BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Harpsundsvägen 86A

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Bostaden ligger på första våningen och är optimalt disponerad med genomgående planlösning. Det praktiska och fullutrustade köket ligger i en halvöppen planlösning intill vardagsrummet. Badrummet är stort och väldigt funktionellt. Fantastisk förening med låg avgift.

Och så läget! Lägenheten är belägen i ett lugnt och fint område med mycket grönska precis utanför dörren. Högdalens centrum ligger endast ett stenkast bort. Mycket bra kommunikationer med bussar till flera knutpunkter, bland annat Gullmarsplan och Liljeholmen. Älvsjö station nås på cirka 10 minuter med cykel. Föreningen är mycket välskött med låg belåning.

Här trivs man och det är bara att flytta in!

Varmt välkommen till Harpsundsvägen 86A!

- Mycket bra och stabil föreningen i området med toppbetyg (A).
- Låg avgift.
- Källarförråd
- Genomgående parkettgolv
- Stort badrum
- Lätt möblerade rum.
- Optimal planlösning.
- Rikligt ljusinsläpp från två väderstreck.
- Bra plats för förvaring.
- Vacker innergård med lekplats för barn och grillplats att nyttja.
- Föreningen disponerar även 61 st garageplatser varav 7 st är handikappanpassade.
- Gemensamma utrymmen: Tvättstuga port 84A, två sopnedkast längs med Harpsundsvägen, två cykelrum i garaget. Odlingslådor finns att nyttja på gården.
- Fantastiska naturnära promenadstråk med massor med lekparker och barnens djur på 4-H gården i Bandängen, bara en bit ner för centrum, här hittar du också utegym.
- Rikligt utbud med service och kommunikationer.

 

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här finns goda förvaringsytor via skjutdörrsgarderob (ELFA). Ljusa pasteller på väggar och parkettgolv. 

Vardagsrum – Ljust och bra solläge
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av ett vackert fönsterparti som medför rikligt med ljusinsläpp och härlig utsikt mot innergården. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang, här kommer man även ut till lägenhetens fina stora balkong. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner med social öppenhet till köket. Ljusa pasteller på väggar och parkettgolv. 

Solig balkong – Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På den stora balkongen som har sol på eftermiddagen finns plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av det fina vädret.

Kök – Stilrent och funktionellt
Stort och stilrent kök med fokus på funktion och umgänge. Köket har mycket god förvaring bakom köksluckor med praktiska arbetsytor med mörkt kakel som stänkskydd ovanför. Köksutrustningen består av kyl och frys, diskmaskin n, induktionshäll, spiskåpa, samt inbyggd microvågs- och varmluftsugn. Köket har matplats för 6-8 personer med trevlig utsikt. Ljusa pasteller på väggar och parkettgolv. Fina vita fronter, massiv ekskiva och snyggt kakel ovan.

Sovrum 1 – Stort med perfekt förvaring
Här finns ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljus. Rummet är stort och möbleringsvänligt med plats för såväl dubbelsäng med sidomöbler. Här finns även goda förvaringsmöjligheter via garderober. Ljusa pasteller på väggar och parkettgolv. 

Sovrum 2 – Rymligt, ljust och praktiskt
Perfekt alternativ som barnrum, men rymmer även enkelsäng och arbetshörna. Här vaknar man med morgonsol. Ljusa pasteller på väggar och parkettgolv. 

Badrum & WC – fokus på funktionalitet och stilrena detaljer.
Praktiskt i anslutning till hallen ligger ett trivsamt, funktionellt och stilfullt badrum med hela fina kaklade väggar och klinkergolv.  Badrumsutrustningen består av wc, handfat med spegelskåp, handdukstork, dusch och tvättpelare med tvätt- och torkmaskin. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 09934. Föreningen Brf Högdalstorget 2.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 304 kr (Värme, kallvatten, BR-tillägg, kabel-TV (grundutbud), bredband (100/100Mbit) ingår).

Driftskostnad

Totalt 1 800 kr/mån (21 600 kr/år) varav El 1 000 kr/mån, Vatten/Avlopp 500 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån. Driftskostnaderna är uppskattade och beräknade för 3 personer i hushållet och dess konsumtion.

Föreningen
Brf Högdalstorget 2 registrerades 2010 och innehar fastigheten med äganderätt. Föreningen disponerar över 82 bostadsrättslägenheter fördelat på 21 st 1 rok, 33 st 3 rok, 17 st 4 rok samt 11 st 5 rok.

Byggnadsår
2013

Uppvärmning
Värmeförsörjning av fastigheten sker genom fjärrvärme.

Ventilation
FTX-system med från- och tilluft med värmeväxling.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade i dagsläget. 

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga port 84A, två sopnedkast längs med Harpsundsvägen, två cykelrum i garaget. Odlingslådor finns att nyttja på gården.

Tv och internet
Telia. Internet 100/100mbit/sek, TV basutbud, bredbandstelefoni. Går att beställa tilläggstjänster via leverantören. Det är inte möjligt att välja egen leverantör. Det tillkommer obligatorisk kostnad 269kr/mån.

Varmvatten och el
Individuell el och varmvattendebitering.

Bilplats
I föreningens garage finns 61 parkeringsplatser, varav 7st är handikapplatser. I dagsläget finns 8 elbilsplatser. 

Kommande avgiftsförändringar
Inget planerat i dagsläget kontrollerat 20221129.

Överlåtelseavgift
1137,50 kr

Pantsättningsavgift
455 kr

Pantsättning
Bostaden är pantsatt, lånen löses på tillträdesdagen.

Övrigt
- Föreningen har årligen vår- och höststädning.
- Föreningen äger marken.

 

Områdesbeskrivning

Allmänt om Högdalen
Tidstypiskt 50- tals område med mestadels trevåningshus och punkthus. Radhus tillkom senare del av decenniet. På senare år har även nyare produktion brett ut sig i Högdalen, och pågående just nu är ett helt nytt område med 450 st bostadsrätter under uppbyggnad. Högdalen är ett mycket populärt område som konstant är under utveckling. Området gränsar mot Örbys villor i väst. Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen. För det äldre finns Högdalens skatepark som är en så kallad "skatevärld", som ligger ett stenkast nedanför Högdalens Centrum.

Närservice
Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen. Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information.

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se