BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fruängen

Alva Myrdals gata 8, vån 4

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
  • 4.195.000 kr /bud
  • 6215
  • 1039
  • 2672
Värdera din bostad

Beskrivning

Är du ute efter en topprenoverad, inflyttningsklar, lägenhet så behöver du inte leta mer! Dubbla balkonger, en mycket smakfull färgsättning och ett fint ljusinsläpp är vad som kännetecknar det här fina hemmet på Alva Myrdals gata 8! 

Här bor du i en populär BRF med energiklass A och i en modern bostad som har det där lilla extra. Planlösningen är perfekt med sovrummen i ena änden av lägenheten med vardagsrummet och köket avskilt vilket resulterar i trevliga sällskapsytor. Köket är utformat i vinkel och har gott om skåpförvaring. De gråa köksluckorna gör sig fint mot den ljusa bänkskivan i sten och det vita kaklet. En fin och effektfull detalj är industrispegeln som sitter på väggen intill matplatsen. Maskinell utrustning i rostfritt utförande. 
Vardagsrummet har plats för en stor soffa, läsfåtölj, växter och en bokhylla. Från kök och vardagsrum så nås bostadens största balkong. Du har ingen insyn in i lägenheten från den här sidan vilket gör både kök och vardagsrum till en optimal sällskapsyta.
Planlösningen är väl genomtänkt med en alldeles lagom stor hall med gott om garderobsförvaring och lite längre in även en klädkammare.
Bostadens största sovrum har ett rofyllt läge med utsikt över balkongen och föreningens trevliga innergård. Balkongen som nås från sovrummet har plats för en utemöbel och planteringar. 
Det något mindre sovrummet är i bra storlek och har också ett ostört läge. 
Badrummet är även det smakfullt och går i en modern färgskala. Här finns bl.a tvättmaskin, torktumlare och praktiska väggskåp. 

Fruängen är ett populärt och barnvänligt område. Föreningen har en inhägnad innergård och det finns flertalet parker på gångavstånd. Som boende här har man närhet till det mesta. Till Lidl tar det ca 4 minuter att promenera och till Fruängen C ca 10 min. Fruängen C har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, Systembolaget, gym, mataffärer och bra allmänna kommunikationer i form av t-bana och bussar. I centrum finns också Erssons fisk och deli samt den trevliga butiken Handgjort som tillverkar chokladpraliner, tårtor och bakverk. Populära Långbro Värdshus ligger ca 15 min promenadväg bort och är mycket uppskattat av de boende i området.

Hall
Hallen är lagom i storlek och ger ett gott första intryck. På första delen av hallgolvet ligger ett snyggt och praktiskt klinker. Längs ena väggen finns garderober och på motsatt sida finns det plats för en hatthylla.

De två sovrummen samt en av balkongerna
Rakt fram från hallen ligger de två sovrummen, perfekt och privat placerade, avskilda från sällskapsytorna. Det största sovrummet är ett riktigt drömsovrum. Här finns plats för säng och nattduksbord. Längs ena väggen finns gott om garderobsförvaring. Härifrån nås en av de två balkongerna. Balkongen har trevlig utsikt över föreningens innergård och här kan du njuta av morgonkaffet och helgfrukostarna.

Bostadens mindre sovrum tillhör idag familjens lilla son och har även det ett rofyllt läge. Här finns plats för säng, nattduksbord och en byrå.

Badrum
Stort och smakfullt badrum! Längs ena väggen finns en praktisk arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheter finns i de vägghängda skåpen samt i tvättställskommoden. Badrummet är vidare utrustat med dusch med vikbara väggar och WC.

Vardagsrum
Den som gillar öppna sällskapsytor kommer att gilla det här hemmet! Vardagsrum och kök ligger i anslutning till varandra och separerade från sovrummen. De stora fönsterpartierna i kombination med solläget gör sällskapsytorna riktigt ljusa och inbjudande. Plats finns för en stor soffa, tv och annat möblemang såsom en läsfåtölj. Från vardagsrummet nås utgången till balkongen.

Balkong
Den stora balkongen med kvällssol blir till ett extrarum under sommarhalvåret. En utemöbel och en massa växter finns det gott om utrymme för.

