BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Sickla - Nacka

Atlasvägen 35

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fina 3a i Sickla!

Här bor du på lugn återvändsgata med ostört läge och balkong i söderläge.

Du välkomnas in i rymlig hall med plats för avhängning i garderob med skjutdörrar. Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig och här ryms större soffgrupp och övrig önskad möblering. Stora fönster och fransk balkong mot lummig baksida utan insyn. Modernt kök med luckor i vitt, bänkskiva i vitt samt helkaklat stänkskydd upp till tak i vitt. Vitvaror såsom integrerad kyl & frys, varmluftsugn och induktionshäll samt fläkt i rostfritt. Köket rymmer matbord för ca 6 personer och här tar du dig ut på balkongen som rymmerloungemöbel. Här njuter du av solen hela dagen i soligt söderläge. Intill ligger det stora helkaklade badrummet med klinker i grått och kakel i vitt. Här finns dusch med duschvägg i glas, handdukstork, vägghängd toalett, handfat med kommod samt tvättmaskin. Master bedroom är stort och ljust med samma lummiga utsikt utan insyn. Här ryms stor säng och förvaring. Bostadens andra sovrum används idag som gästrum och arbetsrum. Här ryms säng, skrivbord och förvaring utan problem. 

Föreningen har väldigt god ekonomi med en kvm/belåning om 5 978 kr. (Uppgift från årsredovisning 2021).

Här bor du i ett omåttligt populärt och barnvänligt område med närhet till badplats, tennis- och boulebanor och promenadstråk. Mycket bra kommunikationer med buss till slussen på ca 10 min. Sickla Köpkvarter ligger nära med sitt stora affärs- och restaurangutbud samt Saluhall och bio. I Sickla Köpkvarter finns dessutom Dieselverkstaden, ett kulturcentrum med mängder av aktiviteter för alla åldrar och intressen. Populära Lekland finns dessutom för barn i alla åldrar. Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcenter, ligger också nära. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1. Lägenhetsnummer 1140. Föreningen Brf Atlasbacken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 257 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.77115 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
1958-1960

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Atlasbacken är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2010. I föreningen finns totalt 168 lägenheter, 151 bostadsrätter och 15 hyreslägenheter (okt 2022) samt fyra hyreslokaler. Total bostadsyta är 10 012kvm. 

Utförda renoveringar
2012-2014 - Stambyte och badrumsrenoveringar.
2012-2014 - Omdragning av elledningar samt nya kontakter.
2012-2014 - Byte av samtliga radiatorventiler.
2013 - Tvättstugan har renoverats i det övre huset.
2013 - Tvättstugan har renoverats i nedre huset.
2013 - Målning av tak på föreningens fastigheter.
2014-2015 - Målning av samtliga trappuppgångar samt byte av elarmatur till LED belysning i trappuppgångar, källargångar och utomhusbelysning.
2016 - Asfalterings- och vissa omdräneringsarbeten på baksidan av övre fastigheten. 
2017 - Nya garageportar och asfaltering och planteringar. 
2018/2019 - Dräneringsarbete på nedre huskroppen färdigställs. 
2018/2019 - Balkongbyggnation på övre huskroppen färdiggställs.
2019 - Taksäkerhetsutrustning installerades på föreningens tak för att möjliggöra takskottning. 
2020 - OVK.

Kommande renoveringar
Under våren kommer relining i båda fastigheterna ske - uppgifter hämtade från föreningen 2023-01-31.

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften höjs med 6 % från och med 2023-04-01 - uppgifter hämtade från föreningen 2023-01-31.

Tv och bredband
Tele2 och Telenor förser området med ett kanalutbud för TV samt möjlighet till IP-telefoni och Internetuppkoppling. Abonnemang tecknas enskilt av den boende.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykelförråd-/barnvagnrum finns i nedre huset i varje trappuppgång och källare. I det övre huset (29-37) finns cykel-/barnvagnsförråd enbart i källare.
Det finns en tvättstuga i varje hus. På baksidan av Atlasvägen 37 finns en grovtvättstuga med separat bokning för samtliga boende i föreningen.

Parkering
Föreningen har 33 parkeringsplatser med separat kölista (300:-/mån/p-plats). Föreningen har även 36 varmgarageplatser med separat kölista (750:-/mån/garage). I övrigt är det boendeparkering enligt gällande kommunala parkeringsbestämmelser på Atlasvägen (se www.nacka.se/parkering).

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
En överlåtelseavgift om 1338 kr betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift 535 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://www.atlasbacken.se/

Områdesbeskrivning

OMRÅDE
Lägenheten är belägen i närmiljön av en mycket eftertraktad idyll vid Sicklasjön precis i kanten av storstaden. Några minuters promenad från lägenheten finns en sandstrand och ett flertal bryggor samt en trevlig strandpromenad. I området finns kvarterskrog, tennisbana, boulebanor samt fina lekplatser för barnen och två stycken förskolor. Nära till Hammarby slalombacke och fina strövområden vid Nackareservatet med både motionsslingor och badsjöar. Gångavstånd till Hammarby sjöstad med ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker, skolor och daghem.

KOMMUNIKATIONER 
Från Sickla finns det mycket goda kommunikationer dygnet runt. Till Slussen med kollektivtrafik kan du välja mellan följande kommunikationer. Du kan ta buss 401, 403 eller 71 mot Slussen, vilket tar 12 respektive 15 minuter och hållplatsen är precis utanför lägenheten. Du har även flera andra resval på 5-10 minuters gångavstånd, som t ex Saltsjöbanan till Slussen, på ca 8 minuter. Tvärbanan mot Alvik via Gullmarsplan är även ett kommunalt alternativ där stationen Sickla Udde ligger på ca 700 meters gångavstånd. Om ni nu tagit den vackra promenaden hit finns även möjligheten att fortsätta ner till kajen för sjötransport in mot staden med MS Emelie som avgår från Luma-Bryggan med slutstation Nybrokajen via södermalm och Djurgården. För mer detaljerad information, besök www.sl.se

SERVICE 
Intill området ligger Sickla Köpkvarter med ett stort utbud av butiker och service. Här finns bl.a. matbutiker, inredningsstråk, modebutiker, gym, restauranger, caféer, systembolag, livsmedelshall, vårdcentral och apotek. Dieselverkstaden erbjuder kultur av olika former bl.a. klätterverkstad, bibliotek och SF biograf med 5 salonger. BARNOMSORG Barnomsorgen - både i kommunal och privat regi - är väl tillgodosedd, så även i närområdet. Mycket bra grundskolor och gymnasier i Sickla och Nacka. Vidare info: www.nacka.se

Detta lugna område är beläget på en platå mellan Sickla Sjö och Sicklas stora köpkvarter med en mångfald av affärer, klädbutiker, gym samt restauranger och biograf. Det strategiska läget med närhet till bussar, tvärbanan och Saltsjöbanan tar dig till Slussen på 10 minuter. Badsjö med sandstrand och badbryggor ligger in på knuten. Nackareservatet och Hellasgården med härliga strövområden och motionsslingor finns på kort promenadavstånd liksom Hammarbybacken. Detta boende är en eftertraktad pärla.