesbeskrivning

Kvarteren häromkring har gamla anor, omskrivet av bl.a. Per Anders Fogelström i "Mina Drömmars Stad" och Holger Rosman. Det vimlar av intressanta namn och platser i omgivningarna kring kvarteren Barnängen - en verklig kulturmiljö att ta del av.

Området är i övrigt mycket lugnt och barnvänligt utan genomfartstrafik men ändå nära till Söders puls. Alldeles i närheten finns populära promenadstråk längs vattnet vid Hammarbykajen samt lummiga grönområden i Vitabergsparken och Lilla Blecktornsparken. Flera förskolor och skolor finns också i närheten. Bra kommunikationer med flertalet busslinjer finns i närområdet som snabbt tar dig till Södermalmstorg vid Slussen och vidare.

I direkt anslutning finns även ett generöst utbud av restauranger, shopping och dagligvaruhandel. Ringens köpcentrum innehåller över 60 butiker. Här finns även Systembolaget och den populära restaurangkomplexet Teatern. Dessutom finns här trevliga lokala restauranger Bleck, Elefantpojken och Dirty Vegan för att nämna några.

Kollektivtrafiken i området är omfattande och erbjuder en mängd lokala busslinjer. Till Skanstull och tunnelbanan är det en kortare promenad.