BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älta

Lovisedalsvägen 172

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
  • 2.100.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

* ACCEPTERAT PRIS 2.100.000 KR! * ÖPPEN VISNING Söndag 28 april kl 12:30-13:00 * 

Nu saluförs denna ljusa och moderna 2:a i toppskick med mysig fransk balkong!

Via säkerhetsdörr välkomnas du av en trevlig och rymlig hall med plats för avhängning och garderober. Från hallen nås bostadens stora badrum som är helkaklat med klinker i grått. Här finns en stor dusch, handfat, vägghängd toalett, handdukstork, inramad spegel med integrerad belysning, tvättmaskin och torktumlare från Electrolux med praktisk arbetsbänk samt vita överskåp med handtag i brunt läder för en lyxigare känsla. Fina knoppar och andra detaljer i koppar från Tapwell.

Det snygga köket från Vedum kommer med luckor i grått och svarta handtag med industrikänsla, vitt kaklat stänkskydd, bänkskiva i vitt, integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och gott om arbetsytor och förvaring i form av lådor och skåp. Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet som är lättmöblerat och rymmer soffa, matbord för 4 personer samt annan valfri möblering. Vardagsrummet bjuder på ett magiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt utgång till en mysig fransk balkong!

Intill vardagsrummet ligger bostadens sovrum som har plats för en större säng, sängbord, byrå eller annan valfri möblering. Härifrån når man en lyxig walk-in closet som rymmer det mesta i klädväg. 

Bostaden har en genomgående vitpigmenterad enstavsparkett från Kährs, fönsterbänkar i granit och väggar som är målade i en varm beige ton i hall och vardagsrum och en behaglig ljusgrå ton i sovrummet. Här har du en yteffektiv bostad med högkvalitativa och sobra materialval som har precis varenda kvadratmeter på rätt plats! Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen disponerar 68 bostadsrätter och 44 parkeringsplatser som går att hyra för 400 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det en separat kö. 

Här bor du ett trivsamt och lugnt nyproducerat område med närhet till flera sjöar, natur och närservice. Här finns också väldigt bra kommunikationer, precis utanför huset går bussar som tar dig till Gullmarsplan (801 och 816) och även andra bussförbindelser till Nacka Sjukhus (821) och Tyresö centrum (816). En kort promenad bort till Ekstubben så kan du även åka buss 401 till Slussen via Sickla. Sickla köpkvarter, Nacka Forum samt Tyresö Centrum och Farsta Centrum är fyra stora köpcentrum som ligger inom kortare bilavstånd från Älta. Närmste mataffär är Willys Tyresö, Lidl Tyresö eller Ica Nära i Älta centrum.

Varmt välkommen på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 0 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 1006A. Föreningen BRF Livia .

Uppvärmning

Bergvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.100.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 3 923 kr (Värme, vatten samt kabel-TV via Telia (Basutbud). En obligatorisk kostnad för bostadsrättstillägg tillkommer på avgiften med 20 kr/mån. ingår). Andel i föreningen är 1.32431 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Observera att driftskostnaderna är uppskattade och kan variera.

Lägenhetens nettoskuldsättning

395 061 kr

Överlåtelseavgift

1 872 kr. Betalas av köparen.

Brf Livia är en nybyggd förening som består av 2 flerbostadshus belägna i hjärtat av Södra Hedvigslund i Älta och med totalt 68 lägenheter. Husen byggdes 2016-2017 med Lindbackens fastigheter som byggherre i samarbete med Einar Mattsson.

Husen har tre bostadsvåningar samt källare. Lägenheterna har 1-4 rum och kök, i varierande storlekar, med harmoniska skandinaviska toner och med noga utvalda material.

I husens entréer möts du av eleganta genomtänkta detaljer som till exempel en välplacerad sittbänk, specialritad för Brf Livia. Korridorerna är inredda med en snygg och slitstark textilmatta som ger en varm och hemtrevlig känsla. Vid varje lägenhetsdörr finns lägenhetsnummer i utstansad rosékoppar ger en uppgraderad hotellkänsla.

Alla våningsplan inklusive källarplanet nås med både hiss och trappa. På entréplanet i varje trappuppgång finns postboxar, medans morgontidningen levereras till det tidningsfack som finns utanför varje lägenhetsdörr. Varje lägenhet har ett tillhörande förråd i källaren.

För de som cyklar och är miljömedvetna finns även ett stort cykelförråd med arbetsbänk i föreningen.

Utomhusparkering finns att hyra i anslutning till föreningens hus. Kostnad ca 400 kr/mån. 

