BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Hästhagen

Smedjevägen 34

  • 4 rum och kök
  • 127 kvm
  • Såld
  • 5400
  • 2225
  • 11317
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta charmiga hus beläget i Hästhagen med en totalyta på ca 200 kvm. Här har man tagit hand om ett hus som står stadigt sen 1936. Huset är byggt i tre plan med stor veranda, uteplats i söder och öppen spis. Huset har renoverats löpande under åren men här finns chans för att skapa och sätta sin egen prägel.

Huset har mycket social yta där hela familjen kan leva, leka, elda, äta och umgås. Du välkomnas in via verandan till en rymlig hall med plats för avhänging och sittbänk. Vidare in öppnar en inre hall upp sig och tar oss till vardagsrummet som är stort och ljust med mycket fönster. Här ryms soffgrupp framför brasan stort matbord för ca 8-10 personer. Köket är praktiskt med mycket förvaring i skåp och lådor. Luckor i trä,  bänkskiva i sten och stänkskydd i kakel. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, kyl/frys i rostfritt, fläkt och diskmaskin. I hallen finns en gästtoalett.

Via trappan tar vi oss upp till övervåningen. Här finns tre väl tilltagna sovrum för stora och små. Master bedroom rymmer dubbelsäng, sängbord och förvaring i platsbyggd garderob. Övriga sovrum rymmer säng, förvaring och arbetsplats. Husets andra badrum finner vi här på övervåningen och är hel kaklat. Här finns badkar, stort handfat med kommod och toalett. På detta våningsplan finns även ett mindre allrum som kan användas som tv-rum eller arbetshörna. Från denna del når man även husets balkong som är belägen över entrén.

Källaren är stor och här finns ytterligare ett stort rum som kan användas som allt från gästrum, förvaring, arbetsrum, lekrum m.m. Intill finns en mycket praktiskt matkällare med utgång till baksidan på tomten. Här nere finner vi även tvättstugan med tvättmaskin och praktiskt arbetsbänk samt klinkergolv. Här finns även en dusch och grovtvätt. Här finns även ytterligare ett rum som kan användas som studiorum eller förvaring. 

Tomten är lättskött med både berg och platt mark. Trevliga buskar och fruktträd som skapar en lummig och trivsam känsla. Här finns plats för studsmatta och bollspel utan problem men även odling och rabatter.  På framsidan av huset ryms enkelt två bilar.

Gillar du närhet till bad och natur? Ta en promenad längs gatan och upptäck områdets badplats och bastu samt kajakförvaring. För en liten avgift blir du medlem i Hästhagens bastuförening och får tillgång till bastun som bjuder in till kalla vinterbad i sjön. I Hästhagen finns en grannsämja utöver det vanliga och man kan om man vill gå med i Hästhagens villaägareförening som underhåller bryggor och badplats vid Järlasjön samt anordnar midsommarfirande på Erstagårdens stora park mitt i området.

Området är ett lugnt och trivsamt med närhet till allt du kan önska. Intill ligger Hellasgården, här kan du promenera, bada, åka skridskor, längdskidor och vistas i naturen. I Järla Sjö kan du ta härliga sommardopp eller åka skridskor vintertid. I närheten har du även Källtorpssjön som ligger knappt 10 minuters promenad bort. På promenadavstånd finns Sickla köpkvarter där du har allt från matbutik, butiker, café, restauranger och gym. Bra kommunikation med buss 403 som stannar utanför tomten och tar 17 min till Slussen. Här bor du med närhet till det mesta.