BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov

Olaus Magnus väg 48

  • 1 rum och kök
  • 24 kvm
  • 1.995.000 kr Utropspris
  • 3585
  • 289
  • 10137
Värdera din bostad

Beskrivning

Letar du efter en inflyttningsklar pärla i ett perfekt läge med stadspuls, kommunikationer och naturen i närheten? 
På populära Olaus Magnus väg 48 hittar du denna smakfullt renoverade etta om 24 kvm som erbjuder ett boende i toppklass, prefekt för dig som ställer krav på ditt boende. Här erbjuds både diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten, ett lätt möblerat rum, renoverat badrum och kök! 

Med bara någon minuts promenad till Skärmarbrink och Globen är det lätt att ta sig till centrum eller till andra områden via Gullmarsplan och Stockholms linjetrafik. Är du bilburen så är det lätt med parkering i området via Stockholmsstads boendeparkering.

Vill du känna stadens puls på närmare håll är det bara en kort promenad till Skanstull och Södermalm. Området kring Skärmarbrink är expansivt och allt flera goda mat- och bageri erbjuds, bland annat Enskede Matbod, Åsushi och Matateljén. Även Bonne femme finns på Blåsutvägen som erbjuder nybakade bröd och underbara bullar!

Alldeles i närheten ligger lugna och sköna Nackareservatet och dess natur, även Sickla sjön och Blåsutparken finns inom gångavstånd. På andra sidan Nynäsvägen finns Avicii Arena och Tele2 Arena med stort utbud av restauranger, affärer och evenemang. Tolv Stockholm erbjuder dessutom en mängd aktiviteter och upplevelser, till exempel äventyrsgolf, bowling och arkadspel.

Se denna lägenhet! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan -1 av 3. Lägenhetsnummer 48-0901. Föreningen BRF Spindeln 2 i Hammarbyhöjden.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr Utropspris. Månadsavgift 2 374 kr (Värme, vatten. ingår). Andel i föreningen är 2.6637 %.

Driftskostnad

Totalt 730 kr/mån (8 760 kr/år) varav El 154 kr/mån, Försäkring 194 kr/mån, Övrigt 382 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnader är individuella och kan skilja sig beroende på förbrukning och avtal. .

Lägenhetens nettoskuldsättning

262 885 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
Brf Spindeln 2 i Hammarbyhöjden består av 18 lägenheter på adresserna Olaus Magnus väg 44-48, samt 4 bostadsrättslokaler. Föreningen ombildades 2016. En underhållsplan upprättades 2019 som sträcker sig till 2033. Det kan bli aktuellt med avgiftsförändring framöver, beroende på räntor och inflation.

Planerade renoveringar
Stambyte i stående stammar planeras inom några år. Föreningen har en stark kassa och planerar inte att ta några nya lån för finansieringen av detta.

Utförda renoveringar
2021 - Fasadrenovering inklusive renovering av ytskikten på samtliga balkonger. Renovering av samtliga trapphus samt ommålning av källarkorridoren. Utbyte torktumlare i tvättstugan. Utbyte elementkranar i lägenheterna. Montering nya tätningslister i samtliga fönster i lägenheterna.
2017- installation av säkerhetsdörrar.
2016/2017- avloppsstammar bytta i källarplanet och relinade från källare upp t.o.m. golvbrunn och till uppstick ur badrumsgolv vid toalett och handfat. I kök är de relinade fram t.o.m. kökets horisontella anslutning mot vertikal stam.
2016 - installation av fibernät.
2016 - Godkänd OVK.
2007 - Byte av värmeväxlare.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till öppet fibernät via Stokab. Bostadsrättsinnehavaren väljer och bekostar själv operatör för TV, internet och telefoni.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren samt en uteplats som medlemmarna kan nyttja.

Pantsättning
Bostaden är pantsatt. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Pantsättningsavgift betalas av köparen.

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Inbjudande hall med plats för ytterkläder och skor. Förvaring i garderober. 

Kök 
Smakfullt renoverat kök med gott om förvaring i överskåp, plats för matlagning på bänkyta och bekvämligheten med diskmaskin. Köket har en öppen planlösning mot rummet. 

Rum 
Välplanerat rum med plats för möblering av säng, matbord och förvaring. 

Badrum 
Badrummet är stort och har smakfullt renoverats. Här finner du tvättmaskin, WC, handfat, dusch samt förvaring i skåp.