BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Alingsåsvägen 8

  • 2 rum och kök
  • 47 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

- Smakfullt renoverat kök från 2021 
- Balkong i sydväst
- Fönster och balkong mot grönska
- Helt utan insyn 
- Genomgående ljusinsläpp
- Välplanerade kvadrat
- Stabil och välskött BRF 
- Ett stenkast från naturen
- Tre minuter till tunnelbana 

Från det vackra trapphuset på våning två kliver ni in i ett hem som erbjuder er en symbios mellan smakfulla renoveringar och bevarad funkiskänsla! Däribland ett flödande ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, högt i tak, fönsterbrädor i marmor, smakfullt renoverat kök med diskmaskin, originalparkett, golvvärme i badrum. Allt detta i ett fritt läge utan insyn med grönskande väggar utanför fönstren som omger fastigheten. Balkongen som badar i grönska blir en naturlig förlängning av boytan från tidig vår, sent inpå hösten. Här letar sig solens strålar sig igenom bladverken och ger både ljus samt behaglig värme under sommarens varmare dagar. Lägg dessutom till att föreningen har en mycket trevlig innergård -  given för härliga grillkvällar. Ett perfekt boende som passar singelhushållet, paret såväl som den växande familjen! 

Lägenheten ligger med oslagbart läge med närhet till både Hammarbyhöjdens centrum, stadens puls och till Nackareservatet. Från bostaden nås både skidåkning, bad och promenader i naturen på några minuter. Sicklasjön erbjuder fina möjligheter till långfärdskridskor på vintern och på sommaren är det bara en kort promenad till svalkande klippbad eller till närmsta badbrygga.

På några minuters promenad nås även Hammarbyhöjdens centrum med sitt utbud av service. Här finns mysiga fiket Fraterno, restauranger, mataffär, bageri, kiosk, blombutik, kemtvätt, apotek, gym och bankomat mm. Tunnelbanan ligger ca 400 meter bort från bostaden och tar dig till Stockholms innerstad på ca 10 minuter. 

Får inte missas! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Föreningen BRF Skolmästaren 5.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 981 kr (Värme, vatten och kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 7.0175 %.

Driftskostnad

Totalt 974 kr/mån (11 688 kr/år) varav El 428 kr/mån, Försäkring 177 kr/mån, Övrigt 369 kr/mån. Driftkostnader är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

263 025 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 210 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

480 kr.

Brf Skolmästaren 5 består av en fastighet med 14 lägenheter i, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Utförda renoveringar
2022 Ny kallvattenledning utanför fastigheten (utbyte trasigt rördel c:a 1 m)
2020-2022 Renovering av 4 badrum i föreningen (ej på Alingsåsvägen 8)
2019 Ny fjärrvärmecentral
2017 Avstängningsventiler i källaren bytta
2015 Nya tvättmaskiner i tvättstuga
2014 Stamspolning
2008 Säkerhetsdörrar och fastighetsboxar installerades
2007 Balkongrenovering
2005 Byte och renovering av elstigar (trefas)
2001 Stambyte, tvättstugan renoverades
1996 Fjärrvärme
1989 Tilläggsisolering

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade de närmsta åren.

TV
Kabel-Tv via Tele2, ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga och ett gemensamt cykelförråd i källaren. Cykelställ finns på gården där föreningen har en gemensam uteplats med trädgårdsmöbler och grill.

Parkering
I området råder boendeparkering via Stockholmsstad om ca 500 kr/mån.

Mark
Fastigheten Skolmästaren 5 innehas med tomträtt tom 2029-03-31.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande.

Pantsättningar
Bostadsrätten är inte pantsatt. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Skolmastaren5@gmail.com

Rumsbeskrivning

Allmänt 
Genomgående har bostadens ytskikt renoverats i form av målning av väggar, tak och lister. Även golven som är i original har slipats. 

Entréhall

Rymlig och inbjudande hall i en härlig varm rosa kulör. I hallen finns plats för ytterkläder och skor samt förvaring i platsbyggd garderob från byggåret. Från hallen nås badrum, kök och vardagsrum. 

Badrum 
Stilrent badrum med kaklade väggar och golv i natursten med golvvärme. Badrummet är utrustad med badkar och handdukstork, samt nytt handfat, spegelskåp och WC från 2023. Här finns även ett praktiskt vädringsföngster som inbringar ett fridfullt ljus.

Kök 
När ni kliver in i köket möts ni av ett varmt ljus från fönstret som vetter mot grönska. De gröna tonerna plockas upp i kökets fronter som går i en varm grön kulör. Här har ni ett kök som renoverats under 2021 med eftertanke och fingertoppskänsla. Arbetsytan i köket är generös, likväl förvaring som finns i över- och underskåp. Detta kök bjuder in till såväl matlagning som härliga middagar intill fönstret vid det platsbyggda barbordet. Här har ni verkligen allt som kan tänkas önskas i ett kök.
Den maskinella utrustningen består av spis, ugn med kombinerad mikro, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. 

Vardagsrum 
Generöst rum som erbjuder sociala ytor och bjuder in till möblering med stor soffa, fåtölj, förvaringsmöbler, skrivbord, matbord med stolar etc. En självklar plats för umgänge med vänner och familj! Fönsterpartiet vetter ut mot träd och grönska och ger rummet en härlig rymd samt känsla. Här har ni absolut ingen insyn! Från vardagsrummet nås bostadens underbara balkong. 

Balkong
Underbar balkong mitt i den grönskande oasen av träd! Dessutom i bästa sydvästläge med sol från tidig förmiddag till solnedgång. Här har ni verkligen en given plats för avkoppling. Idag är balkongen möblerad med en skön soffa, bord och fåtölj i en fin inramning av röda pelargoner.

Sovrum 
Här vaknar ni med en vy mot riklig grönska och solens första strålar. Vackert ljusinsläpp präglar sovrummet och fönstret vetter i direkt grönska utan insyn. Sovrummet är harmoniskt och erbjuder gott om plats för stor dubbelsäng. Förvaring finns i de platsbyggda garderoberna från fastighetens byggår. 

Förråd 
Till bostaden hör ett källarförråd. Cykelställ finns på gården och cykelförråd i källarplanet. 

Övrigt 
På den lugna innergården har föreningen en gemensam uteplats med trädgårdsmöbler och grill.