Föreningen har under 2022 anlagt nya parkeringsplatser varav 8 st har el-laddningsmöjligheter.

Föreningen har uppvärmning via Bergvärme och ventilation med mekanisk frånluft med tilluft via yttervägg och radiatorer.
I Hedvigslund finns Hedvigslundsparken där du kan promenera längs en slingrande kanal eller äta picknick vid dammen och i närområdet hittar du bollplaner, badplatser, tennisbanor, motionsspår, skidspår, skridskobanor, en 9-håls golfbana och ett av Stockholms populäraste MTB-områden, som snabbt gör detta till ett förlovat land för dig som lever ett aktivt liv.

Utanför Brf Livias två hus finns en busshållsplats med täta kommunala förbindelser.

I närområdet finns det flera grundskolor och förskolor, den populära förskolan Pysslingen ligger till och med i samma kvarter. I Ältacentrum finns allt du behöver för en smidig vardag, och dessutom finns Sickla Köpkvarter endast 15 minuter bilfärd bort.

Fiber finns indraget med möjlighet att välja mellan flera internetleverantörer.

Utöver årsavgift tillkommer avgift för bredband, abonnemang/samtalsavgifter telefoni, samt el.

Antal lägenheter
68
Parkering
44 parkeringsplatser finns i anslutning till husen. Dessa kan hyras till en kostnad om 400 kr/mån
Äkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter ej juridisk person

Områdesbeskrivning

I Älta - Södra Hedvigslund - den nya stadsdelen som färdigbyggt kommer att bestå av 400 nya familjer. Vi började 2008 att bygga de första husen på en skogshöjd och har sedan fortsatt i delen som kallas trädgårdsstaden. Bygnationen beräknas vara färdig 2017. Bebyggelsen är varierande med både friliggande villor, par-, kedje- och radhus samt lägenheter. Alla bostäder har tillgång till en egen täppa och stor omsorg läggs på de offentliga platserna.

Hedvigslundsparken
Hedvigslundsparken som bjuder på aktiviteter för både unga och gamla och blir en plats för lek och rekreation. Du kan promenera längs en slingrande kanal, ha picknick vid dammen eller spela bollspel på allaktivitetsplen eller grusplanen. Det finns även en skateboardramp, utegym samt småbarnslek med sandlåda och gungor.
Parken är inte bara vacker utan fyller också en viktig funktion genom att ta hand om dagvattnet i området.

En del av Älta
Älta är ett uppväxt och trevligt bostadsområde med blandad bebyggelse med villor från tidigt 1900-tal till nyproducerade bostäder. Området gränsar till Erstavik och Nacka naturreservat som genomkorsas av Sörmlandsleden. I Älta finns flertalet badmöjligheter såsom Ulvsjön och Ältasjön samt ishall, fotbollsplaner och idrottsplats. Det är heller inte långt till Erstaviksbadet eller Hellasgården med motionsanläggning, bad och café.

Kommunikation
Från Älta är det enkelt att ta sig in till stan med buss, antingen med buss 401 till Slussen via Sickla Köpkvarter eller med buss 840 mot Nacka Strand via Planiavägen där du byter till Saltsjöbanan mot Slussen. Föredrar man att cykla finns det fina cykelvägar som går hela vägen in till Stockholm city. Med bil tar det cirka 15-20 minuter in till stan.

Natur och fritid
Bor man i Älta har man hela den gröna härligheten in på knuten och möjligheterna till utesport och motion är oändliga! Nackareservatet har många mil av motions- och skidspår. Vintertid finns möjlighet att åka skridsko på någon av de närbelägna sjöarna såsom Strålsjön, Sandasjön, Ältasjön eller Ulvsjön.

Affärer och Restauranger
Närmaste köpcentrum är Älta centrum, här finns mataffär, restauranger, apotek och hälsoservice som bland annat barnavårdscentral och gym. Det är heller inte långt till köpcentrumen Sickla Köpkvarter och Nacka Forum, båda med ett stort utbud att erbjuda när det gäller shopping. I Sickla Köpkvarter finns även biograf och Dieselverkstaden. Det är inte heller långt till Tyresö Centrum med ett bra utbud av butiker och service.

Skolor och Barnomsorg
Runt om i Älta är valmöjligheten av förskolor stor. I närområdet finns det flera grundskolor, bland annat Älta skola (F-6) och Stavsborgsskolan (7-9). Besök gärna www.nacka.se för aktuell information om barnomsorg och utbildning i Nacka kommun. Här finns även fakta om vart det för tillfället finns lediga förskoleplatser.