BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Östgötagatan 19, 1tr

  • 3 rum och kök
  • 83 kvm
  • 9.650.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna fantastiska och pampiga våning från sekelskiftet med balkong och vackra kakelugnar i välbevarad fastighet från 1885 invid Mosebacke och på toppen av långsträckta Östgötagatan. Här välkomnas ni av en välbevarad samt spatiös våning med 3 rum och kök med gott om vackra originaldetaljer så som trägolv, vackra snickerier, höga fönsterpartier, generös takhöjd (3.22m) och dubbla pardörrar. Med ett eftertraktat läge råder här ett sällsynt lugn samtidigt som myllrande Götgatan och Slussen nås i direkt närhet. 

Här bor ni med ett ogenerat hörnläge med balkong mot den lugna innergården. Lägenhetens kök, badrum och ytskikt har samtliga genomgående och omsorgsfullt renoverats de senaste åren till ett inflyttningsklart boende. Köket är verkligen hemmets hjärta med sina fina och stilrena materialval och ett platsbyggt skafferi. Det inbjuder till matlagning och har plats för större sällskap kring matbordet. Härifrån nås även utgången till den mysiga och privata balkongen att avnjuta morgonkaffet och lunchen på till skön förmiddagssol.

Lägenheten har genomgående fina ytskikt, med noggrann färgsättning och ljusa trägolv. Våningen karaktäriseras av fint bevarade detaljer såsom hela två kakelugnar (varav en fungerande), höga golvsocklar, takstuckaturer, dubbeldörrar och djupa fönstersmygar.  Lägg därtill pampiga rum i fil och en takhöjd på ca 3,22 m. Planlösningen har optimerats med flytt av köket som blivit större. Masterbedroom med kakelugn och plats för arbetsplats om man så vill. Ytterligare ett sovrum med garderob och charmiga äldre detaljer. Platsbyggd bokhylla i vardagsrummet, stora sociala ytor och en genomgående och mycket trevlig planlösning med rundgång och fina siktlinjer.

Bostadsrättsföreningen Sturen Mindre 2 är en välskött, äkta förening som äger marken och som de senaste åren genomgått genomgripande renoveringar. Föreningen har en gemensam trevlig innergård med trädgårdsmöbler och grill om sommaren. Vidare har föreningen två lokaler som innebär intäkter till föreningen.

Området kring Mosebacke betraktas i många ögon som Södermalms mest eftertraktade läge. Kvarteren karakteriseras av vackra gamla sekelskiftesbyggnader, genuin atmosfär och mycket grönska – en lugn oas och ändå nära Södermalms folkliv. Runt knuten ligger Götgatsbacken som året runt är gågata med kontinental stämning och många mysiga caféer, restauranger och uteserveringar. Det här är en plats för den som vill bo centralt, men i lugna kvarter.