BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Nacka Forum

Nya gatan 1

  • 4 rum och kök
  • 88 kvm
  • 5371
  • 220
  • 1490
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna nyproducerade 4:a om 88 kvm i projektet Stadsporten intill Nacka Forum. Här får du något utöver det vanliga när det gäller design, högt i tak (2,87 meter) dubbla badrum, stora fönsterpartier och med exklusiva materialval. Vill ni dessutom ha en väldisponerad familjebostad med två franska balkonger samt en vanlig balkong mot mysig innergård då har ni hittat rätt! 

En perfekt planerad familjebostad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, tre bra sovrum, en trevlig balkong med dubbla dörrar och två helkaklade badrum med dusch.

Väl genomtänkt och lättinredd planlösning där kök och vardagsrum är hjärtat i bostaden. Här finns plats för stora middagar vid stort matbord eller härligt familjehäng i stor soffgrupp. Tre välplanerade sovrum med plats för förvaring och/eller hemmakontoret. Bostaden håller hög materiell standard med genomgående vattenburen golvvärme, digitalt lås och bekvämlighet som garage i huset. 

Tillval som gjort är:
Designpaket med mattsvarta kranar/detaljer i kök och bad
Holländsk parkett
Tjänsten Plejd! (Plejd är en helt fantastisk belysningslösning som är enkel att använda och gör att du kan programmera hemmets belysning precis som du vill ha den. Det går även att koppla till produkter i efterhand och utöka ditt system efter eget tycke och smak).

Bostaden är belägen intill Nacka Forum där du finner allt från matbutik, gym (Sats, STC), klädbutiker, restauranger, Café, bibliotek m.m. Gångavstånd till badplats i Järla Sjö och Sickla, här kan man även åka skridskor och längdskidor. För den som gillar havet finns Nacka Strand nära till hands, ta en promenad för att kika på båtarna som kommer via inloppet eller ät någon gott vid kajen. Mycket bra kommunikationer via buss till Slussen på endast 13 minuter. Även Saltsjöbanan finns nära till hands för den som vill ta sig till Saltsjöbaden och 2025 tar den dig hela vägen till Slussen. I Sickla finns tvärbanan som tar dig runt dig hela vägen till norra Stockholm.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 3 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 1302. Föreningen Brf Stadsporten i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 351 kr (Värme, vatten ingår). Andel i föreningen är 0.94406 %.

Driftskostnad

Totalt 700 kr/mån (8 400 kr/år) varav El 500 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 312 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Byggnadsår
2021

Uppvärmning
Fjärrvärme.
Frånluftsvärmepumpar för återvinning. Lägenheterna värms upp med vattenburen golvvärme. 
Samtliga lägenheter förses med givare och rumstermostater för individuell värmereglering. 

Föreningen
Brf Stadsporten i Nacka är en äkta bostadsrättsförening med 139 stycken bostadslägenheter och 9 lokaler. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. 

Kommande avgiftsförändringar
Fr om oktober 2023 sker en avgiftshöjning med 5 % på månadsavgiften. Den höjda avgiften kommer på avierna med förfallodatum 30/9 - uppgifter hämtade från ekonomiska förvaltaren 2023-08-21.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar - uppgifter hämtade från ekonomiska förvaltaren 2023-08-21.

Tv och bredband
Tv-grundpaketet och bredband 250/250 ingår mot en obligatorisk kostnad om 165 kr/mån.

Parkering
Det finns 94 p-platser och 9 MC-platser i garaget. Garaget ligger i fastigheten och är kameraövervakat.
Lediga platser just nu och priser ex. moms. Externa betalar 25% moms:
Liten: 1 st ledig plats, pris 1774 kr/mån.
Normal: 2 st lediga platser, 1995 kr/mån.
Normal plus: 2 st lediga, och 2 till fr.o.m. 1 sep. 2217 kr.
Premium: 2 st lediga och 1 till blir ledig fr.o.m. 1 okt. 2439 kr.
MC: 4 st lediga, 665 kr/mån.
Laddplats Normal: 1 st ledig och 2 st blir lediga fr.o.m 1 sep. 1995 kr/mån.
Laddplats Normal plus: 1 st ledig fr.o.m 1 sep. 2217 kr/mån.
Laddplats Premium: Inga lediga.

Det tillkommer en laddrättighet för laddplatserna som är på 440 kr + 2,50 kr/kWh.

Uppgifter hämtade från Parkando - 2023-08-22.

Varmvatten
Individuell mätning av varmvatten.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person kan godkännas. Delat ägande är ok.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

I hjärtat av Nacka, mellan stad och natur, vilar familjevänliga och expansiva Nacka Forum. Här pulserar ett rikt utbud av kultur, kommers och nöjen. Grönskan väntar runt husknuten samtidigt som en kvarts bussresa tar er innanför tullarna. Tunnelbanan är planerad att anknyta vid Nacka Forum. Barnen har direkt närhet till förskolor, grundskola och gymnasium. Mängden aktiviteter och fritidsanläggningar i området lämpar sig utmärkt för er med spring i benen. För att stilla de kulturella lustarna bjuder Nyckelvikens herrgårdsområden in för kulturhistoriska miljöer och landmärken. Därtill rekommenderas närliggande Dieselverkstadens kulturevenemang. Med Nackareservatets gedigna strövområden som granne behöver ni aldrig oroa er för att gå miste om friluftsliv och flora. Ett av Stockholms mest populära naturområden erbjuder mysiga motionsspår, friska bad- och fiskevatten samt ett rikligt skafferi av bär och svamp.