BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Jarlaberg

Fyrspannsvägen 6

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
  • 3.395.000 kr
  • 3908
  • 747
  • 15035
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu kommer tillfället du har gått och väntat på och jag är mycket stolt att kunna presentera denna eftertraktade trea med stor, inglasad balkong! Med ett perfekt avstånd till Nackas bästa shopping, naturområden, och skolor vaknar man upp till fågelkvitter och sätter sig på den inglasade balkongen för att avnjuta en god kopp kaffe mot den grönskande innergården.

Bostaden ligger i ett lugnt och avskilt läge med fönster i två väderstreck samt en innergård som är mycket inbjudande till lek eller varför inte en grillmiddag med vännerna.
Bostaden präglas av fina ytskikt, stilrena materialval samt fönsterpartier som skapar ett härligt ljusinsläpp i hela bostaden.

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 2/4. Lägenhetsnummer 24. Föreningen HSB:s brf Illern nr 285 i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.395.000 kr. Månadsavgift 5 517 kr.

Driftskostnad

Totalt 533 kr/mån (6 396 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 183 kr/mån. Antal personer: 2.

Lägenhetens nettoskuldsättning

593 293 kr

Överlåtelseavgift

1 313 kr

Pantsättningsavgift

525 kr.

Föreningen
HSB:s Brf Illern nr 285 i Nacka bildades 1986 och består av 235 lägenheter, färdigställda 1989. Bostadsarean är 18 397 kvm. 

Byggnadsår
1989

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ekonomi
Inför 2023 höjde föreningen avgifterna med 10% vilket var första höjningen sedan 2016.
(Avstämt med styrelsen 2023-02-01)

Parkering
-Jarlabergs Samfällighetsförening har valt Opigo som leverantör till att installera laddstolpar. Efter ett omfattande förprojekteringsarbete och utredning så kan vi nu meddela att våra 3 garage, Landågaraget, Diligensgaraget och Fyrspannsgaraget kommer att få 200 laddpunkter totalt fördelat på dessa 3 garage under 2023.

-Det finns ett antal garagehus som Samfälligheten äger och hyr ut till föreningarna i Jarlaberg , det finns : MC-platser, Uteplatser utan eluttag, Uteplatser med eluttag, Garage utan eluttag, Garage med eluttag, Garage med bur.

-Cemi handlägger parkeringsplatserna. Kö kan förekomma. Telefonnummer 0774-400990.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga på innergård med 6 st tvättmaskiner, 1st grovtvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Bastu, festlokal och övernattningslägenhet finns i föreningen. Cykelförråd finns i husen på entréplan.
I Festlokalerna finns pentry, ett på vardera gård vilka rymmer ca 40 personer sittande.

Kabel TV och Internet
Kabel TV via Comhem ingår i månadsavgiften (basutbud). Bredband via Comhem eller ADSL.

Genomförda renoveringar

-1999 Takfönster
-2013 spolning stammarna
-Taket besiktigades och det kompletterades med nya takpannor. 
-Under året har föreningen också helrenoverat tvättstugorna. 
-2014 Energibesparande insatser avseende värmesystemet. 
-2016 uppgraderades och injusterades styrsystemet avseende värmesystemet. 
-2017 OVK-besiktning.
-2019 renovering av föreningens hissar. 
-Radonmätning har utförts med godkända resultat.
-Avsloppsrör i källare har bytts. 
2021 utfördes partiellt stambyte i källarutrymmen på gård 16 och ombyggnation av lokalen på gård 15 till 6 bostadsrätter färdigställdes.

Kommande renoveringar:
"Enbart löpande underhåll planerat för 2023 samt påbörjat projekt med tvätt/målning av tak/fasad men ingen färdig detaljplan ännu. Annars mest lättare underhåll." (kommentar från styrelsen 2023-02-01)

Övrigt
Egen elmätare mot avräkning, föreningen har en gemensam upphandling för el och debitering sköts via HSB. 

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.

Bostadsrättens nettoskuldsättning räknad på årsredovisningen från 2021 är : 593 293:- 

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor på hatthylla samt plats för hallmöbel. Klinkergolv och ljust målade väggar. 

KÖK
Modernt och stilrent kök med ett fantastiskt ljusinsläpp från stort fönsterparti. vita skåpluckor och mörkt stänkskydd ovan arbetsbänk i trä. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, kolfilteräkt, diskmaskin samt hel kyl och frys. Här finns goda förvaringsmöjligheter samt avlastningsytor. Anslutande matplats intill fönsterpartierna som blickar ut över innergård. Ljust laminatgolv samt vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster. Här finns god plats för soffmöblemang, soffbord, mediamöbel samt matsalsbord. Parkettgolv och ljust målade väggar.

SOVRUM 1
Trivsamt sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Plats för dubbelsäng med sängbord och annat önskat möblemang. I sovrummet finns även förvaringsmöjligheter i garderob. laminatgolv och ljust målade väggar. 

SOVRUM 2
Mysigt sovrum/arbetsrum i anslutning från vardagsrummet med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Plats för säng med sängbord och skrivbord med stol. Laminatgolv och ljust målade väggar. 

BADRUM
Modernt badrum med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Inrett med WC, handfat, tvättmaskin, spegelskåp, samt duschhörna med klarglas och takdusch.