BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Storsjövägen 35

  • 4 rum och kök
  • 89 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Suveränt disponerad gavelfyra med högt läge
Välkomnande och rymlig hall med goda avhängningsytor. Invid hallen finns en mycket rymlig klädkammare med mycket goda förvaringsmöjligheter- Säkerhetsdörr är installerad. Väl inne i bostaden erbjuds ett rymligt kök maskinellt utrustat med kombinerade kyl/frys, diskmaskin, häll med tillhörande ugn och fläkt samt skafferi. Gott om plats för arbetsytor och praktiska förvaringsmöjligheter. Invid köket finns matplats för sällskap om ca 6-8 personer. Ljusinsläpp från stort fönsterparti. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrums om bidrar till social samvaro. Från rummet nås lägenhetens rymliga och inglasade balkong. Belägen i sydvästläge. Här kan man sitta ostört och njuta av frågelkvitter och trädsus. Tack vare inglasningen kan balkongen nyttjas större delen av året. Vardagsrummet är lättmöblerat med gott om plats för stor soffgrupp och övrig möblering. Helkaklat badrum med klinkergolv. Utrustat med wc, handfat, tvättmaskin, torktumlare, förvaring och badkar. Utöver detta badrum finns dessutom en separat wc med handfat och förvaring.

- Gedigna materialval
- Inglasad och rymlig balkong
- Stora fönsterpartier i gavelläge
- Vackra ljusinflöden
- Hiss från markplan
- Rymligt kök
- Klädkammare
- Välskött förening med garageplatser
- Föreningen äger marken
- Närhet till Globen
- Nära naturen och promenad/joggingstråk längs vattnet
- Årsta torg inom bekvämt gångavstånd

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 27101153. Föreningen Brf Årstakrönet, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 859 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 2.0945 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Lägenhetens nettoskuldsättning

582 530 kr

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Byggnadsår
2007

Uppvärmning
Fjärrvärme. Vattenburen värme med individuell styrning av respektive radiator. Synliga värmestammar vid radiatorer.

Allmänt
Brf Årstakrönet arbetar för en hållbar framtid för nästa generation och investerar i att minska vår miljöpåverkan genom att välja klimatsmarta alternativ.

Under 2017-2019 installerade vi solceller på taket, via projektet GrowSmarter, för att effektivisera vår energianvändning och minska vår klimatpåverkan. Utfallet av solcellerna har varit mycket bra hittills!

Brf Årstakrönet har via effektiv sopsortering, installation av laddplatser för elbilar i garaget samt solceller på taket tagit stora steg mot en en klimatvänligare Brf med lägre CO2 utsläpp. Det finns såklart en hel del kvar att göra och frågor att arbeta vidare men vi tänker framåt. Vi har en god sammanhållning i föreningen och en engagerad styrelse som har många olika kompetenser.

Besök gärna föreningens hemsida: http://arstakronet.se/

56 lägenheter i två hus, fördelade på:
14 st 2 rum och kök, 61 kvm
14 st 3 rum och kök, 73 kvm
14 st 3 rum och kök, 77 / 77,5 kvm
14 st 4 rum och kök, 89 kvm

Marken
Föreningen äger marken.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har inte behövt höja avgiften på många år pga. planering och hantering av ekonomin. Ingen höjning av avgiften planeras heller det första kvartalet 2023 (enligt uppgift av styrelsen 2022-12-07).

Under 2021 har amortering av föreningens lån skett med 800 000 kr. Föreningen har fyra lån med olika bindningstider. De bundna lånen förhandlas om i takt med att löptiden på dessa går ut.

Kommande renoveringar
"Fastigheterna är relativt nya (byggda 2007) och därav ligger dem större renoveringarna en bit framåt i tiden. En underhålls plan för fastigheterna finns upprättad som sträcker sig fram till år 2043 och avsättningar sker årligen för att kunna finansiera större renoveringar när det är dags för dem.

Gjorda renoveringar
Föreningen upprättade 2014 en ny underhållsplan som sträcker sig fram till 2043. Underhållsplanen är ett levande dokument som uppdateras kontinuerligt av styrelsen. För att säkerställa att byggnaderna hålls i gott skick även i framtiden görs avsättning enligt underhållsplanen varje år. Under 2021 har OVK genomförts i garaget och husen och ett byte av filtren bakom radiatorerna har skett i alla lägenheter i enlighet med underhållsplanen.

Under 2020 installerades 12 El-laddplatser till personbilar i Garaget. I slutet av 2021 var 9 platser uthyrda till elbilar. Föreningen har förberett för ytterligare 10 laddplatser i enlighet med föreningens miljöarbete. (Upg. styrelsen 2022-03-12)

Gemensamhetsutrymmen
Soprum för hushållssopor, cykelrum och barnvagnsrum med direktingång från gatan.

TV- och internetanslutning
Multimediauttag, två i vardagsrum, ett per sovrum. Telefonuttag, ett per rum förutom våtrum.
Bredband 1000/1000 MB. IP-tv (en digtaltvbox per lägenhet) och IP-telefoni.

Bredband tas en obligatorisk avgift ut av alla lägenheter på månadsavin på 200 kr (den är inkluderad i redovisad avgift). I avgiften för bredbandet ingår just nu basutbudet för Kabel-tv, detta kan komma att ändras i framtiden beroende på avtal med leverantörer. (Upg. styrelsen 2022-02-08)

TV Kabel-tv: Sappa
Internet: Bredband via Bahnhof

Parkering
35 bilplatser varav 12 platser har elladdning installerad, 5 moped/mc-platser finns i garaget som nås smidigt via entrén. Ägs av dotterbolaget Årstakrönet Parkering AB. Man har även tillgång till 2 gästparkeringar som tillhör föreningen. (För dagsaktuell info, kontakta, styrelsen@arstakronet.se.)

Överlåtelseavgift
1313 kr, debiteras köpare.

Pantsättningsavgift
525 kr, debiteras köpare.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

 Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.