Kök
Mycket snyggt kök, perfekt utformat i vinkel! De mörkgråa profilerade köksluckorna och det vita kaklet gör sig fint mot bänkskivan. Intill köksfönstret finns plats för ett matbord för 6-8 personer. Vid större sammankomster går det att duka upp ett långbord tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet.

Renoveringar gjorda av nuvarande ägare:
År 2021
Ny kyl och frys
Ny tvättmaskin och torktumlare
Bänkskiva i sten i köket
Ny diskho och blandare
En del nya köksluckor
Nya fönsterbrädor i kök/vardagsrum
Nya golvlister och trösklar i hela lägenheten
Nya innerdörrar
Ommålning av hela lägenheten
Golvbyte i båda sovrummen
Samtliga badrumsmöbler utbytta (bänkskiva, duschväggar, dusch, kommod, blandare och handfat, spegelskåp, luckor till skåp)
Trägolv på båda balkongerna

År 2022
Ny diskmaskin

År 2023
Ny ugn

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan Vån 4 i hissen, hiss finns. Lägenhetsnummer 132. Föreningen Brf Gyllene Ratten.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.195.000 kr /bud. Månadsavgift 4 318 kr (värme och vatten ingår. Obl. tillägg om 84 kr/mån för bredband och tv grundutbud ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 500 kr/mån. Antal personer: 3. Angivna driftskostnader är schablonmässiga och beräknade utifrån normalår. Tänk på att dessa kostnader kan variera beroende på antal personer i hushållet, levnadsvanor, avtal etc. För tillfället får man räkna med högre kostnader än angivet då framförallt elpriserna gått upp väldigt mycket i pris. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Allmänt om föreningen
Brf Gyllene Ratten bildades 2012 (byggår 2014) och består av två flerbostadshus om 4-6 våningar belägna på Alva Myrdals gata 6 - 8, Lotta Svärds gränd 9 och Wendela Hebbes gata 12-14. Totalt består föreningen av 100 lägenheter.

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skrivs om år 2035.

Uppvärmning sker via fjärrvärme.

Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Storholmen AB.

Internet och TV
Föreningen har nyss tecknat ett nytt gruppavtal med Ownit, vilket utgör ett obligatoriskt tillägg om 84 kr/månad. I gruppavtalet ingår bredband 1000/1000 Mbit/s, telefoni bas samt digital-tv grundutbud. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har cykelförråd samt barnvagnsförråd. Cykelförråd finns på Alva Myrdals gata 6 och barnvagnsförråd finns på Alva Myrdals gata 8 samt Lotta Svärds gränd 9. 

Föreningen har en trevlig innergård med utemöbler samt grill.

Parkering
Föreningen har tillgång till 18 garageplatser och 46 parkeringsplatser. Separat kö. För information om kötid vänligen kontakta styrelsen.
Kostnad för garageplats är 900 kr/månad. Kostnad för p-plats är 400 kr/månad.
På nära avstånd finns gott om parkeringsmöjligheter på allmän parkering (betalparkering).

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. 
Överlåtelseavgift betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Övrigt
För mer information om föreningen vänligen besök deras hemsida:
https://egrannar.se/brfgylleneratten/

 

Områdesbeskrivning

Fruängen
Fruängen är ett riktigt populärt område med blandad bebyggelse där charmiga äldre fastigheter samsas med modern arkitektur. Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!

Kommunikationer 
Fruängen har bra allmänna kommunikationer. Med t-banans röda linje tar du dig till Liljeholmen på ca. 9 minuter, Hornstull ca. 11 minuter och Stockholm C ca. 19 minuter. Flertalet busslinjer trafikerar också här, bl.a buss 173 som tar dig till Kungens Kurva och IKEA eller i motsatt riktning till Älvsjö station. 

Service och butiker
Charmiga Fruängen centrum är ett stadsdelscentrum med låga fastigheter som byggdes på 60-talet. Här finns flertalet butiker, caféer, restauranger, mataffärer, apotek och Systembolaget. Under 2012 moderniserades centrumet med bl.a ny belysning, nya fasader och nya uteserveringar. 

I centrumet finns också Erssons fisk och deli och lite längre bort charmiga butiken Handgjort som bl.a egentillverkar chokladpraliner.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen.

Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 

I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  

För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.