BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kvarnholmen

Kvarngränd 9, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna fina 2:a i toppskick med en härlig inglasad balkong belägen på omåttligt populära Kvarnholmen! Ett fantastiskt, sjönära läge - mitt emot Djurgården. Lägenheten bjuder på ett stilrent och funktionellt boende med en genomtänkt helhet som skapar de bästa förutsättningarna för ett bekvämt vardagsliv. Lägenhetens genomgående planlösning med lättillgängliga rum i kombination med generösa fönsterytor skapar en ljus och luftig atmosfär.

Man välkomnas av en rymlig hall med praktiskt och snyggt klinkergolv, gott om plats för avhängningsmöjligheter direkt in till vänster samt en garderob. Stort och fräscht badrum med alla moderna bekvämligheten såsom duschhörna med glasvägg, tvättmaskin/torktumlare, kommod, handdukstork och bra förvaring i skåp. Bostaden har ett stort sovrum som nås från vardagsrummet och här har man plats för 180cm säng, nattduksbord samt förvaring i form av garderobsvägg. Vardagsrummet har en öppen och social planlösning mot det stilrena köket. Här har man gott om plats för en större soffgrupp, matbord och annan valfri möblemang efter smak. Från vardagsrummet når man bostadens stora och härliga inglasade balkong som blir som ett "extrarum" där man har gott om plats för en lounge-grupp, växter eller annan valfri utsmyckning.

Lägenheten erbjuder en genomgående mycket hög materiell standard med bl.a. fullutrustat kök, ekparkettgolv och fina fönsterbänkar. Samtliga ytskikt går i sobra och väl genomtänkta färgval, vilket bidrar till en genomgående smakfull finish. Lägenheten har ett stort tillhörande förråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 1202. Föreningen BRF Nya Kvarnen 1.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 496 kr (Värme, kallvatten, obligatorisk kostnad om 220 kr för tv och bredband. ingår). Andel i föreningen är 0.01281 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att driftskostnader är uppskattade och därmed kan variera.

Byggnadsår
2013-2014

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Nya Kvarnen 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2013 och upplåter 57 bostadslägenheter samt två lokaler (café/kontor). Föreningen äger marken.

Föreningen är delaktig i 6 st gemensamhetsanläggningar som omfattar garage med tekniska anläggningar samt väg, gångstråk och anordning för omhändertagande av dagvatten, vatten- och spillvattenledning.

Utförda renoveringar
Takterassen ovanpå Kvarngränd 9 förseddes med glasade väggar 2016 för att skydda mot vind. Inga övriga utförda renoveringar har utförts då fastigheten är uppförd 2013/2014.

Kommande renoveringar
Föreningen har inte beslutat om någon större kommande renovering - uppgifter hämtade från föreningen 2022-05-05.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två takterrasser med Nackas kanske bästa utsikt över Stockholms inlopp och staden. Här finns också garage, föreningslokal/övernattningslägenhet (lokalen kostar f.n 300 kr/natt att hyra), två cykelrum samt barnvagns/rullstolsförråd.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play för kabel-tv, bredband & IP-telefoni. Separat obligatorisk kostnad om 220 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Bilplats

Föreningen upplåter 49 garageplatser och 5 MC-plaster. Garageplats uthyres för 1000 kr/mån, bilplats för laddning av elbil uthyres för 1200 kr/mån, laddnätet är kopplat till InCharge. MC-plats uthyres för 350 kr/mån. Garagekön hanteras av Fastum. I dagsläget är det kö - uppgifter hämtade från Fastum 2022-05-06.

Laddplatser kommer att installeras under sommaren 2022.


Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har i dagsläget inte beslutat om någon avgiftsförändring - uppgifter hämtade från föreningen 2022-05-05.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Överlåtelseavgift
1 163 kronor. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
465 kronor/ pant

Övrigt
För mer info se föreningens hemsida: http://www.nyakvarnen1.se/

Områdesbeskrivning

Området
Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö. Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn.

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), blommaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

I den välkända byggnaden Munspelet ligger restaurang Mat & Vy som snabbt blivit en popolär restaurang och vinbar – med stora panoramafönster och magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.
Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com