BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla

Sickla allé 13

  • 1.5 rum och kök
  • 38 kvm
  • 5127
  • 396
  • 1344
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen en 1,5:a med balkong i sydväst, fräscha ytskikt och närhet till både stadspuls och natur!

Modern 1,5:a som är ett perfekt boende för både en och två personer. Här bor du i direkt närhet till vatten och natur ett stenkast från Stockholms stadspuls. Social öppen planlösning med generös takhöjd om ca 3 meter. Här erbjuds du goda förvaringsmöjligheter och bra kommunikationer med buss och tvärbana. Vackra omgivningar och närhet till allt du kan tänkas behöva! 

Väl inne i bostaden välkomnas du av den mycket trevliga hallen som erbjuder bra avhängningsmöjligheter och bra förvaring i garderob. Vidare in i bostaden når du köket som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Detta är den perfekta samlingsplatsen för större sällskap med matplats för 4-6 personer. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, stänkskydd i grått kakel och bänkskiva i fin grå laminat. Vitvaror såsom kyl/frys, spis i vitt och fläkt. Vardagsrummet rymmer enkelt större soffgrupp, förvaring samt tv-möbler. Här finns stora fönster som ger härligt ljusinsläpp i hela bostaden. Från vardagsrummet når man även bostadens balkong med plats för sittgrupp och grill. Här njuter du av solen från lunch till eftermiddag. Sovalkolven ligger intill vardagsrummet och rymmer stor säng och förvaring. Alkoven går att avskilja med snygg industrivägg för den som önskar. Bostadens badrum är helkaklat i vitt med klinker i blått. Badrumsutrustningen består av dusch och duschvägg, toalett, handfat med kommod i vitt samt spegelskåp. Förberett för tvättmaskin. Lägenheten har genomgående fint parkettgolv och vitmålade väggar.

- Takhöjd om ca 3 meter
- Närhet till natur och vatten samt stadens puls
- Sickla köpkvarter intill m butiker & restauranger
- Gemensam takterass med generösa ytor för tillställningar 
- Bra kommunikation med buss & tvärbana till slussen på 10 minuter 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Våningsplan 3 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 310. Föreningen Brf Utsikten i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 133 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

336 211 kr

Överlåtelseavgift

1 207 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Byggår
1959/2004

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Välkommen till Brf Utsikten i Nacka! Fastigheten ligger på Sickla Allé 13 och består av 130 st bostadsrätter samt 10 lägenheter och 2 lokaler som upplåts med hyresrätt. Fastigheten byggdes 1959 och 2004 totalrenoverades huset och byggdes om till lägenheter. På gångavstånd ligger Sickla Köpkvarter och Hammarby Sjöstad samt Bauhaus ligger precis intill.
Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

Utförda renoveringar:
2013 - Renovering tak
2013 - Stamspolning
2014 - Ny trall takterrass
2016 - Ommålning fönster
2017 - OVK
2017 - Byte av pump i undercentral
2021 - Ett omfattande arbete kring systematiskt och tekniskt brandskydd genomfördes
2021 - Ny vattenledning från fastigheten till Nacka kommuns anslutning
2021 - Barnvagns-/cykelramper ner till källaren
2021 - OVK

Kommande renoveringar
Korridorerna kommer renoveras under 2023 - uppgifter hämtade från föreningen 2022-12-14.
Föreningen följer även en underhållsplan som sträcker sig till 2028.

Kommande avgiftsförändringar
Ingen beslutad avgiftshöjning men kan komma att ske under 2023 pga rådande världsläge - uppgifter hämtade från föreningen 2022-12-14.

Gemensamhetslokaler & takterrass
I föreningen finns en övernattningslägenhet som kan hyras. Det finns även en festlokal. Priset är 350 kr/dygn per lokal. Man kan boka 5 dagar vid varje tillfälle och max 2 tillfällen i taget. Föreningen är även i görningen att bygga om en tidigare hyreslokal till gemensamhetslokal för fester och dylikt.

På taket finns en stor terrass som består av två delar; Den norra delen (den mindre) är bokningsbar. Den bokas genom inloggning med tagg av den boende. Den södra, stora terrassen är alltid tillgänglig för föreningens medlemmar. 

Föreningen har två tvättstugor på källarplan, dessa har renoverats under 2016. Det finns fem bokningsbara pass dagtid samt "först till kvarn" nattetid. Under 2020 installerades även nya torkskåp.

Utanför huset, bakom soprummet, finns det cykelställ under tak. Det finns även cykelställ utanför entrén som vetter mot Bauhaus. I källaren finns två cykelförråd där boende kan förvara sina cyklar. 

I källaren finns ett rymligt barnvagnsrum där man kan ställa barnvagnar. Nyckel till barnvagnsrummet måste kvitteras ut. 

Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

TV / Internet
Lägenheterna i föreningen är anslutna till Ownit. TV basutbud ingår i avgiften.
Bredband från Ownit 700-1000 Mbit, obligatorisk avgift på 124 kr som debiteras på månadsavgiften.

Garage/parkeringsplats
Föreningen har ett antal garageplatser i garaget med ingång mittemot soprummet, kostnaden är ca 1000 kr /mån. För att ställa sig i kö till garaget vänder man sig till Europark/APCOA, 08-556 306 70, telefontid 08:00-12:00.

Utanför huset, mot Bauhaus, har föreningen ca 30 utomhusplatser. Kostnad för parkeringsplats är ca 300 kr/mån. För att ställa sig i kö till parkeringsplats kontaktar man SBC, 08-775 72 00. 

I dagsläget är det kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från föreningen 2022-12-14.

Gästparkering
Föreningen har 4 st parkeringsplatser utanför fastigheten (nr 3, 4, 5 och 6) som kan nyttjas av gäster kvällar (18.00-06.30) och helger. På Sickla Allé kan man parkera med betalautomater.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Områdesbeskrivning

Här bor du i ett omåttligt populärt och barnvänligt område vid Sicklasjön som bl.a. kännetecknas av sitt rogivande lugn men att det samtidigt är nära till stan och allt man behöver. Längs vattnet  vid Sicklasjön finns badbryggor och sandstrand, samt tennis- och boulebanor mm.

Precis över gångbron finns Nackareservatet med stora strövområden och upplysta springspår samt Hammarbybacken. Vintertid finns möjlighet till skridskoåkning på Sicklasjön, längdskidor i Nackareservatet samt utförsåkning i Hammarbybacken. Eller varför inte promenera i Hammarby sjöstad och ta båten över till Södermalm.

Uppe i Sickla köpkvarter, någon minuts gångväg bort, finns bl.a. inredningsstråk, restauranger, caféer, matbutiker, kläd- och skobutiker, saluhall, gym och mycket, mycket mer. Som exempel kan nämnas Urban Deli, Erssons fisk, ICA Kvantum, Willys, två apotek, Andys Lekland, SATS, Friskis & Svettis, Klätterverket samt en bowlinghall.  Ett kulturcentrum finns i Dieselverkstaden med bibliotek, restaurang och konsthall. Där arrangeras bl.a. teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finns även Filmstaden Sickla, en toppmodern biograf med fina salonger.