BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra

Porlabacken 13, 1 tr

  • 3 rum och kök
  • 61 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Med fritt läge ligger denna charmiga lägenhet med balkong med eftermiddag/kvällssol och utsikt mot gård och härlig grönska. Yteffektiv trea med fantastisk förening och låg avgift.

Brf Stockelden Bandhagen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 49 st bostadslägenheter och 3 st lokaler. Föreningen är mycket välskött med en låg belåning och anses vara bland de bästa i Hagsätra.

Och så läget! I Hagsätra bor man i en välkomnande och lummig del av staden som erbjuder det mesta du kan behöva i form av service, skolor och fritidsaktiviteter. Här händer det mycket, oavsett om du föredrar shopping och stadsliv, skog och natur eller en kombination av båda. Området omkring är skogigt, lummigt och kuperat. Alldeles intill ligger fina promenadstråk och sjön Magelungen som ger en härlig naturnära känsla.

Varmt välkommen till Porlabacken 13, 1tr!
- Den bättre föreningen i området (A).
- Föreningen har ett lågt belåningsgrad på endast ca 2 946 kr/kvm, man har nyligen amorterat bort 6 miljoner av föreningens skuld.
- Låg avgift (värme, Vatten, bredband, TV (grundutbud))
- Källarförråd samt matförråd ingår.
- Stambytt 2013/14.
- Ett stenkast från Hagsätra Centrum med dess kommunikation och service utbud.
- Fräsch och rikligt ljusinsläpp från två väderstreck.
- Funktionellt badrum med tvättmaskin.
- Lätt möblerade rum.
- Utmärkt planlösning.
- Rikligt plats för förvaring.
- Stora renoveringar som, elstambyte, tak renovering (2015) och fasad samt balkonger avklarade (2001).
- Vacker innergård med grillplats att nyttja.
- Föreningen disponerar även 13 st garageplatser (770-900 kr/mån) och 19 st parkeringsplatser (300-500 kr /mån). I övrigt är det fri parkering på kringliggande gator.
- Gemensamma utrymmen: tvättstugor, cykel/ barnvagn/ rullatorförråd, festlokal och innergård med lek och grillplats.
- Fantastiska naturnära såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår. Finns även massor med lekparker och barnens djur på 4-H gården i Bandängen, bara en bit ner för Högdalens centrum, utegym finns.
- Rikligt utbud med service och kommunikationer.

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här finns goda avhängnings möjligheter och  förvaring via platsbyggda garderober i original.

Vardagsrum – Ljust och fri utsikt
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av ett vackert fönsterparti som medför rikligt med ljusinsläpp och härlig fri utsikt, utan insyn. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang, här kommer man även ut till lägenhetens balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner med social öppenhet till köket. 

Solig balkong – Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen som har sol på eftermiddagen finns plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av det fina vädret.

Kök – Standard och funktionellt
Stort kök med fokus på funktion och umgänge. Köket har mycket god förvaring via köksluckor och praktiska arbetsytor med kakel som stänkskydd ovanför. Köksutrustningen består av kyl/ frys, spis/ spisfläkt och ugn. Trevligt ljus-/ luftinsläpp via fönsterparti.

Sovrum 1 – Funktionellt med rikligt ljus
Här finns ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljus. Rummet är luftigt och möbleringsvänligt med plats för såväl enkelsäng samt arbetshörna. Här finns även goda förvaringsmöjligheter som rymmer rikligt med kläder via garderober skåp. 

Sovrum 2 – Stort, ljust och rikligt med plats för förvaring
Tack vare den optimala planlösning rymmer även detta rum en dubbelsäng, arbetshörna och annat möblemang. Det morgonsvala rummet har ett härligt ljusinsläpp. 

Badrum & WC med tvättmaskin
Praktiskt i anslutning till hallen ligger ett trivsamt stambytt badrum med hela kaklade väggar (2015).  Badrumsutrustningen består av duschkabin, wc, handfat med kommod och spegelskåp med spotlights. 

Övrigt
Källarförråd på ca 2-4 kvm samt matförråd finns.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Lägenhetsnummer 1101. Föreningen Brf Stockelden Bandhagen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 344 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 580 kr/mån (6 960 kr/år) varav El 260 kr/mån, Försäkring 85 kr/mån, Gas 235 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

112 983 kr

Föreningen
Brf Stockelden är en äkta förening som innehar fastigheten Stockelden med tomträtt. Föreningen består av 2 bostadshus innehållande 49 lägenheter och 3 lokaler. Föreningen har en välskött ekonomi och har en belåningsgrad på låga 2946 kr/kvm (enligt senaste årsredovisningen).

Kommande avgiftsförändringar
Inga avgiftsförändringar har beslutats.

Gjorda renoveringar
2005 - Fasadrenovering
2006 - Ventilation
2013/2014 - Stambyte badrum och kök
2014 - Taket målades om
2016 - Tilläggsisolering tak
2017 - OVK - godkänd
2018 - Elektroniskt portlås installerades
2021 - Nya tvättmaskiner i tvättstugan
2021 - Radonmätning - ingen anmärkning
2022 - Ny elcentral
2023 - Kärl för matavfall på gården

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar kommande det närmsta året.

Gemensamma utrymmen
På föreningens innergård finns en fin lekplats samt en grillplats för föreningens medlemmar. I källaren finns en välutrustad tvättstuga. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum. Föreningen har även cykelrum, barnvagns- och rullatorrum samt en föreningslokal som kan hyras för exempelvis barnkalas. Samtliga av dessa utrymmen är belägna i port nr 3.

Tv/Internetanslutning
Kabel-TV via Tele2, basutbud ingår i avgiften
Bredband via Tele2, 50 mbit/s ingår i avgiften. Högre hastigheter kan fås till reducerat pris.

Parkering
13 st garageplatser (770-900 kr/mån) och 19 st parkeringsplatser (300-500 kr /mån). I övrigt är det fri parkering på kringliggande gator.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Området Hagsätra började byggas på 50-talet och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra utbud av butiker samt olika serviceinrättningar så som vårdcentral, bank, bibliotek och apotek, matbutiker, konditori och restauranger. I Hagsätra finns även Vantörbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. För den sportintresserade finns Hagsätrahallen, Hagsätra IP, Stuvsta IP samt stora grönområden såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår. 

Högdalen
Högdalen centrum finns inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 2 stationer bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
I Hagsätra Centrum går tunnelbanans gröna linje, som tar dig till centralen på 25 min. Buss 143 tar dig till Älvsjö Centrum på ca 12 min, eller Högdalen. Vid Älvsjö finns flertalet busslinjer samt pendeltåget mot Stockholm Central. Är du bilburen når du från bostaden snabbt flera större trafikleder och tar dig till Stockholm C på ca 10 minuter.

Skolor
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard och bandy.